''Sharon wordt niet vervolgd''

Icoon Buitenlands nieuwsDe IsraŰlische televisie heeft zondag op basis van bronnen bij justitie gemeld dat het IsraŰlische openbaar ministerie geen strafzaak begint tegen de IsraŰlische premier Sharon. Een woordvoerder van het ministerie van justitie zei zondag dat eind deze week bekend zal worden gemaakt of de zaak tegen de van corruptie beschuldigde Sharon inderdaad wordt geseponeerd.

Het Openbaar Ministerie verrichtte de afgelopen maanden onderzoek naar de mogelijke betrokkenheid van Sharon bij een onroerend goedproject op een Grieks eiland, waarvoor de zakenman David Appel steekpenningen zou hebben betaald aan Sharon en ÚÚn van diens zonen.

Als er een strafzaak zou komen wegens corruptie dan zou dat tot een crisis binnen de regering leiden en waarschijnlijk sowieso het politieke einde van Sharon betekenen. Er loopt nog een ander strafrechtelijk onderzoek tegen de premier. Dit onderzoek heeft te maken met de vermoedelijke illegale financiering van zijn eigen verkiezingscampagne in 1999.

Subheader
De IsraŰlische premier Ariel Sharon