Zwitserland krijgt houten postzegels

De Zwitserse posterijen gaan ter ere van de houtindustrie van het land een houten postzegel uitgeven. De postzegel zal op 7 september op de markt komen en een waarde van 5 Zwitserse Frank (3 Euro 25) hebben. De bijzondere zegels worden gemaakt van een dun rechthoekig stukje hout van 120-jarige dennen, ter dikte van een creditcard (0.7 mm).

De ontwerper is Thomas Rathgeb, grafisch ontwerper bij de Zwitserse post. "Rathgebs design wijst op de vele gebruiksmogelijkheden van hout, en de betekenis daarvan voor een grondstof-arm land. Centraal staan de hernieuwbaarheid van hout en het unieke van het natuurlijke, levende materiaal: door de structuur van het hout, ge´ntegreerd in het moderne ontwerp, heeft iedere zegel een ander plaatje. Dat maakt iedere postzegel uniek, net zoals iedere boom uniek is" aldus de Zwitserse Post.

Zwitserland heeft wel vaker bijzondere zegels uitgegeven. In 2001 introduceerde de Zwitserse post een kras-en-ruik postzegel die op een blokje chocolade leek. Minuscule capsules op de zegel bevatten een chocoladegeurtje. Een jaar eerder was er een postzegel die gemaakt was van kant en vorig jaar kwam de Zwitserse post met een Braille-zegel.