Doop prinses Catharina-Amalia vandaag

Icoon Koningshuis nieuws Prinses Catharina-Amalia zal vandaag worden gedoopt in Den Haag in de St. Jacobskerk. Ze wordt gedoopt in aanwezigheid van haar grootvader, Jorge Zorreguieta. Hij zal een prominente plek krijgen door met zijn vrouw naast koningin Beatrix te zitten. De ouders van prinses Maximá zijn officiële gasten. Prins Bernhard moet verstek laten gaan.

De doopplechtigheid wordt geleid door dominee Carel ter Linde. Hij zal prinses Amalia dopen met water uit de Jordaan. Drie vrienden van prins Willem-Alexander, uit Israël, Jordanië en de Palestijnse gebieden hebben hiervoor gezorgd. Amalia draagt een doopjurk die vaker is gebruikt bij de doop van leden van het Huis van Oranje-Nassau. De dienst vindt plaats van 12.00 tot 13.15.

In totaal zullen 1290 gasten de plechtigheid bijwonen. Naast afgevaardigden van diverse vorstenhuizen zijn er ook 290 kinderen aanwezig. De wens van het prinselijk paar dat de plechtigheid vooral een jeugdig karakter moet krijgen, wordt hiermee voor een groot deel vervuld. De kerk is versierd met duizend tekeningen, die boven de gasten hangen.

Catharina-Amalia en haar houders
Catharina-Amalia en haar ouders