Nabil Marmouch voorzitter AEL-Nederland

De Nederlandse afdeling van de Arabisch Europese Liga (AEL) heeft een voorzitter gekozen: Nabil Marmouch. Tot nu toe was Abou Jahjah waarnemend voorzitter, nadat kandidaat-voorzitter Mohammed Cheppih zich in mei vorig jaar terugtrok.

De 29-jarige Nabil Marmouch is nog in een rechtszaak verwikkeld. Vorige week werd drie maanden tegen hem geeïst wegens heling van gestolen laptops en verzet bij arrestatie.

AEL-voorzitter Nabil Marmouch

Marmouch is al sinds de oprichting betrokken bij de AEL-NL. In maart werd hij opgepakt omdat hij een Israëlische vlag stond te verbranden bij een betoging. In april kwam hij wederom in het nieuws toen hij samen met Mohammed Cheppi zei dat de AEL van plan was zelfmoordacties van Palestijnen te steunen.

De kersverse AEL-voorzitter is in het verleden op internet actief aanwezig geweest. Zo wordt verondersteld dat hij onder de naam Mokromike op het forum van Maroc.nl anti-semitische uitlatingen heeft gedaan. Nabil Marmouch zou ook actief zijn (of zijn geweest) op FOK!, met onder meer de naam Mokromike.