Kaping vliegtuig naar Istanbul verijdeld

Dinsdagavond is door één man geprobeerd om een vliegtuig te kapen dat op weg was naar Istanbul. De piloot wist terug te keren naar München, waar het toestel vandaan kwam. Hier wisten speciale troepen het vliegtuig te omsingelen. Alle 150 passagiers en zeven bemanningsleden in de Airbus 320 van de Turkse maatschappij Free Bird bleven ongedeerd. Dit heeft de Zuid-Duitse omroep Bayerischer vannacht gemeld.

Volgens de eerste berichten zou tien minuten na de start van het toestel een man de cockpit zijn binnengestormd en hebben gedreigd met een bomexplosie. De piloot drukte vervolgens de alarmknop in, keerde om en kon veilig landen op de luchthaven van München. De vermoedelijke kaper zou gewond zijn geraakt bij een sprong uit het vliegtuig, vlak na de landing.

Het zou gaan om een 28-jarige Turk, mogelijk geestelijk verward. De politie sluit een politieke of terroristische achtergrond zo goed als uit. Na landing is het vliegtuig doorzocht; er werden geen explosieven gevonden.

Dinsdagmorgen ontplofte er nog een bompakket in een vliegtuig, nadat deze geland was in Istanbul. In de Turkse stad is deze dagen een top van de NAVO gaande.