Struik waaraan stenen ''groeien'' ontdekt

In North Adams, Massachusetts, zijn enkele mysterieuze struiken ontdekt waar stenen aan blijken te groeien. Bezoekers zijn erg onder de indruk van het vreemde fenomeen.

Toen de 54-jarige eigenaar Donald Manyard het ondekte was hij met stomheid geslagen. "Ik was in de tuin bezig toen ik voelde dat iets hards tegen mijn been kwam", zegt Manyard. "Ik dacht dat het erg hard was voor een blad, en toen ik keek zag ik dat er stenen aan de struik groeiden."

Manyard zegt dat hij bekend is met groen en planten, maar dat hij nog nooit zoiets als dit gezien had. "Ik wist niet wat ik er van moest denken", zegt hij. "Ik vertelde het mijn moeder, maar ze wilde me niet geloven tot ze het zag. Toen geloofde ze het."

Er staan drie van de struiken in zijn tuin. Aan elke struik blijken dertig tot veertig van deze stenen te groeien. Manyard weet niet zeker hoe de stenen er hebben kunnen groeien. Hij denkt dat de stenen misschien aan de takken zijn blijven steken tijdens het klimmen.

Curator Nato Thompson van het plaatselijk museum kreeg het te horen, en was erg opgewonden. "I loved it, I just loved it", zegt hij tijdens een interview. Een van de struiken wordt tentoongesteld op het Contemporary Artists Center art wat op 7 augustus opent.