Man verdacht van seks met meisje van 12

GizmoRulez had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen 35-jarige man uit Heerlen wordt ervan verdacht seks te hebben gehad met een twaalfjarig meisje uit Winterswijk. De man ontmoette het meisje in maart 2002 via een chatbox en zou begin vorig jaar een paar keer met haar naar bed gegaan zijn. In maart 2003 kwamen haar ouders achter de relatie en wilden die verbieden. De ouders beloofden geen aangifte te doen mits de man en hun dochter elkaar niet meer zouden zien. Dat lukte echter niet. Uiteindelijk stemde het meisje in met het voorstel van haar ouders om aangifte te doen.

''Ze wilde de relatie in stand houden, ze schreef me brieven en ze stuurde me e-mailtjes,'' verklaarde de man gisteren tegenover de rechtbank in Zutphen. De officier van justitie vond dat een relatie tussen een 33-jarige man en een meisje van twaalf domweg niet kan. ''Zulke meisjes beseffen niet waarmee ze bezig zijn.'' Hij eiste dan ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden, een proeftijd van twee jaar en een werkstraf van 240 uur of 120 dagen gevangenisstraf tegen de Heerlenaar.

De advocaat van de verdachte wil dat zijn cliënt een lichtere straf krijgt. ''Aanvankelijk zou geen aangifte worden gedaan. En we moeten onze ogen niet sluiten voor maatschappelijke ontwikkelingen. De leeftijd waarop jongeren seksueel actief worden, komt steeds lager te liggen.''