[update] Brand Eindhoven was aanslag

Het staat volgens de politie nu vast dat de brand zondagochtend in een woning van een Turks gezin aan de Jan Hollanderstraat aangestoken is. Bij de brand kwamen de twee zoons van het gezin, Baris (8) en Bircan (14), om het leven. De dader heeft brandbare vloeistof door de brievenbus gespoten.

Bij de korte maar felle brand brak moeder Ayse (34) haar bekken nadat zij van de eerste verdieping in paniek naar beneden sprong. Vader Selami (36) liep tweedegraads brandwonden op in een poging zijn kinderen te redden. Ook twee brandweerlieden, die een reddingspoging ondernamen, raakten gewond.

Buurman Richard Feijen (29) wilde het brandende pand ook nog binnengaan toen hij moeder Ayse op straat hoorde gillen om haar kinderen: ''Er was echter teveel rook en hitte''. De politie moest andere buurtbewoners tegenhouden die ook de brandende woning wilden binnengaan.

Het is vooralsnog volslagen onduidelijk wat het motief is geweest voor de aanslag. De familie staat goed bekend in de buurt. Buurtbewoners spreken van een leuk gezin met lieve kinderen. De politie heeft 15 man op de zaak gezet.

Update 14:58
De politie heeft inmiddels twee mannen van 23 en 31 jaar oud opgepakt in verband met de brand. Verdere mededelingen doet men niet. Het politieteam is uitgebreid naar 25 man.

--
Met dank aan Bas028, die de update meldde via de nieuws-submit.