'Onbegrensd' overweegt aangifte tegen politie

De actiegroep ‘Onbegrensd’, die zoals we jullie vanmiddag al lieten weten niet in staat was zijn demonstratie tegen het uitzettingsbeleid van minister Verdonk uit te voeren wegens verhindering door de politie, overweegt aangifte te doen tegen het Rotterdamse politieapparaat. Dit maakte woordvoerder Fons Toorop zojuist bekend.

De actiegroep is het niet eens met de manier waarop de Nederlandse regering omgaat met asielzoekers in ons land en was van plan om vandaag, in het kader van de Internationale Racismedag, te protesteren tegen het beleid. Het doek viel echter al gauw voor de groep toen de politie aankwam en ze naar huis werden gestuurd. Ze waren vergeten de demonstratie 48 uur van te voren te melden en waren niet toegestaan de actie door te zetten.

Demonstratie


Onbegrensd wil niets weten van de beschuldiging. “Wij hebben ons wel degelijk aangemeld bij de politie. In eerste instantie hebben zij hun goedkeuring gegeven. Vrijdag zeiden ze opeens: ‘Jullie begrijpen toch wel dat dit niet door kan gaan’. Een reden daarvoor werd niet gegeven. Ik denk dat ze gewoon geen zin hadden in deze manifestatie”, zo meldde woordvoerder Toorop.

De organisatie liet weten zich door de houding van de politie ‘gediscrimineerd’ te voelen. “Ik sluit dan ook niet uit dat we een brief gaan sturen aan de Tweede Kamer. Maar in eerste instantie is de gemeente Rotterdam hier natuurlijk verantwoordelijk voor”, aldus Toorop.