'Buurman liet woning Turks gezin afbranden'

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

De opdrachtgever voor de dodelijke brand bij de Turkse familie Kaya is volgens de politie een 36-jarige buurman. Bij de woningbrand in de Jan Hollanderstraat in Eindhoven vonden zaterdagnacht de broers Baris (8) en BirÁan (14) de dood. In de wijk gaat het gerucht dat een burenruzie de oorzaak zou zijn.

De 36-jarige buurman, die steevast alles ontkent, is als hoofdverdachte aangewezen door de drie andere aangehouden personen: een 22-jarige straatgenote en twee mannen van 23 en 31 jaar. Dit trio heeft een volledige bekentenis afgelegd. Zij noemen echter allen een verschillend motief. De 36-jarige verdachte is een bekende van de politie. De man is eerder met justitie in aanraking geweest in verband met vermogensdelicten

De eerste arrestaties vonden plaats nadat een getuige zich bij de politie had gemeld. Hij was de twee mannen (van 23 en 31 jaar) ’s nachts tegengekomen. Het dronken duo had lachend verteld dat ze een woning in de fik hadden gestoken. De getuige geloofde dat niet, totdat hij de volgende ochtend hoorde dat er twee kinderen om het leven waren gekomen. Toen informeerde hij de politie. De 22-jarige vrouw die vastzit is een overbuurvrouw. Zij heeft bekend bij de voorbereidingen van de brandstichting te hebben geholpen.