FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 30 juni 2004

F1: Ralf Schumacher breekt ruggenwervels

Glacier had ons via de nieuws-submit te melden:

Formule 1 coureur Ralf Schumacher start niet in de Grote Prijs van Frankrijk. De Williams-coureur moet acht tot twaalf weken rust houden. Dat heeft zijn manager Willi Weber woensdag bekendgemaakt.

Schumacher vloog tijdens de GP van de Verenigde Staten in Indianapolis uit de bocht en reed met hoge snelheid tegen de betonnen muur. Hij hield er een zware hersenschudding en twee gebroken ruggenwervels aan over. In het gunstigste geval zal de jongste Schumacher er tijdens de Grote Prijs van Japan weer bij zijn.

Meer Formule 1 nieuws op de FOK! F1manager!

Marc Gene beschikbaar

Marc Gene is beschikbaar gesteld in het managerspel, de testcoureur van Williams zal in ieder geval Ralf Schumacher vervangen tijdens de Grand Prix van Frankrijk. Ik adviseer iedereen die Ralf Schumacher in zijn team heeft dit te wijzigen, de reden is wel bekend. Tot nadere aankondiging zal Marc Gene in het spel beschikbaar zijn, mocht er een wijziging in de vervanging komen dan proberen wij voor de volgende races de coureur zo spoedig mogelijk beschikbaar te stellen.

Uitslag Portugal - Nederland

Vanavond werd in Lissabon de eerste van twee halve finales gespeeld. Thuisland Portugal heeft met 2-1 gewonnen van Nederland en weet daardoor de finale te bereiken.

Het Nederlands begon in een soortgelijke opstelling als eerdere wedstrijden, met ten opzichte van de kwartfinale tegen Zweden twee wijzigingen. Bouma verving de geblesseerde Frank de Boer en Overmars was in de ploeg gekomen voor Van der Meijde.

Portugal speelde een goede eerste helft en speelde Nederland weg. De Nederlandse spelers hadden moeite d bal in de ploeg te houden en lijn in het spel te creëren. Uit een corner kon Ronaldo vrijstaand de 1-0 inkoppen. Daarna volgde nog wel een kans voor Overmars, maar een grote kans van Pauleta en een bal op de paal van Figo gaven de verhoudingen duidelijk aan.

In de tweede helft kwam Makaay voor Overmars in de ploeg en al vroeg in de tweede helft kwam Van der Vaart in de ploeg voor Bouma. Portugal hield de macht over de wedstrijd en uit wederom een corner kwam de 2-0. Bij een snel genomen corner stond het Nederlands elftal te slapen en Maniche scoorde met een geweldig schot.

Nederland kwam gelukkig op 2-1 door een eigen goal van Andrade uit een voorzet van Van Bronckhorst. Nederland kreeg wat meer grip op de wedstrijd, maar Portugal bleef de gevaarlijkere ploeg. Met de komst van Van Hooijdonk probeerde Nederland een vuist te maken. De Portugezen, met doelman Ricardo voorop, probeerden de wedstrijd tot het eind te rekken.

Met de overwinning van Portugal is het in het eerst sinds vele jaren dat het thuisland op het EK in de finale staat. De andere finalist komt morgen uit het duel tussen Griekenland en Tsjechië.

Machine helpt je dromen te controleren

Icoon opmerkelijk nieuwsEen speelgoedfabrikant uit Japan beweert dat hij een machine heeft uitgevonden die mensen kan helpen bij het controleren van hun dromen. Met behulp van de machine, 'Dream Workshop,' kunnen consumenten zelfs dromen over wie of wat ze willen, aldus de makers. Volgens hen wees onderzoek bij 20 tot 40 jarige mannen en vrouwen uit dat het werkt in 22 procent van de gevallen.

De opzet is eenvoudig. Voordat je gaat slapen bevestig je een foto van de persoon of de plaats waarover je wilt dromen aan het apparaat. Je selecteert een muziekje dat de juiste gemoedsgesteldheid moet oproepen en je neemt enkele sleutelwoorden op. De machine zendt vervolgens een speciaal wit licht uit, speelt een muziekje en zorgt voor een lekker geurtje om je in een diepe slaap te brengen. Enkele uren later, in de periode van de slaapcyclus waarbij dromen het vaakst voorkomen, speelt de 'Dream Workshop' dan zachtjes de opgenomen sleutelwoorden af.

Als je dan uiteindelijk wakker wordt speelt de machine nog steeds een muziekje af en zendt het nog steeds licht uit, opdat de dromen gemakkelijker onthouden zouden worden. Vanaf tien augustus is de 'Dream Workshop' te koop in Japan voor omgerekend 165 euro.

Euro 2004: Uitslag Portugal - Nederland

Icon EK 2004 Portugal Vanavond werd in Lissabon de eerste van twee halve finales gespeeld. Thuisland Portugal wist met 2-1 te winnen van Nederland en bereikte daardoor de finale.

Het Nederlandse team begon in een soortgelijke opstelling als eerdere wedstrijden met ten opzichte van de kwartfinale tegen Zweden twee wijzigingen. Bouma verving de geblesseerde Frank de Boer en Overmars was in de ploeg gekomen voor Van der Meijde.

Portugal speelde een goede eerste helft en speelde Nederland weg. De Nederlandse spelers hadden moeite de bal in de ploeg te houden en lijn in het spel te creëren. Uit een corner kon Ronaldo vrijstaand de 1-0 inkoppen. Daarna volgde nog wel een kans voor Overmars, maar een grote kans van Pauleta en een bal op de paal van Figo gaven de verhoudingen duidelijk aan.

In de tweede helft kwam Makaay voor Overmars in de ploeg en al vroeg in de tweede helft kwam Van der Vaart in de ploeg voor Bouma. Portugal hield de macht over de wedstrijd en uit wederom een corner kwam de 2-0. Bij een snel genomen corner stond het Nederlands elftal te slapen en Maniche scoorde met een geweldig schot.

Nederland kwam gelukkig op 2-1 door een eigen goal van Andrade uit een voorzet van Van Bronckhorst. Nederland kreeg wat meer grip op de wedstrijd, maar Portugal bleef de gevaarlijkere ploeg. Met de komst van Van Hooijdonk probeerde Nederland een vuist te maken. De Portugezen, met doelman Ricardo voorop, rekten de wedstrijd tot het eind.

Met de overwinning van Portugal is het in het eerst sinds vele jaren dat het thuisland op het EK in de finale staat. De andere finalist komt morgen uit het duel tussen Griekenland en Tsjechië.

Kijk voor meer EK-nieuws op sport.fok.nl!

Kopstuk al-Qaida gedood in Riyad

Icoon Buitenlands nieuwsDe Saudische autoriteiten hebben naar eigen zeggen een nieuwe slag geslagen in de strijd tegen moslimextremisten. Volgens de Saudische politie is tijdens een vuurgevecht tussen Saudische veiligheidstroepen en vijf vermeende moslimterroristen in de hoofdstad Riyad, één van meest gezochte militante moslims van het land om het leven gekomen.

Het gaat om de ideoloog van de Saudische tak van het al-Qaida netwerk in het koninkrijk, Mohammed Rashid al-Rashoud. Bij het vuurgevecht vandaag kwamen in totaal drie mensen om het leven. Onder hen een politieman en nog een vermeende extremist. Er vielen vijf gewonden.

Op 23 juni heeft Saoedi-Arabië een amnestieregeling ingesteld voor gezochte extremisten die zichzelf overgeven aan de autoriteiten. Het incident vandaag is het eerste sinds 23 juni. De regeling heeft een looptijd van een maand.

Duitse mannen aangespoord tot seks

DeX090 vertaalde, herschreef en submitte het volgende nieuwsbericht:

Icoon Buitenlands nieuwsConservatieve politici uit Duitsland sporen Duitse mannen aan om meer seks te hebben, om zo het lage geboortecijfer omhoog te brengen. Men vreest dat de Duitsers anders als 'slap' worden bestempeld in het buitenland. Johannes Singhammer, lid van het parlement en vader van zes kinderen, zegt dat de verouderende bevolking meer nageslacht moet produceren om zo het onder hoge spanning staande pensioensysteem te behouden.

''Kinderen zijn onze toekomst'', aldus Singhammer in de Duitse krant Bild. ''Duitsers moeten hier weer meer aan werken in bed. Het moet niet tot een punt komen waarop Duitse mannen worden bespot, als zijnde slap.''

Zijn woorden werden herhaald door medeconservatieve Armin Klein, die zegt dat Duitsers te egoïstisch zijn geworden. ''We moeten de moed opbrengen om seks te hebben, en de consequenties hiervan te dragen,'' zegt Klein, zelf vader van twee. ''Mensen concentreren zich teveel op zichzelf, wat heeft geleid tot een kinderloos leven voor velen.''

Volgens het weekblad Der Spiegel heeft Duitsland in 2035 de oudste bevolking ter wereld.

Party: Impulz Festival '04

Na een voor mij teleurstellende Strike One, had ik toch wel erg veel zin in Impulz Festival. Mijn eerste feest was een Impulz en, hoewel ik nooit een outdoor Impulz had meegemaakt, heb ik me op een Impulz feest nog nooit verveeld.

De line-up zag er veelbelovend uit en als Nederland die avond ook nog eens zou winnen van Zweden, zou de avond niet meer stuk kunnen! Nederland won, ik ging naar binnen...


Foto's in deze review met dank aan Carlos Groen.

Tennis: Uitslagen Wimbledon (30/06)

WimbledonZes kwartfinales maar liefst, op dag negen van het grastoernooi van Wimledon: vier bij de heren en twee bij de vrouwen. De dag werd echter wederom geplaagd door regen waardoor een aantal partijen de nodige vertraging opliepen.

De eerste vrouwenpartij was een Amerikaans onderonsje, maar deze bleek ronduit teleurstellend voor de neutrale toeschouwer. Serena Willaims walste in 45 minuten over Jennifer Capriati heen en incasseerde slechts twee tegengames: 6-1 en 6-1. Hiermee revancheerde Williams zich voor haar twee recentelijke nederlagen tegen Capriati op het open Italiaanse kampioenschap en Roland Garros.

Ook op Court 1 waren de vrouwen het eerst aan de beurt. De als vierde geplaatste Amelie Mauresmo moest het opnemen tegen de als negende geplaatste Argentijnse Paola Suarez. In de eerste set liet Mauresmo Suarez alle hoeken van de baan zien en gunde haar geen game. Suarez hervond zichzelf echter in de tweede set en wist deze uitendelijk met 7-5 naar zich toe te trekken door een break in de negende game. In de beslissende derde set maakte Suarez op 2-1 achter een paar onnodige fouten die haar de wedstrijd kostte: Suarez werd gebroken en Mauresmo trok de wedstrijd naar zich toe met 6-1.

Na de vrouwen was het de beurt aan de heren. Op centre court moest Tim Henman het opnemen tegen de ongeplaatste Kroaat Mario Ancic. De Britse tennis hoop in bange dagen strandde echter opnieuw in de kwartfinale. Tot grote teleurstelling van de vele Engelse fans werd Henman in 'straigt sets' verslagen: 7-6 (5) 6-4 en 6-2.


Het was weer niet de dag van de Henman fans


Na deze verassende Kroatische overwinning begon op het zelfde court titelverdediger Roger Federer aan zijn partij tegen oud winaar Lleyton Hewitt. De Zwitser begon voortvarend en won de eerste set met 6-1. Hierna werd de partij een aantal keer wegens regen onderbroken, maar de tweede set ging gelijk op. In de tiebreak was Hewitt de sterkste en hij trok de stand gelijk. De partij is op het moment nog bezig.

De derde kwarfinale ging tussen de Nederlander Sjeng Schalken en het als tweede geplaatse Amerikaanse service kanon Andy Roddick. Ondanks het feit dat Schalken goed speelde, moest hij wederom zijn meerdere erkennen in Roddick. In de eerste twee sets hielden beide spelers al hun service beurten en moesten twee tiebreaks de doorslag geven. In de eerste tiebreak begon Roddick met een dubbele fout en leken er mogelijkheden voor Sjeng Schalken. Door twee fouten aan het net ging de set echter toch naar Roddick. De tweede tiebreak was spannender en er waren zelfs setpunten voor Schalken. Hij wist ze echter niet te benutten en uiteindelijk ging ook de tweede set naar Roddick. Hierna was het verzet van Schalken gebroken. Hij verloor de derde set met 6-3. Roddick moet het nu in de halve finale opnemen tegen Ancic.

De laatste kwartfinale tussen de Duitser Mayer en de Fransman Grosjean begon door de regen later dan gepland. De heren zijn pas kort voor de avond begonnen met de eerste set.

Wimbledon: Opslagrecord voor Serena Williams

Ronhui had ons via de nieuws-submit te melden:

Met een snelheid van 201,6 kilometer per uur heeft tennister Serena Williams op Wimbledon een nieuw opslagrecord gevestigd. De Amerikaanse sloeg de service tijdens het duel tegen Tatjana Golovin (6-2 6-1) in de vierde ronde van het Britse grastoernooi.

Met deze opslag verbrak ze het zes jaar oude record van haar zus Venus die 200 kilometer per uur haalde. Toch is de opslag nog geen wereldrecord. In 1998 haalde zus Venus 204 kilometer per uur op hardcourt in Zürich.

Lerares heeft seks met 14-jarige leerling

Een anonieme fokker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen 23-jarige lerares van een middelbare school in Tampa (Florida), Debra Beasley Lafave, is aangeklaagd wegens het seks hebben met een veertienjarige leerling. Dit gebeurde in een klaslokaal, in haar appartement en één keer in een auto, terwijl de 15-jarige neef van de leerling de auto bestuurde.

De leerling heeft de politie verteld dat hij Lafave leerde kennen tijdens een klassenuitje vorige maand. Hun seksuele relatie begon op 3 juni. Volgens de jongen had de lerares hem verteld dat ze huwelijksproblemen had en dat ze zich tot hem aangetrokken voelde omdat seks met hem niet toegestaan was. Ook kon hij het appartement van de lerares beschrijven, haar tattoo's en haar moedervlek.

De lerares werd vorige week maandag in het huis van de leerling gearresteerd. De dag daarop bepaalde de rechter dat ze op borgtocht mocht worden vrijgelaten. Maandag moest ze zich weer bij de rechter melden, waar ze officieel in staat van beschuldiging werd gesteld. Vervolgens is ze weer op borgtocht vrijgelaten. Haar advocaat, John Fitzgibbons, zegt dat ze nog niet op de beschuldigingen wil reageren.

Subheader
Lafave wordt op borgtocht vrijgelaten

Collina wellicht arbiter in Premier League

JelmerG had ons via de nieuws-submit te melden:

's Werelds bekendste scheidsrechter Pierluigi Collina zal in 2005 moeten stoppen met fluiten. Dat jaar zal hij 45 jaar worden en in Italië geldt een leeftijdgrens van 45 jaar voor scheidsrechters. Of hij de fluit aan de wilgen zal hangen is nog maar de vraag. Tegen de BBC verklaarde hij dat hij misschien nog een aantal jaren door zal gaan in Engeland.

Momenteel is het nog niet mogelijk voor buitenlandse scheidsrechters om in Engeland te fluiten, maar als het aan de Engelse voetbalbond ligt komt daar verandering in. Volgens de bond is Collina zeer geschikt als arbiter voor de Engelse competitie omdat hij nu reeds een goede band heeft met veel spelers en trainers.

Of Collina daadwerkelijk over een jaar op het Engelse veld te zien is, is nog maar de vraag. Zelf zegt hij nog geen beslissing te hebben genomen aangezien hij nog een jaar de tijd heeft om erover na te denken. Eerst zal zich richten op de door hem te leiden wedstrijd van morgenavond tussen Tsjechië en Griekenland.



Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager.

'Euro 2004 meest succesvol voor Adidas'

De Duitse sportartikelenfabrikant Adidas-Salomon is naar eigen zeggen niet slechter geworden van het EK in Portugal. Naar verwachting zal door het EK de omzet van de Adidas-voetbaldivisie, die eenderde van de markt in handen heeft, uitkomen op een record van 850 miljoen euro tegen 800 miljoen vorig jaar. In 2006, als het WK in Duitsland wordt gehouden, hoopt het concern met haar divisie een omzet van 1 miljard euro te draaien.

Volgens topman Herbert Rainer is het voetbalfestijn in Portugal voor Adidas qua omzet en uitstraling het meest succesvolle Europese kampioenschap ooit. Op het sportieve vlak is het Adidas minder vergaan. Met de uitschakeling van Duitsland, Spanje, Frankrijk en Letland is alleen Griekenland nog over om de eer voor Adidas hoog te houden. Nike vergaat het beter met zowel Nederland als Portugal in de halve finale.

Ondanks de vroegtijdige uitschakeling van de grootmachten Spanje en Frankrijk wist Adidas toch nog 1,3 miljoen replicashirts te verkopen. Van de nieuw geïntroduceerde vrouwelijke varianten gingen er 250.000 over de toonbank. Deze shirts worden gekenmerkt door een smallere taille.

Hasselbaink weg bij Chelsea

Jerrel Hasselbaink mag op zoek gaan naar een andere club. Chelsea en de 32 jarige aanvaller, zijn overeengekomen dat de 23-voudig international transfervrij mag vertrekken. Het contract van Hasselbaink liep nog tot medio 2005.

In December 2003 wou Hasselbaink al vertrekken bij de club. Toch werd hij met 12 doelpunten voor de derde maal in vier jaar clubstopscorer. Ook maakte hij afgelopen seizoen zijn honderdste doelpunt in de Premier league.

Volgens Hasselbainks zaakwaarnemer Humphrey Nijman is er interesse uit Schotland, en één club zou ook al een aanbieding hebben gedaan, maar Nijman wou niet zeggen om welke club het ging. Ook kreeg de aanvaller een lucratieve aanbieding uit Japan , maar deze heeft hij afgeslagen omdat hij naar een ambitieuze club wil waar hij prijzen kan winnen.

NIGZ start drankcampagne voor ouders en tieners

Het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ) start samen met Teleac/NOT (Schooltelevisie) een voorlichtingsproject voor tieners en hun ouders. Volgens het NIGZ moeten ouders meer bewust worden gemaakt van de negatieve gevolgen van alcohol voor de gezondheid van hun kinderen en wat ze er aan kunnen doen. Dat zegt het instituut naar aanleiding van het onderzoek van het Trimbos Instituut over het toenemend alcoholgebruik onder tieners. Het NIGZ vindt dat de alcoholtolerantie in de samenleving nog altijd te hoog is.

Gisteren maakte het Trimbos Instituut onderzoeksresultaten bekend waaruit blijkt dat met name tieners (van 12 tot 15 jaar) meer alcohol zijn gaan drinken. Het NIGZ vindt dat het overmatig alcoholgebruik van tieners terug kan worden gedrongen door een mix van voorlichting, beïnvloeding vanuit de directe omgeving en beter toezicht op naleving van de regelgeving.

Maar niet alleen ouders moeten hun kinderen wijzen op de gevaren van alcohol. Ook de directe omgeving moet alcoholgebruik van jongeren niet zomaar accepteren. Tenslotte moet het toezicht op naleving van de bestaande regelgeving rondom verstrekking van alcohol aan jongeren worden versterkt.

Op televisie zal nu een campagne worden gestart. Het gaat om een televisieserie voor ouders en tieners met een bijbehorend voorlichtingspakket. Dit zal eind 2005 samen met regionale instellingen voor verslavingszorg worden ingezet.

Overigens is het NIGZ niet de enige die actie gaat ondernemen. Eerder vandaag werd door de Jonge Socialisten, de politieke jongerenorganisatie van de PvdA, een voorstel gedaan om ook op alchoholproducten waarschuwingsstickers te doen.

Tienduizenden doden door geweld Sudan

De Verenigde Naties (VN) en Washington hebben het regime in het Afrikaanse Sudan opgeroepen een einde te maken aan het geweld en de etnische zuiveringen in de regio Darfur, die nu al aan tienduizenden mensen het leven hebben gekost. De VN noemen het huidige bloedvergieten in Darfur de ergste humanitaire crisis in de wereld. Arabischtalige bendes, de Janjaweed, verdrijven al geruime tijd ongehinderd zwart-Afrikaanse stammen uit Darfur.

Subheader


De centrale regering in Khartum, de hoofdstad van Sudan, voert al lange tijd een politiek van 'arabisering.' Het regime maakt daarbij gebruik van religieus fanatisme en voerde bijvoorbeeld de Subheaderislamitische wetgeving in. Washington wil nu een vredesregeling voor Zuid-Sudan van de grond krijgen. Volgens waarnemers willen de VS een snelle ontsluiting van oliebronnen in het grensgebied tussen het islamitische noorden en het zwart-Afrikaanse, niet-islamitische zuiden van het land.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Powell, sloot de inschakeling van de VN-Veiligheidsraad niet uit. Hij dreigde met niet nader omschreven maatregelen als de humanitaire situatie in Darfur niet snel verbetert. Ook de secretaris-generaal van de VN, Annan, waarschuwde voor actie vanuit de Veiligheidsraad tegen de machthebbers in Khartum. Annan begint morgen samen met Jan Pronk, de benoemde speciale VN-gezant voor Sudan, aan zijn reis naar Sudan.

Subheader
hongersnood door het aanhoudende geweld


Powell is gisteren al in Khartum aangekomen voor een onderhoud met de leiders van het al bijna vijftig jaar door etnische, sociale en religieuze conflicten verscheurde land. Na een gesprek met Powell beloofde de Sudanese president al-Bashir dat hij internationale hulporganisaties niets meer in de weg zal leggen. De administratieve regels die nodig zijn voor het importeren van goederen, worden buiten werking gesteld. De hulporganisaties proberen Darfur al weken te bereiken, waar ruim een miljoen mensen van huis en haard is verdreven.

Subheader
Powell spreekt met de Sudanese president

'Waarschuwingsstickers op drank'

Als het aan de Jonge Socialisten, de politieke jongerenorganisatie van de PvdA, ligt komt er net als op shag en sigaretten ook een waarschuwingssticker op alcoholproducten. Het voorstel volgt op de publicatie van de cijfers van het Trimbos-instituut waaruit blijkt dat het alcoholgebruik onder twaalfjarigen sterk is toegenomen. Uit de cijfers blijkt dat vooral het drankgebruik bij de meisjes de afgelopen vier jaar sterk is toegenomen. Van de meisjes van 12 jaar zegt tweederde (68%) ooit alcohol te hebben gedronken, bijna twee keer zoveel als in 1999.

De voorzitter van de Jonge Socialisten is zelf van mening dat de ouders van de jongeren meer verantwoordelijkheid mogen nemen. "Veel scholieren mogen van hun ouders thuis drinken." Naast de waarschuwingsstickers werd door de JS ook een verplichte alcoholvoorlichting op middelbare scholen voorgesteld. Zowel de scholieren als hun ouders of verzorgers zouden deze voorlichting moeten krijgen. "Ouders zien vaak niet in dat een Breezer geen limonade is", aldus voorzitter Wilshaus.

Naomi Campbell gered door de Italiaanse politie

Tijdens een fotoshoot op van topmodel Naomi Campbell is de Italiaanse politie in actie gekomen omdat zo'n 3.000 tot 4.000 mannen de locatie waar de foto's genomen werden, bestormden. Campbell is model in een reclame campagne van het Italiaanse telecombedrijf TIM.

De fotoshoot vond plaats op een strand van het Italiaanse eiland Sardinië. Naomi droeg daarbij een minuscuul model bikini dat de mannen blijkbaar helemaal wild maakte. De bewakers die tijdens de shoot een oogje in het zeil moesten houden, besloten de Italiaanse politie in te schakelen, omdat ze zelf de mensenmassa niet meer achter de hekken konden houden.

Gené neemt plaats Ralf in

Het BMW Williams F1 team heeft bevestigd dat Marc Gené, officieel test- en reservecoureur, Ralf Schumacher zal vervangen tijdens de Grand Prix van Frankrijk op Magny Cours.

Na de crash op Indianapolis bleek dat Ralf lang uitgeschakeld zou zijn. In het ergste geval zou de Duitser twaalf weken van het seizoen moeten missen.

Gené heeft ondertussen aan de start gestaan van 34 Grand Prix' en heeft tot op heden twee keer op het Franse circuit een wedstrijd verreden. Verder heeft de Spanjaard dit jaar al 13.000 kilometer testen achter de rug in de FW26.

"Het is jammer dat zulke kansen alleen voorkomen als één van mijn collega's pech ondervinden, maar het is mijn plicht om het beste uit zulke omstandigheden te halen en er voor te zorgen dat het team geen verdere problemen ondervind door het wegvallen van Ralf. Ik heb eerder op Magny-Cours geraced en heb duizenden kilometers getest in de F26, dus hopelijk zal dit aan de basis liggen van een goed resultaat dit weekend", aldus Marc Gené.

Frank Williams, teambaas van het Britse team, vervolgde: "Ik wens Ralf het beste voor een volledig herstel en ik hoop hem weer in actie te zien voor het einde van het seizoen. Ondertussen hebben we het geluk om een coureur van Marc's kaliber in ons midden te hebben om het gemis op te vangen.

De directeur BMW Motorsport, Mario Theissen, had ook nog het volgende te melden: "Natuurlijk vinden we het heel erg jammer van Ralf. Voorafgaand aan het ongeluk in Indianapolis had hij zijn beste race van dit seizoen in Montreal. Voor het tweede deel van het seizoen hadden we de ambitie om terug te vechten, maar nu is het herstel van Ralf het allerbelangrijkste."

Belgische godsdienstleraar naakt voor klas

Icoon opmerkelijk nieuwsJustitie in Leuven heeft vandaag bekend gemaakt dat zij een godsdienstleraar van een middelbare school in het Vlaamse Haasrode wil vervolgen voor openbare zedenschennis. De leraar is onlangs geschorst door de directie van zijn school omdat hij zich tijdens een les had uitgekleed. Volgens de directie van het St. Albertuscollege in Haasrode (bij Leuven) is de kans klein dat de leraar na de zomervakantie mag terugkeren.

Nadat de leraar zich had uitgekleed en naakt voor het bord stond, vroeg de man zijn dertien- en veertienjarige leerlingen hetzelfde te doen in het kader van een 'meditatie-oefening.' De docent wilde naar eigen zeggen 'grenzen verleggen.' Schooldirecteur Taes zegt dat er na het incident is gezorgd voor extra opvang van de leerlingen.

Fans bekladden Beckham portret

Engelse voetbalfans hebben in Londen(Engeland) een afbeelding met daarop het gezicht van de aanvoerder van het nationale voetbalelftal David Beckham beklad.

Het portret hing op een tentoonstelling van 's-werelds grootste levende voetballers van de Royal Academy of Arts. Reden van de bekladding is de uitschakeling van Engeland en het missen van belangrijke penalty's door hem.

Op het portret waren met een rode stift de woorden "You loosers" aangebracht. Het verkeerd gespelde woord 'loosers' verwees mogelijk naar zijn affaire met Rebecca Loos.

Op een muur vlakbij waren de woorden "Beckham and Meier, you loosers" geschreven. De Zwitserse scheidsrechter Urs Meier is volgens de fans mede schuldig aan de uitschakeling. Hij keurde namelijk in de laatste minuut van de kwartfinale tegen gastland Portugal een goal terecht af van Sol Campbell wegens belemmeren van de keeper Ricardo.

Het Beckham-portret is ongeveer 12.000 euro waard en was één van de populairste van de FIFA 100 tentoonstelling. De beheerder van de tentoonstelling heeft aangifte gedaan bij de politie van vandalisme.

Griekse aanvoerder bezig met unieke reeks

De Aanvoerder van het Griekse elftal, Theodoros Zagorakis, is bezig aan een opmerkelijke serie. Zagorakis heeft sinds zijn debuut voor het Griekse nationale team in 1994 al 93 interlands gespeeld zonder te scoren.

Van alle Europese voetballers die ooit voor hun land uikwamen zijn er slechts drie die vaker voor hun land hebben gespeeld zonder te scoren. De Zweed Orvar Bergmark (94interlands), de Noor Thorbjörn Svenssen (104) en de Zweedse oud-PSV'er Bjørn Nordqvist (115) slaagden er ook nooit in om te scoren voor hun land.

Zagorakis, heeft tijdens zijn clubcarrière wel doelpunten gemaakt. Voor AO Kavala, PAOK, Leicester City en AEK Athene scoorde hij in 382 competitiewedstrijden 21 maal. De afgelopen twee seizoenen heeft de middenvelder echter niet gescoord.

Saddam overgedragen aan Irakezen

Icoon Irak nieuwsDe voormalige Iraakse dictator Saddam Hussein is door de Verenigde Staten overgedragen aan de Iraakse autoriteiten. Samen met Saddam Hussein zijn ook elf andere voormalige Iraakse functionarissen aan de interim-regering van premier Allawi overgedragen. Allawi heeft verzekerd dat ze een eerlijk proces krijgen. Ze mogen allen zelf hun advocaten kiezen.

Saddam vroeg bij de overdracht aan een Iraakse rechter of hij wat vragen mocht stellen. De rechter zei hem dat hij dit morgen kan doen, als hij in staat van beschuldiging wordt gesteld. Saddam blijft voorlopig in een gevangenis die onder controle staat van de Amerikanen. Hij wordt onder andere beschuldigd van volkerenmoord.

Subheader
Saddam Hussein vlak na zijn arrestatie


De Franse advocaat Emmanuel Ludot, een van de twintig advocaten die de vrouw van Saddam heeft aangewezen om hem te verdedigen, zei dat Saddam de rechter niet erkent. "Het zal een rechtszaak worden die draait om wraak", aldus Lud

Meisje pleegt zelfmoord tijdens examen

Icoon Buitenlands nieuwsEen 17-jarig meisje uit Hong Kong heeft tijdens haar examen zelfmoord gepleegd. Ze was halverwege haar examen toen ze plots het klaslokaal uitrende, over een railing in de gang van de school klom en drie verdiepingen naar beneden sprong. Een ambulance was snel ter plaatse, maar het meisje was al overleden.

In totaal hebben dit schooljaar al zeventien scholieren uit Hong Kong zelfmoord gepleegd. Vorig jaar waren dat er twaalf. Sociologen wijten de stijging van zelfmoorden bij de jeugd aan de toenemende prestatiedruk en communicatiegebrek tussen ouders en kinderen.

[update] Nieuwe pedo-moordzaak Belgi

In België is mogelijk een nieuwe Dutroux-achtige zaak aan het licht gekomen. Een bij onze zuiderburen woonachtige Fransman, die al een jaar in de gevangenis zit, wordt door zijn vrouw nu beschuldigd van een reeks onopgeloste verdwijningen van kinderen. Momenteel zit hij vast voor een poging tot verkrachting van een 13-jarig meisje.

De vrouw van de Fransman heeft aan het Belgische gerecht verklaringen afgelegd. Ze zegt dat hij achter 5 tot 9 verdwijningen en moorden zit.

De top van justitie in Luik en Dinant komt later vandaag met meer uitleg omtrent de beschuldigingen.

Update 15:33
Belgische media meldden dat de Franse verdachte, de 62-jarige Michel Fourniret, zeer recent zes moorden op minderjarige meisjes heeft bekend. Ook het Vlaamse meisje Elisabeth Brichet zou tot de slachtoffers behoren, dit terwijl altijd werd aangenomen dat Marc Dutroux haar mogelijk had ontvoerd.

Fourniret wordt naast de kindermoorden ook verdacht van de moord op een au pair die bij hem inwoonde in Frankrijk en illegaal wapenbezit. De justitie in Luik geeft later vandaag meer uitleg over de bekentenissen.

Leeuwarden pakt overlast vrijende homo's aan

Icoon Binnenlands nieuwsDe gemeente Leeuwarden en de politie van Friesland gaan de overlast van vrijende homo's bij natuurgebied de Groene Ster aanpakken. Bezoekers van het gebied, vooral ouders met kinderen, worden regelmatig geconfronteerd met homostellen die seks met elkaar hebben.

De gemeente en de politie hebben dat woensdag gezegd. Volgens een woordvoerder zijn er op 'topmiddagen' tachtig tot honderd ontmoetingen tussen homo's op een parkeerplaats bij de Groene Ster.

Het voortdurend rondrijden op de doorgaande autoroute in het gebied zal door verkeersbelemmerende maatregelen worden beperkt. Bovendien worden de parkeerterreinen in de Groene Ster 'ontmoetingsonvriendelijk' gemaakt.

Van Hoogdalem krijgt nieuwe kans

Marco van Hoogdalem krijgt een nieuwe kans van Schalke 04. De verdediger mag in de aanloop naar het nieuwe seizoen proberen om een plaatsje in de selectie te veroveren.

Eerder kondigde de Duitse club nog aan dat het contract met van Hoogdalem zou worden ontbonden. De verbintenis met Van Hoogdalem loopt nog tot medio 2006.

De 32-jarige speler kwam in de eerste helft van vorig seizoen niet in actie voor Schalke en werd daarom in de winterstop verhuurd aan zijn oude club Roda JC , maar ook daar zat hij meer op de bank dan dat hij speelde. Volgens de manager van Schalke 04, Rudi Assauer, verdient Van Hoogdalem, die sinds 1997 voor de Duitsers speelt, vanwege zijn staat van dienst voor de club nog een kans.

"PSV haalt Braziliaanse keeper"

Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV overeenstemming heeft bereikt met de Braziliaanse club Cruzeiro over een transfer van keeper Heurelho Silva Gomes naar de Eindhovense club.De 23-Jarige Braziliaan moet de opvolger worden van Ronald Waterreus.

De tweede keeper van PSV, Rob van Dijk wil graag vertrekken, maar dit mag alleen als de Brabanders, naast Gomes, een tweede keeper hebben aangetroken. Al eerder trok de ploeg uit het Philips-stadion de jonge Australische doelman Nathan Coe aan.

Met Gomes haalt PSV een doelman in huis die in 2003 een erg goed seizoen kende. In dat jaar won hij met Cruzeiro de Braziliaanse landstitel en het nationale bekertoernooi.

Fans bekladden Beckham portret

Icon EK 2004 PortugalEngelse voetbalfans hebben in Londen een afbeelding met daarop het gezicht van de aanvoerder van het nationale voetbalelftal David Beckham beklad. Het portret hing op een tentoonstelling van 's-werelds grootste levende voetballers van de Royal Academy of Arts. Reden van de bekladding is de uitschakeling van Engeland en het missen van belangrijke penalty's door hem.

Op het portret waren met een rode stift de woorden "You loosers" aangebracht. Het verkeerd gespelde woord 'loosers' verwees mogelijk naar zijn affaire met Rebecca Loos.

Op een muur vlakbij waren de woorden "Beckham and Meier, you loosers" geschreven. De Zwitserse scheidsrechter Urs Meier is volgens de fans mede schuldig aan de uitschakeling. Hij keurde namelijk in de laatste minuut van de kwartfinale tegen gastland Portugal een goal terecht af van Sol Campbell wegens belemmeren van de keeper Ricardo.

Het Beckham-portret is ongeveer 12.000 euro waard en was één van de populairste van de FIFA 100 tentoonstelling. De beheerder van de tentoonstelling heeft aangifte gedaan bij de politie van vandalisme.

David Beckham
De beheerder verwijderde snel het portret toen hij journalisten zag


Meer EK-nieuws vind je op http://sport.fok.nl!

Geldloper vast op verdenking diefstal 220.000 euro

Twisted_TpaU had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 27-jarige medewerkster van waardetransporteur Brink's wordt door de politie verdacht van het ontvreemden van meer dan 200.000 euro uit een geldwagen. De vrouw zit sinds 14 mei in voorlopige hechtenis op verdenking van verduistering. Een tweede verdachte, die in eerste instantie ook door de politie was ingesloten, is inmiddels weer op vrije voeten, zo maakte justitie in Rotterdam vandaag bekend.

De 27-jarige vrouw uit 's-Gravenzande werd aangehouden nadat haar werkgever aangifte had gedaan van vermissing van een geldcassette met daarin 220.000 euro. Kort daarna werd de vrouw door de politie aangehouden. De koffer met geld bleek verdwenen te zijn gedurende de route die de vrouw en haar collega die dag hadden gereden. Of het geld inmiddels weer terecht is, is nog onbekend.

Badkuipstop nu al buit van het jaar

ircle had ons via de nieuws-submit te melden:

In Bochum(Duitsland) is een gestolen stop van een badkuip uitgeroepen tot buit van het jaar. De vroege toekenning van deze onderscheiding komt omdat de politie er niet vanuit gaat dat er in 2004 nog iets van mindere waarde wordt gestolen, aldus de West-Duitse omroep WDR.

Een dief had bij een woninginbraak in Herne een dvd-speler en geld buitgemaakt, maar had ook de stop van de badkuip meegenomen. Of hij de buit van het jaar voor zichzelf gaat gebruiken is onbekend.

Miljarden dollars aan Iraakse olie zoek

Miljarden dollars van het oliefonds van Irak, kunnen door het bezettingsmacht van de VS, die de verantwoordelijkheid voor de financien van het land draagt, niet teruggevonden worden. Dit heeft de Iraakse krant Al Jazeera maandag geschreven.

Rapporten van de organisatie 'Christian Aid' en de Liberale Democraten, de derde politieke partij in het Verenigd Koninkrijk, tonen gaten van meer van 20 miljard dollar aan, in de door Irak geproduceerde olie-opbrengsten. Volgens 'Christian Aid' wordt de meerderheid van de grote projecten voor de wederopbouw van Irak aan Amerikaanse bedrijven uitbesteed, die gemiddeld meer dan 10 keer zoveel vragen als de lokale Iraakse bedrijven.

De VN gaven Amerika de verantwoordelijkheid over de financiën van Irak, na de val van Saddam in mei 2003, maar de VN bepaalden dat moest worden aangetoond dat de uitgaven in het belang van het land werden gedaan en dat de opbrengst van de olie in een speciaal fonds voor de wederopbouw van Irak zou moeten worden komen.

De Liberale Democraten zeggen dat er tot april 2004 geen controle op het geld is uitgevoerd.

(Vertaling: www.nieuws-platform.nl)

Ralf lang uitgeschakeld

Ralf Schumacher start niet in de Grote Prijs van Frankrijk. De Williams-coureur moet acht tot twaalf weken rust houden. Dat heeft zijn manager Willi Weber woensdag bekendgemaakt.


Schumacher vloog tijdens de GP van de Verenigde Staten in Indianapolis uit de bocht en reed met hoge snelheid tegen de betonnen muur. Hij hield er een zware hersenschudding en twee gebroken rugwervels aan over.

De jongste van de twee Schumachers zal dit seizoen in de formule 1 amper nog in actie komen. In het gunstigste geval zal hij er tijdens de Grote prijs van Japan weer bij zijn.

Uitslagen Wimbledon 29/6

Het was Ladies Day gisteren op het gras van Wimbledon, waarbij de hooggeplaatste speelsters met relatief gemak hun tegenstandsters naar huis stuurden. Op het centre court versloeg de als eerste geplaatste Serena Williams in de vierde ronde met groot gemak de Française Tatiana Golovin: 6-2 en 6-1.

De daaropvolgende partij op dezelfde baan tussen de Russische Maria Sharapova en de Japanse Ai Sugiyama was een stuk spannender. Beide geplaatste spelers maakten er een spannende kwartfinale van. Sharapova verloor de eerste set met 7-5, maar won de tweede met de zelfde setstand. In de derde en beslissende set kreeg Sharapova in de openingsgame drie breakpunten tegen. Ze wist ze echter allemaal weg te werken, waarna het verzet van de Japanse was gebroken. Sharapova won de set uiteindelijk met 6-1.

Ook op Court 1 werden er zowel een kwartfinale als een vierde ronde partij gespeeld. Jennifer Capriati, dit jaar als zevende geplaatst, stuurde redelijk eenvoudig de als tiende geplaatste Russische Nadia Petrova naar huis in twee sets: 6-4 6-4. Capriati speelt nu in de kwartfinale tegen Serena Williams.

De kwartfinale partij ging tussen Lindsey Davenport en een van de verassingen van het toernooi, de ongeplaatste Kroatische Karolina Sprem. Sprem, die eerder al drie geplaatste spelers uit het toernooi sloeg waaronder Venus Williams, was echter een maatje te klein voor Davenport. Ze werd met twee keer 6-2 simpel van de baan geveegd. Davenport zal nu in de halve finale uitkomen tegen Sharapova.

Op Court 2, ook wel de 'graveyard' genoemd, werd de laatste vierde rondepartij in het vrouwentournooi gespeeld. De partij ging tussen de Française Ameli Mauresmo en de Italiaanse Silvia Farina Elia. Mauresmo bewees haar hoge postie op de plaatsingslijst door in twee sets af te rekenen met haar tegenstandster: 7-5 en 6-3. De Française moet nu in de kwatfinale uitkomen tegen de Argentijnse Suarez.

Voor vandaag staat de partij tussen Sjeng Schalken en Andy Roddick op het programma. Zij zullen volgens de planning na de kwartfinale tussen Mauresmo en Suarez op Court 1 hun opwachting maken.

Duizenden supporters vertrekken naar Portugal

Een paar duizend supporters van het Nederlands elftal zijn vanochtend om 05:00 uur vertrokken vanaf Schiphol.

Twee uur van te voren was de luchthaven al oranje gekleurd met mensen die met het vliegtuig naar Lissabon wilden. Vanavond speelt Nederland daar de halve finale van het EK voetbal tegen gastland Portugal.

De incheckbalies van Transavia werden bevolkt door een oranje massa. Toch is alles rustig verlopen.

Explosies in As-Samawah gehoord

Icoon Irak nieuwsVanochtend zijn in de Zuid-Iraakse stad As-Samawah twee zware explosies gehoord. Volgens een woordvoerster van de Nederlandse Landmacht gaat het om twee autobommen. As-samawah is de stad waar Nederlandse militairen zijn gelegerd.

Ooggetuigen melden rook te hebben gezien nadat de ontploffingen plaatsvonden. De explosies vonden vanochtend rond 8.40 uur plaats. Over eventuele slachtoffers is niets bekend. Een Japans persbureau spreekt van twee gewonden. Hier zouden in ieder geval geen Nederlanders tussen zitten, aldus een woordvoerder.

Afgelopen maandag gaf de gouverneur van de betreffende provincie al opdracht extra alert te zijn op mogelijke terroristische aanslagen.

Scolari waarschuwt arbiter voor Oranje

De Portugese bondscoach Luiz Felipe Scolari heeft zichtbaar angst voor het Nederlands elftal. Gisteren werd al bekend dat hij zelfs de Portugeese media heeft opgeroepen om rood-groen te dragen om zo de oranje-stemming te drukken.

Nu blijkt hij ook scheidsrechter Anders Frisk gewaarschuwd te hebben voor stiekeme overtredingen van de Nederlanders in de halve finale van het EK vanavond.

De Braziliaanse Scolari heeft de scheidsrechter verteld dat hij moet letten op de ingooien van Michael Reiziger. "Als Reiziger een ingooi neemt, komt zijn voet soms los van de grond. De scheidsrechter moet daar zeer goed op letten. En Ruud van Nistelrooij komt soms uit buitenspelpositie bij vrije trappen, waarmee hij dus een voordeel verkrijgt. We moeten daarmee dus zeer voorzichtig zijn, evenals de scheidsrechter".

Scolari waarschuwt arbiter voor overtredingen Oranje-spelers

drascovic had ons via de nieuws-submit te melden:

Icon EK 2004 PortugalDe Portugese bondscoach Luiz Felipe Scolari heeft zichtbaar angst voor het Nederlands elftal. Gisteren werd al bekend dat hij zelfs de Portugese media heeft opgeroepen om rood-groen te dragen om zo de oranje-stemming te drukken. Nu blijkt hij ook scheidsrechter Anders Frisk gewaarschuwd te hebben voor stiekeme overtredingen van de Nederlanders in de halve finale van het EK vanavond.

De Braziliaanse Scolari heeft de scheidsrechter verteld dat hij moet letten op de ingooien van Michael Reiziger. "Als Reiziger een ingooi neemt, komt zijn voet soms los van de grond. De scheidsrechter moet daar zeer goed op letten. En Ruud van Nistelrooij komt soms uit buitenspelpositie bij vrije trappen, waarmee hij dus een voordeel verkrijgt. We moeten daarmee dus zeer voorzichtig zijn, evenals de scheidsrechter."

Kijk voor meer EK-nieuws op sport.fok.nl!

Collina naar Engeland?

Pierluigi Collina (45) kan na zijn 46ste verjaardag doorgaan met fluiten in Engeland. In Italië moet hij na z'n 45ste stoppen omdat hij dan de pensioenleeftijd heeft bereikt.

David Dein, vice voorzitter van de Engelse bond, ziet perspectief voor Collina aangezien Engeland geen pensioenleeftijd kent.

Collina wilde nog geen reactie geven op de uitspraak. "Het is nog te vroeg om daar aan te denken. Ik heb nog een jaar om te bedenken wat ik ga doen. Het is nu niet het moment voor een besluit, ik ben nu erg druk."

Begin dit jaar leek de carriere van Collina halverwege 2005 voorbij. "Ik weet dat sommige voetballers op hoge leeftijd nog altijd uitstekend presteren, maar wij scheidsrechters zijn gebonden aan regels. Ik heb geen andere keus". Misschien toch wel?

Duizenden supporters vertrekken naar Portugal

Icon EK 2004 PortugalEen paar duizend supporters van het Nederlands elftal zijn vanochtend om 05:00 uur vertrokken vanaf Schiphol. Twee uur van te voren was de luchthaven al oranje gekleurd met mensen die met het vliegtuig naar Lissabon wilden. Vanavond speelt Nederland daar de halve finale van het EK voetbal tegen gastland Portugal.

De incheckbalies van Transavia werden bevolkt door een oranje massa. Toch is alles rustig verlopen.

Meer EK-nieuws op Sport.fok.nl!

Premier schrijft Jan Mulder brief

Icoon Binnenlands nieuws Opnieuw heeft premier Balkenende zich in de discussie gemengd rondom de zware kritiek rondom bondscoach Dick Advocaat. Middels een open brief, welke vandaag in de Volkskrant staat, weigert hij zijn excuses aan te bieden aan Jan Mulder. Laatstgenoemde eiste dinsdag vanaf de Volkskrant-voorpagina excuses van de premier. Mulder is de laatste dagen flink bekritiseerd omdat hij een van de aanstichters van die volkswoede zou zijn, omdat Mulder zou hebben opgeroepen Advocaat te stenigen.

Mulder is van mening dat Balkenende meeloopt met de groep van mensen, die hem er ten onrechte van beschuldigen Advocaat te demoniseren. Volgens Balkenende is dit niet waar en hij vindt daarom excuses aanbieden niet nodig. Zo zegt Balkenende dat de naam van Mulder niet is genoemd toen hij de stemmingmakerij rond Advocaat publiekelijk verwierp.

Het is bijzonder te noemen dat via deze weg een minister-president zich op deze manier mengt in een openbare discussie. Balkenende liet vorige week al weten het 'buitengewoon bedenkelijk' te vinden dat Advocaat voorwerp is geworden van volkswoede na slechte prestaties van het Nederlands elftal. Daarbij vroeg hij de Nederlandse bevolking eens 'normaal te doen'. Balkenende: "Er hoeft maar één gek te zijn om het uit de hand te laten lopen."

"Premier Balkenende wijst in zijn brief op de ironie inzake mijn stenigen-antwoord op Hans Kraays aantijging dat ik Advocaat criminaliseerde", zo laat Mulder in een reactie op de brief van de premier weten. "Mijn bevestigende overdrijving om die woorden van tafel te vegen (ik ergerde me dood aan die totaal uit de lucht gegrepen beschuldiging), was gespeend van iedere ironie, zoals ik letterlijk in mijn brief aan de premier schreef (maar uiteraard weer andersom door de heer Balkenende werd gelezen). Hij biedt geen excuses aan en wenst mij sterkte. Dat laatste vind ik wel erg fijn."
_
Op deze pagina staat een link naar het fragment waar het allemaal om te doen is.

Het slijk der aarde

Setambre verblijdde ons met de volgende submit:

Ik ben echt zo moe, Zo moe, Alsof alles in fast forward leeft en ik in slowmotion ga. Elke dag lijkt het verschil groter en groter te worden, de wereld draait te hard of ik ga te langzaam. Ik ren mijn longen uit mijn lijf maar ik kan het tempo niet bij houden. Ik ben naar de klote en heb echt hoofdpijn gekregen van deze onzin: Werk, slapen, werk, slapen dat voor de rest van je zielige leven.

Wat hebben wij mensen toch een zielig, te simpel leven. De dag dat je word geboren word je eigenlijk al gebruikt om de rijken rijker te laten worden en de armen armer. "Koop pampers-ultra-mega-dry want die lekken niet" en “Gebruik nu het nieuwe product van Zwitsal dat zorgt ervoor dat uw kut kind geen uitslag krijgt op zijn rug, billen of een ander willekeurig deel van het lichaam”. Na dat je ouders honderden luiers hebben gekocht en tientallen Zwitsal producten hebben uit geprobeerd met zeer weinig effect om je zo mooi en gezond mogelijk te houden mag je eindelijk naar school waar het erg naar erger wordt. Als je geen ultra te gekke hippe Nike’s koopt dan hoor je er niet bij en ben je maar een grote prutser. Je vraag dus aan je ouders om te meest ultra coole Nike’s te kopen want anders hoor je er niet bij. Beetje jammer voor ouders die geen Nike’s kunnen betalen of wat nog rotter voor je is die geen Nike’s willen geven. Zijn dit de slimme ouders omdat hun kind wel zonder kan ? Of zijn dit juist de meest oerstomme ouders die er bestaan omdat ze hun kind een sociaal leven verpesten ?

Ik zag laatst op het nieuws “Het gaat slecht met de wereld economie”. De wereld economie, Wat is dat toch een heerlijk woord. Het komt erop neer dat iedereen rijker wil worden dan zijn buurman en als het even kan rijker dan God onze Vader. Hoe meer geld wij krijgen hoe meer het aan ons gaat knagen dat je niet genoeg hebt. Nog meer, meer en nog meer. Tot op een gegeven moment de wereld wakker begint te worden uit deze geld vragende nachtmerrie. Op het moment dat wij allemaal tegelijk vinden dat we genoeg hebben, zal de ‘Wereld Economie” piepend en krakend tot stilstand komen.

Geld is de mentaliteit waarmee wij zijn opgegroeid. Iedereen wil huisje, boompje, beestje, Een kasteel van een huis die je voorziet met de meest prachtige Italiaanse leren sofa’s en de breedste breedbeeld TV die er te vinden is op de wereld waar je natuurlijk wel 4 ribben moet inleveren omdat zo een apparaat even veel is als de gemiddelde jaar inkopen van een Afghaan die met zijn FM radio nog tevreden is, maar ook zich de tering in werkt om een zwart/wit tv te kopen. Na dat je het kasteel geleend hebt bij de bank doe je de rest van je zielige leven het af te betalen. Nadat je zestig jaar van je leven hebt versleten met het nadenken wat je nu wilt gaan kopen en wilt bezitten mag je eindelijk stoppen met werken. Stoppen met werken omdat wij voor onze late dag nog gespaard hebben zodat je niet tot op de dag je sterft nog werkt. Op dat moment dat je sterft vergaat al dat mooie geld waar je nooit genoeg van kan krijgen.

Remember money makes the world go round….

''Karadzic wordt vandaag opgepakt''

Icoon Buitenlands nieuwsDe hoofdaanklaagster van het Joegoslaviëtribunaal in Den Haag, Carla del Ponte, gaat er van uit dat Radovan Karadzic voor het einde van deze maand wordt gearresteerd. Dat betekent dat hij vandaag gearresteerd zal moeten worden.

Del Ponte wil niet zeggen waarop haar optimisme is gebaseerd. "Ik heb natuurlijk informatie, maar u zult allemaal begrijpen dat ik daar nu in het openbaar niets over kan zeggen." Een journalist vroeg haar, bij de Verenigde Naties in New York, of ze nog steeds geloofde dat Karadzic deze maand zou worden opgepakt, zoals ze eerder had gezegd.

Karadzic is al sinds 1995 voortvluchtig, ondanks de prijs van bijna 4 miljoen euro die de Amerikaanse regering op zijn hoofd heeft gezet. De voormalige Bosnisch-Servische leider is in Den Haag aangeklaagd wegens genocide, misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van meer dan 200.000 mensen.

Subheader
Radovan Karadzic zit al bijna tien jaar ondergedoken

Staking bij metro Londen

noudux2000 had ons via de nieuws-submit te melden:

De metrogebruikers van de Engelse hoofdstad Londen hebben een groot probleem: de metro in London ligt namelijk vrijwel helemaal plat.

Doordat duizenden machinisten, onderhoudsmedewerkers en ander personeel sinds vanavond 18:30 voor 24 uur het werk hebben neergelegd, kunnen de Londenaren de metro voorlopig niet gebruiken. Op een normale dag maken zo'n drie miljoen mensen gebruik van de metro in Londen. De staking is een gevolg van het mislukken van de cao-onderhandelingen tussen de vakbond en de directie.

Kaping vliegtuig naar Istanbul verijdeld

Dinsdagavond is door één man geprobeerd om een vliegtuig te kapen dat op weg was naar Istanbul. De piloot wist terug te keren naar München, waar het toestel vandaan kwam. Hier wisten speciale troepen het vliegtuig te omsingelen. Alle 150 passagiers en zeven bemanningsleden in de Airbus 320 van de Turkse maatschappij Free Bird bleven ongedeerd. Dit heeft de Zuid-Duitse omroep Bayerischer vannacht gemeld.

Volgens de eerste berichten zou tien minuten na de start van het toestel een man de cockpit zijn binnengestormd en hebben gedreigd met een bomexplosie. De piloot drukte vervolgens de alarmknop in, keerde om en kon veilig landen op de luchthaven van München. De vermoedelijke kaper zou gewond zijn geraakt bij een sprong uit het vliegtuig, vlak na de landing.

Het zou gaan om een 28-jarige Turk, mogelijk geestelijk verward. De politie sluit een politieke of terroristische achtergrond zo goed als uit. Na landing is het vliegtuig doorzocht; er werden geen explosieven gevonden.

Dinsdagmorgen ontplofte er nog een bompakket in een vliegtuig, nadat deze geland was in Istanbul. In de Turkse stad is deze dagen een top van de NAVO gaande.

Straf voor ondeugende jongens deugt niet

Te lawaaierig of vervelend in de klas? Op een school in het Zimbabwaanse Harare werd dit tot voorkort op wel heel bijzondere wijze bestraft. Wanneer jongens lastig waren konden ze kiezen uit twee straffen: honderd stokslagen óf aan de borst bij de onderwijzeres. Een jongen koos voor de borst en vertelde hierover later aan zijn ouders. Toen de zaak eenmaal naar buiten kwam werd duidelijk dat nog veertien andere jongens op dezelfde wijze waren gestraft.

De lerares, die door de schooldirecteur op het matje is geroepen, heeft toegegeven dat ze de nogal eigenaardige lijfstraf inderdaad ten uitvoer heeft gebracht. Met een duidelijke verklaring voor haar gedrag kwam ze niet. Het ministerie van Onderwijs in Zimbabwe adviseert de school de vrouw aan te geven bij de politie zodat ze vervolgd kan worden voor kindermisbruik.

Eerherstel voor de paarse tuinbroek

Feministes. Ik zag ze vroeger wel eens op tv. Vrouwen die ons met vuur in de ogen vertelden hoe we onderdrukt werden. Dat mannen er alles aan deden om ons onder de duim te houden en ons niet achter het aanrecht vandaan te laten komen. En dat we dat niet moesten pikken. De barricades moesten we op! Met z'n allen! Om de onderdrukker een kopje kleiner te maken. En dan keek ik naar mijn moeder en dan dacht ik "Waar hebben ze het over?".
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.