FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 16 februari 2004

'Duitse spelers gaan voor een ton'

De Duitse voetbalbond (DFB) en de Manschaft hebben een akkoord bereikt over de te verdienen premies op Euro 2004. De Duitse spelers verdienen maximaal een ton.

Mocht Duitsland Europees kampioen worden deze zomer dan krijgt elke speler 100.000 euro uitgekeerd. Een finaleplaats levert nog altijd 70.000 euro op. Ook de halve finale (60.000) en kwartfinale premie (35.000) is de moeite. Aldus spraken de spelersraad (vertegenwoordigers Oliver Kahn en Michael Ballack) en DFB met elkaar af.

Duitsland zal op Euro 2004 in de poule eerst Oranje tegenkomen en zo mogelijk moeten verslaan om het aanbod te kunnen verzilveren.

'PSV haalt talent Alex'

PSV maakt haast met het aantrekken van het Braziliaanse talent Alex Rodrigo Dias da Costa (21). De verdediger moet de volgende succesvolle Braziliaan worden.

Frank Arnesen geeft toe dat PSV in verre onderhandeling is met Alex en diens zaakwaarnemer. Er is echter nog geen akkoord bereikt. PSV hoopt de transfer wel nog deze week rond te krijgen. De club heeft momenteel een gebrek aan defensieve kracht.

De verdediger van FC Santos meet 1 meter 88 en is 92 kilo zwaar. Alex speelde 33 competitiewedstrijden en dertien internationale wedstrijden in de hoofdmacht van FC Santos. Hij scoorde daarin dertien maal.

TsjechiŽ teleurgesteld over besluit Nederland

Afgelopen maandag heeft de president van TsjechiŽ evenals de Tsjechische premier laten weten dat ze niet blij zijn met de beperking die Nederland stelt over de vrije vestiging wanneer de grotere Europese Unie een feit is.

Dit ongenoegen werd medegedeeld aan premier Balkenende. Dit deden ze naar aanleiding van een besluit wat afgelopen vrijdag is gemaakt door het Nederlandse kabinet. In dat besluit staat onder anderen dat er een beperking komt aan gastarbeiders die uit de meeste van de tien nieuwe EU-landen afkomstig zijn. Eťn van deze landen is TsjechiŽ.

De premier van TsjechiŽ (Vladimir Spidla) heeft onze premier heel duidelijk laten weten dat hij het niet eens is met dit besluit. Er wordt in Praag nagedacht over gepaste tegenmaatregelen.

De Tsjechische ambassade had eerder al laten weten dat Nederland niet bang hoeft te zijn voor een toestroom van arbeidskrachten, omdat de Tsjechische werknemers lang niet zo mobiel zijn als Nederland denkt.

Balkenende heeft een toelichting gegeven over het Nederlandse besluit, en onderstreepte dat er te makkelijk werknemers uit EU-landen aangenomen kunnen worden. Vooral in sectoren waar een personeelstekort is. Het regime in Nederland is ook ruimhartiger dan het regime van de meeste andere EU-lidstaten.

Lobont weer fit verklaard

Keeper Bogdan Lobont is weer fit. Hij is hersteld van een rugblessure.

Lobont reageerde vandaag vrolijk op de website van de Amsterdammers. "Nee, ik ben helemaal fit. Geen honderd procent maar wel hondertachtig procent!"

Of die blijdschap volledig terecht is is nog maar de vraag. Zijn vervanger Maarten Stekelenburg keepte de laatste wedstrijden uitstekend. Weliswaar prefereert trainer Ronald Koeman de Roemeen, maar hij mist ook nog wedstrijdritme. Alle kansen voor concurrent Stekelenburg derhalve om zijn basisplaats te continueren.

Man ziek na valentijnskus

Wackyduck had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In ItaliŽ is een man doodziek geworden nadat hij op Valentijnsdag het record non-stop zoenen had verbroken. Direct na afloop moest hij behandeld worden. De man, Andrea Sarti, had een zuurstoftekort.

Sarti en zijn vriendin Anna Chen zoenden elkaar maar liefst 31 uur en 18 minuten lang. Het stel won hiermee 10.000 euro. De deelnemers moesten zich aan strenge regels houden. Zo moesten ze blijven staan, mochten ze niet eten en drinken en ook een bezoekje aan de wc of praten was verboden. Mogelijk komt de kus in het Guinness Book of Records. Het vorige record stond op 30 uur en 59 minuten.

Jaap Stam naar AC Milan

Verdediger Jaap Stam (31) zal de komende twee seizoenen voor AC Milan uitkomen.

Stam bereikte een akkoord over een tweejarig contract. Er zijn nog wel enige zaken te bespreken, maar op hoofdlijnen is hij met de club tot een akkoord gekomen. De transfersom voor Stam zou rond de 15 miljoen euro liggen.

Verleden jaar meldde Stam nog dat hij zijn carriŤre graag in Nederland wilde afsluiten. Dat doet hij echter vooralsnog niet.

Stam speelt momenteel bij Lazio Roma, waar hij aan zijn derde seizoen bezig is. Daarvoor speelde hij bij Manchester United, PSV, Willem II, Cambuur Leeuwarden en FC Zwolle.

Column: Valentijnsdag

Het zal niemand ontgaan zijn, afgelopen zaterdag was het Valentijn. De dag der geliefden, waarop wij door de winkels min of meer gedwongen worden cadeautjes te geven aan degene die wij leuk vinden. Of op z'n minst toch aan degene met wie wij net toevallig een relatie hebben. Een kaartje, een bloemetje, een doos bonbons of een lekker luchtje, het kan allemaal niet op. Hoe meer, hoe beter, want echte liefde kent geen grenzen.

Duitsers testen vaccin tegen aids

In Duitsland zijn wetenschappers begonnen met het testen van een vaccin tegen het HIV-virus, dat aids veroorzaakt. Vijftig proefpersonen zullen het middel gedurende een jaar testen.

Het vaccin richt zich op de C-variant van HIV dat vooral voorkomt in Zuid-Afrika, India en China. Allereerst moet blijken of het vaccin veilig is en of het het gewenste effect heeft op het immuunsysteem van patiŽnten. Als dit in orde is zullen de proeven vervolgd worden in ontwikkelingslanden.

Momenteel worden er wereldwijd ongeveer dertig vaccins getest. Volgens experts is een vaccin de enige mogelijkheid om aids een halt toe te roepen. In totaal zijn er al twintig miljoen mensen aan de ziekte overleden. Veertig miljoen mensen zijn seropositief.

Nabil Marmouch voorzitter AEL-Nederland

De Nederlandse afdeling van de Arabisch Europese Liga (AEL) heeft een voorzitter gekozen: Nabil Marmouch. Tot nu toe was Abou Jahjah waarnemend voorzitter, nadat kandidaat-voorzitter Mohammed Cheppih zich in mei vorig jaar terugtrok.

De 29-jarige Nabil Marmouch is nog in een rechtszaak verwikkeld. Vorige week werd drie maanden tegen hem geeÔst wegens heling van gestolen laptops en verzet bij arrestatie.

AEL-voorzitter Nabil Marmouch

Marmouch is al sinds de oprichting betrokken bij de AEL-NL. In maart werd hij opgepakt omdat hij een IsraŽlische vlag stond te verbranden bij een betoging. In april kwam hij wederom in het nieuws toen hij samen met Mohammed Cheppi zei dat de AEL van plan was zelfmoordacties van Palestijnen te steunen.

De kersverse AEL-voorzitter is in het verleden op internet actief aanwezig geweest. Zo wordt verondersteld dat hij onder de naam Mokromike op het forum van Maroc.nl anti-semitische uitlatingen heeft gedaan. Nabil Marmouch zou ook actief zijn (of zijn geweest) op FOK!, met onder meer de naam Mokromike.

5 maanden cel geŽist tegen slapende mariniers

stanhope_nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tegen de twee Nederlandse mariniers, die in Irak in slaap waren gevallen tijdens de wacht, is vandaag vijf maanden onvoorwaardelijke celstraf geŽist. Het is een strafrechtelijk vergrijp, waarop een maximum straf van drie jaar cel of een boete van 11.250 euro staat.

De Vakbond voor Defensiepersoneel denkt echter dat het Openbaar Ministerie misschien wel een vies spelletje speelt. "Er zitten namelijk rare kanten aan het verhaal", meldt de vakbond: ”Zo is het verbazingwekkend dat al op 4 februari bekend werd gemaakt dat de zaak diende, terwijl de zitting pas op 16 februari was. Verder kwam het nieuws naar buiten op de dag dat de Algemene Rekenkamer in een rapport de ‘slechte’ bewaking en beveiliging bij Defensie hekelde.”

Het OM wordt er van verdacht bezig te zijn met een zogenaamde loopgravenoorlog, waarbij het openbaar beschadigen van militairen er niet toe doet. Volgens S.H. Springer, raadsman van de aangeklaagde mariniers, rammelt het proces-verbaal van het wachtincident aan alle kanten, zo ontbreken belangrijke stukken als het dienstrooster van de mariniers en zouden de getuigenverklaringen vaag zijn.

De vakbond sluit niet uit dat het OM deze zaak als “proefballon” gebruikt voor de zaak tegen de al eerder gearresteerde Erik O.: ”Bij de zaak Erik O. zal het draaien om de vraag of de Nederlandse militairen bezig zijn met een ‘politietaak’. In dat geval is het vuren op plunderaars een te zwaar middel. Als de verdediging in het geval van deze twee mariniers aanvoert dat het vergrijp niet zwaar beboet mag worden omdat er geen sprake is van een strafbaar feit gepleegd ‘in tijd van oorlog’, dan heeft het OM een mooi argument om Erik O. een oor aan te naaien.”
Kort samengevat: Als er wordt geoordeeld dat er een oorlogssituatie was kunnen de mariniers een hogere straf tegemoet zien, en als het niet 'in tijd van oorlog' blijkt te zijn gebeurd is Erik O. de pineut.

Bij de eerste zitting vandaag zijn de aanklachten voorgelezen en heeft de verdediging zijn zegje kunnen doen, deze was vooral gebaseerd op de extreme temperaturen in Irak, waardoor uitputtingsverschijnselen kunnen optreden. Ook zouden de mariniers enorm overbelast zijn. De uitspraak is over 14 dagen.

Eťn op twintig mensen heeft astma

Eťn op de twintig mensen heeft last van astma. Zodoende is astma momenteel ťťn van de meest voorkomende chronische aandoeningen. In totaal lijden 300 miljoen mensen aan astma. Dit is vandaag op de Wereldvergadering over Astma bekend gemaakt.

De cijfers zijn afkomstig van een onderzoek dat in tachtig landen gehouden is. Deskundigen maken zich ernstige zorgen aangezien het aantal astma-patiŽnten nog steeds stijgt. Dit gaat gepaard met de verstedelijking. Ook lijkt er een verband te bestaan met de Westerse leefgewoonten. Als deze trends aanhouden, zal astma steeds vaker voorkomen.

Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen kampen steeds vaker met de aandoening. Toch is er nog maar weinig over de ziekte bekend. Wel weten we dat stof, luchtvervuiling of inspanningen zorgen voor een vernauwing van de luchtwegen met als gevolg een piepende ademhaling. Deskundigen hebben tijdens de vergadering opgeroepen onderzoek te doen naar de factoren die een rol spelen bij de verspreiding van de ziekte. Ook zal verder onderzoek gedaan worden naar behandelmethoden.

Pantani bezweek aan hartaanval

Ambrosius had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Marco Pantani, die afgelopen weekend dood op zijn hotelkamer in Rimini werd gevonden, bezweek aan een hartaanval, veroorzaakt door een opeenhoping van vocht in de hersenen. Zo luidt althans de eerste conclusie na de autopsie die vandaag is uitgevoerd.

Wel werd gezegd dat het nog niet zeker is; een patholoog meldde dat het nog weken kan duren voordat de exacte doodsoorzaak bekend kan geworden gemaakt. Na de autopsie zei Professor Fortuni dat "er nog geen enkele doodsoorzaak uitgesloten kan worden."

Naast diverse lege doosjes kalmeermiddelen vond de politie op de hotelkamer ook persoonlijke aantekeningen. Hier op stonden korte zinnen als "Ze wilden alleen mij treffen", "Er bestaat een complot tegen mij" en "Ik wil afkicken, terug in het zadel, ik ben alleen" te lezen. De Italiaan gaf hiermee aan zich slachtoffer van een samenzwering te voelen.

[update] Begrafenis Hells Angels woensdag

De drie vermoorde leden van motorclub de Hells Angels Nomads uit Oirsbeek zullen woensdag worden begraven. Het zal naar alle waarschijnlijkheid een begrafenis worden in Hells Angels-stijl, met vele honderden leden uit andere landen. De Hells Angels hebben al een tijdje op de algemene begraafplaats in Sittard negen graven voor hun eigen leden gereserveerd. Daar ligt ook het lid Charles van de Hells Angels Nomads Oirsbeek begraven, die vorig jaar in Zuid-Afrika werd geliquideerd.

De politie doet momenteel op grote schaal onderzoek naar de achtergronden van de moordpartij op Nomads-president Paul de Vries (54), zijn aanstaande schoonzoon Cor Peijnenburg (33) en Serge 'Moon' Wagener (34). Er zijn dit weekeinde zeker drie invallen gedaan in Nieuwstadt waarbij woningen werden doorzocht. Ook werden de vice-president van de Nomads en een ander Angels-lid overgebracht naar het politiebureau in Roermond voor verhoor. Toen een groep andere Hells Angels uit Oirsbeek op het bureau verhaal kwam halen over de gang van zaken ontstond een dreigende sfeer, waarop de politie de verhoren afbrak.


Nomads-president De Vries (r) met een ander Angelslid

De politie houdt het clubhuis van de Hells Angels-afdeling Nomads in Oirsbeek extra in de gaten. ,,Maar we hebben het niet over een eventuele vergelding of bendeoorlog'', zegt een woordvoerder. Het clubhuis wordt ook bewaakt door een groep Angels, die de pers duidelijk maken dat ze niet in de buurt moeten komen. Vragen worden niet beantwoord.

Er gaan inmiddels al veel geruchten over de moord. Zo zou er verband kunnen zijn met een 'oorlog' tussen Belgische motorbendes, die eerder deze maand al voor slachtoffers zorgde. Vorige week nog werd in Antwerpen Paul Andries, lid van motorbende Celtic Friends uit BelgiŽ, neergeschoten; hij overleefde de aanslag ternauwernood. Ook wordt er gewezen naar Duitsland waar de Hells Angels al langer op voet van oorlog leven met Duitse motorbendes.

Op de websites van de verschillende Hells Angelsafdelingen stroomden dit weekend de condoleances binnen. ''Paul, Cor en Moon. Waarom over de grens gegaan? Je wist wat jullie te wachten stond. We hadden ze bijna'', stond ergens te lezen. Binnen- en buitenlandse afdelingen van de Angels toonden hun afschuw. Amsterdamse Hells Angels reisden dit weekeinde al naar Limburg om hun 'brothers' bij te staan.

Update 19:35
Volgens de politie zijn er gťťn aanwijzingen dat de moorden zijn gepleegd in het kader van een bendeoorlog tussen verschillende motorclubs. Een woordvoerder zei dat men nog geen idee heeft wie er achter de moorden zit.

Vanmiddag sloegen zo'n 10 leden van de Hells Angels in op twee cameraploegen die tegenover het clubhuis in Oirsbeek opnames aan het maken waren. Slachtoffer werden een Duitse filmploeg en een team van het productiebedrijf Track'88. Van dat laatste team werd ook de opnameband afgepakt.

Dit bericht werd oorspronkelijk geplaatst om 13:15

Hells Angels mishandelen tv-ploegen

elcapienjo18 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanmiddag hebben Hells Angels uit het Limburgse Oirsbeek twee cameraploegen mishandeld. De tv-ploegen waren opnamen aan het maken van het clubhuis van De Nomads, zoals de Oirsbeekse Angels zich noemen, toen het voorval zich voordeed.

Een Duitse cameraploeg en een ploeg van het productiebedrijf Track'88 werden slachtoffer van de Angels. Zo'n tien Nomads waren bij het incident betrokken. Tijdens de vechtpartij werd de opname van de ploeg van Track'88 ontvreemd.

De ploegen waren opnames aan het maken in verband met de drie vermoorde Hells Angels die vrijdag in Echt werden aangetroffen. Eťn van de slachtoffers bleek de president van de Nomads te zijn. Er zijn nog geen aanwijzingen gevonden in deze zaak.

Schoolkinderen onwel in zwembad

In een zwembad in Kuurne, West Vlaanderen, zijn vandaag twintig Belgische schoolkinderen onwel geworden door chloordampen. Ze zijn overbracht naar ziekenhuizen omdat ze teveel chloor hebben ingeademd.

Tijdens het incident waren er 62 kinderen en een badmeester in het zwembad aanwezig. Van de twintig kinderen die onwel zijn geworden moeten er twaalf de nacht in het ziekenhuis doorbrengen. Vier kinderen liggen nog op de intensieve zorg van verschillende ziekenhuizen in de regio. Het is nog niet bekend hoe de chloordampen vrij konden komen.

[update] FOK!Radio van 16 februari

Fok! RadioUpdate 23:10 uur

In de studio waren Vleermuis, Cynix, Knut, en On-air. ChrisJX verzorgde de column. De nieuwe onzinmod werd bekend gemaakt en de roddels vlogen weer om de oren. Luister hier terug:

Klik hier om te luisteren

Originele bericht
Het is weer maandag dus vanavond om 20:00 uur is er weer een verse FOK!Radio te beluisteren. SunChaser is nog steeds ziek, maar Nolius is weer terug van vakantie dus hij zal de uitzending in goede banen proberen te leiden. Maar hij presenteert niet alleen. Cynix neemt de plek van SunChaser in. Hoe hij dat zal doen, hoor je vanavond!

Lees deze tekst overigens goed! Er gaan een aantal dingen veranderen in de uitzending...

Meteen luisteren?
Dat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio. Daar kun je nu al op inschakelen. Je hoort non-stop muziek met verzoekjes van luisteraars die je via de site van het station kunt aanvragen.

Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp
Windows Media Player
Real Player

Het gaat een dolle boel worden in de studio. Brabantse Vleermuis komt naar de studio. Met hem praten we onder andere over de FOK!Radio special van zaterdag 28 februari. Deze uitzending zal namelijk vanuit Eindhoven komen, waar Vleermuis woont. Ook zal hij zijn wekelijkse gedicht voordragen. Verder hoor je natuurlijk veel meer over deze actieve forum-user. Daarnaast zal Knut achter de microfoon plaatsnemen. Hij neemt in de studio zijn 'Week van Knut' met ons door. Of hij nog een leven heeft aangezien hij mod is van Onzin, hoor je natuurlijk ook.

Uiteraard gaat Yvonne ook weer met ons roddelen. De column zal deze week een andere naam krijgen: '... gaat offtopic'. Wie er offtopic gaat, hoor je vanavond!

Live verzoekjes aanvragen
Natuurlijk draaien we weer veel muziek. En wel de muziek die door jullie zelf is uitgezocht. Maar dit keer doen we dat niet via een topic op het forum. Je kunt namelijk live tijdens de uitzending een verzoekje doorgeven. Je gaat hiervoor naar ActionRadio.nl. Daar klik je achtereenvolgens op 'muziek' en 'verzoekjes' en geef je aan welke plaat je wilt horen. Wil je nog een speciale vermelding erbij? Dan mail je, nadat je het verzoekje op de site hebt gedaan, naar radio@fok.nl. Let op! Je moet je wel even registreren op ActionRadio.nl, als je dat nog niet gedaan had. De verzoekjes die vanaf 20:00 uur gedaan worden, draaien wij in de uitzending. De verzoekjes die voor die tijd gedaan worden, zullen in het non-stop systeem van ActionRadio terecht komen. De aangevraagde plaatjes waarbij een leuke motivatie gegeven zit, hebben uiteraard voorrang.

FOK!Radio fotoboek!
FOK!Radio heeft nu ook een fotoboek. Hier kun je iedere week nieuwe foto's vinden van de gsaten bij ons in de studio. Heb je dus al altijd willen weten hoe een Harrie, Cynix, Portier, Jerruh, ChrisJX, (en vele anderen) eruit ziet? Ga dan snel naar ons fotoboek!

Hoe kan ik luisteren?
FOK! Radio is te horen op ActionRadio. Om te luisteren moet je Winamp, Real Player of Windows Media Player hebben. Het beste kun je luisteren via Winamp. Dit kun je gratis downloaden. Heb je al Winamp? Download dan ook de plug-in 'mp3 pro'. Met deze plugin hoor je de uitzendingen in top kwaliteit!

Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp
Windows Media Player
Real Player

Lukt het luisteren met Winamp niet meteen? Klik dan op een van deze servers:
Stream 1 (96 kbps, hoge kwaliteit)
Stream 2 (24 kbps, lage kwaliteit)
Stream 3 (96 kbps, hoge kwaliteit)
Met dank aan netMastering.nl
Kom je niet op een van deze servers? Dan zitten deze helaas vol. Toch kun je de uitzending nog horen want deze komt achteraf op de Frontpage te staan.

Reageren?
Wil je reageren op de uitzending? Dan kan dat via een speciaal topic op het forum. Je kunt ook radio@fok.nl toevoegen aan je MSN of naar hetzelfde adres een mail sturen. Oude uitzendingen terug luisteren kan via deze pagina! Daarnaast hebben we ook een irc kanaal: #fokradio!

Veel luisterplezier!

FOK! Radio heeft overigens ook een eigen pagina! Deze kun je hier vinden!

Leerling (17) bedreigt directeur met de dood

thijsk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 17-jarige scholier uit Leeuwarden heeft ťťn van de directeuren van zijn school verbaal met de dood bedreigd. De school, het Friesland College, heeft een beveiligingsdienst ingeschakeld en de jongen tijdelijk geschorst. Deze week wordt besloten of hij permanent verwijderd wordt.

Volgens de bestuursvoorzitter van de school was de bedreiging niet de enige reden voor de schorsing. "Hij heeft vaker de regels overtreden. Dit was de druppel die de emmer deed overlopen." Het College heeft van het incident 'registratieve' aangifte gedaan. Dit betekent dat het voorval wel bij de politie bekend is, maar er geen actie wordt ondernomen. "We vinden het belangrijk dat de politie er van weet, maar ondernemen zelf actie. Dit soort incidenten gebeuren nu eenmaal op een school met 15.000 leerlingen. Die keren dat het gebeurt, nemen we het uiterst serieus", aldus de bestuursvoorzitter.

Vrouw zit drie uur opgesloten in kerk

lievelientje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een kerk aan de Fluwelen Burgwal in Den Haag is zondagavond een vrouw bevrijd, nadat ze drie uur in het gebouw opgesloten had gezeten. De vrouw werd ontdekt door langslopende agenten.

De 31-jarige vrouw vertelde dat ze naar de wc was gegaan, maar dat de kerk helemaal leeg en afgesloten was toen ze van het toilet afkwam. Aangezien niemand van de kerk bereikbaar was om de deur te openen, hebben medewerkers een ruit uit het gebouw gehaald zodat de vrouw bevrijd kon worden.

Meeste Nederlanders voor puntenrijbewijs

Ongeveer tweederde van de Nederlanders, zo`n 69 procent, is voor de invoering van het puntenrijbewijs. TNS NIPO heeft dit geconcludeerd na een onderzoek onder ruim 1100 Nederlanders van achttien jaar en ouder. Een automobilist met een puntenrijbewijs krijgt aftrekpunten voor verkeersovertredingen, het aantal aftrekpunten hangt af van de ernst van de overtreding.

Als alle punten zijn verspeeld moet de bestuurder opnieuw het rijexamen afleggen. Zo`n 84 procent van de ondervraagden vindt dat als een automobilist voor de tweede keer betrapt wordt op rijden onder invloed, hij het rijexamen opnieuw moet doen. De ondervraagden vinden dat de termijn voor er opnieuw examen gedaan mag worden zo`n zes maanden mag duren.

De Tweede Kamer is momenteel aan het bekijken of het puntenrijbewijs ingevoerd moet worden. Minister Peijs van Verkeer (CDA) heeft niet veel zin in de invoering van het puntenrijbewijs, het zou volgens Peijs tot meer bureaucratie leiden en de veiligheid niet vergroten. Het CDA is echter wel voorstander van dit rijbewijs, net als de PvdA overigens. Deze twee partijen vormen samen een kamermeerderheid.

Vredesonderhandelingen Pakistan en India gestart

Voor het eerst in twee jaar vinden er vredesonderhandelingen plaats tussen Pakistan en India. Twee delegaties uit beide landen gaan gedurende drie dagen praten over uiteenlopende onderwerpen, waaronder de omstreden deelstaat Kashmir.

Eind 2001 kwam er een einde aan de laatste vredesonderhandelingen door een aanslag op het Indiase parlement, waarvan Pakistan werd beschuldigd. De spanningen liepen erg hoog op en miljoenen soldaten werden langs de grenzen geposteerd.

Het belangrijkste agendapunt lijkt toch Kashmir te worden, omdat beide landen al twee oorlogen hebben gevoerd door geschillen over de deelstaat. Pakistan heeft ongeveer ťťnderde van de deelstaat in handen, India de rest.
India.Pakistan

Peter Andre wint award voor slechte muziek

ray_nl vertaalde en submitte het volgende bericht:

Voormalig tienermeisjesidool Peter Andre is bij de uitreiking van de Naomi Awards beloond met een award voor zijn slechte bijdrage aan de hedendaagse muziek. De Naomi Awards worden elk jaar uitgereikt aan personen en groepen die in de muziek ronduit verschrikkelijk bezig zijn geweest. In de jury zitten onder andere producers, managers en muziekjournalisten.

Atomic Kitten kreeg de prijs voor slechtste Britse groep en Gareth Gates won de prijs voor slechtste single met 'Spirit in the Sky', een cover van Norman Greenbaum. Ex-Fivelid Abs mocht de award voor slechtste zanger mee naar huis nemen. Daniel Bedingfield kreeg zelfs een speciale award. De jury was namelijk van mening dat zijn 'zielige poging' om van het nummer 'I can't read you' een rocknummer te maken beloond moest worden.

Peter Andre, die in 1995 een grote hit scoorde met 'Mysterious Girl', stond onlangs in de belangstelling door zijn deelname aan het televisieprogramma 'I'm a celebrity, get me out of here'. In de Britse versie van 'Bobo's in de Bush' werd de Australische zanger derde.

Jos behoudt steun Trust

Trust heeft vandaag bekend gemaakt geen vertrouwen meer te hebben in het management van Jos Verstappen.

De hoge salariseisen die het management van Verstappen eiste waren het probleem van de breuk tussen Verstappen en het team van Eddie Jordan.

Trust bevestigde al eerder dat ze Jos nog steeds steunen. "Dit geldt nog steeds, enkel niet met het huidige management. Indien zich nog mogelijkheden zouden voordoen om een stoel te bemachtigen gedurende het komende seizoen wil Trust deze kans voor de volle 100% benutten en niet laten mislopen op te hoge eisen van het management van Jos", aldus Michel Perridon.

Het persbericht van Trust verscheen kort nadat Jordan uitleg had gegeven op hun site over de situatie met Verstappen. Daar werd de schuld ook op Rothengatter afgeschoven.

"Ik ben volslagen verbijsterd over hetgeen wat ik nu lees op de Jordan site en de inhoud van het persbericht van Trust. Ik wil nu even geen commentaar geven", was het commentaar van Huub Rothengatter.

Sjaak Bral krijgt programma op de radio

De Haagse stand-up comedian en schrijver Sjaak Bral zal vanaf maandag 1 maart zijn eigen lunchprogramma 'Broodje Bral' gaan presenteren bij Noordzee FM. 'Broodje Bral' zal elke werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur worden uitgezonden.

Sjaak Bral is al enige tijd bij de radiozender te horen als columnist. Elke vrijdagmorgen is hij daarvoor te gast bij het ochtendprogramma van Gordon. Het succes van deze gastpresentatie wordt nu gecontinueerd in een eigen programma tijdens lunchtijd.

Alvorens Sjaak begint met zijn programma zal hij eind februari , ter introductie, vier keer het programma van Patty Brard in het weekend overnemen.

Sjaak Bral is enthousiast over zijn nieuwe programma. "We haken in op het actuele nieuws. Maar wel luchtig. Ik kan nu eindelijk een radioprogramma maken helemaal zoals Ūk dat wil. Vroeger bij Radio West had ik zo'n vrijheid niet. Ik mag alles zelf bepalen. Alleen de muziek wordt voor me uitgekozen, zeven nummers per uur, maar verder is het mijn programma. Je moet een beetje denken aan de 'Steen en Been Show' van Jack Spijkerman van vroeger. Of aan 'Denk aan Henk' van Henk Westbroek."

Sjaak Bral begon zijn carriŤre in 1992 als stand-up comedian. Vele theatershows volgden. Van jongs af aan heeft hij zijn gedachten op papier gezet. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij ook publiceert. Sjaak is daarnaast regelmatig op radio en televisie te bewonderen. Zo is hij sinds 2001 schrijver en panellid van het programma 'Ook Dat Nog' bij de KRO.

"Rothengatter de schuldige"

Jordan heeft bekend gemaakt dat het falen van de onderhandelingen met Verstappen aan Huub Rothengatter lag.

fraja wist ons vandaag het volgende te melden:

Jordan had prima besprekingen met Michel Perridon en Harrie Muermans. Het harde werk van deze twee sponsoren werd teniet gedaan door een vasthoudende Huub Rothengatter. De manager van Verstappen hield vast aan een abnormaal hoge commissie van het sponsorgeld. Het is heel triest dat de grote steun van Trust en Muermans voor Verstappen teniet is gedaan door Huub Rothengatter. In de tussentijd werden alle aanvragen bij het team afgewezen, zoals een fitnesstest en het passen van een stoeltje voor Jos Verstappen.

"Het is een trieste conclusie. We hadden een prima overeenkomst met de sponsoren die de hele tijd positief waren. Het is niet goed voor de sport dat zulke mensen zo behandeld worden door een manager", aldus Eddie Jordan.

Cursus Portugees voor supporters

Supporters van het Nederlands elftal kunnen in Stadskanaal een speciale cursus Portugees volgen.

De Volksuniversiteit Kanaalstreek organiseert een speciaal op het EK gerichte cursus Portugees. De cursus is naast de basiskennis van het Portugees gericht op voetbaltermen en praktische EK-vragen. Bij voetbaltermen worden woorden als goal (golo) en hoekschop (canto) behandeld en bij de praktische EK-vragen leren deelnemers te vragen waar het stadion is.

De cursus gaat alleen in op lezen en spreken. De grammatica wordt niet behandeld, waardoor de cursus uit zes in plaats van twintig lessen bestaat. Hooligantaal hoeven de cursisten niet te verwachten: "Maar we houden het vriendelijk. We leren de cursisten niet hoe ze de scheidsrechter moeten uitschelden.", aldus voorzitter Datema van de Volksuniversiteit.

[update] ''UWV-top deed aan geldsmijterij''

Maandag publiceert de commissie-Meijer haar onderzoeksrapport over de vermeende verkwistingen bij het UWV, de instantie die zich bezighoudt met het uitvoeren van de werknemersverzekeringen WAO en WW. Het politieke-praatprogramma Buitenhof, dat al inzage heeft gehad in het rapport, maakte zondagmiddag bekend dat de commissie concludeert dat bij de inrichting van het UWV-directiekantoor bijna 4 miljoen euro te veel is uitgegeven. Ook de verantwoording van de besteding van het geld was niet in orde.

De commissie-Meijer werd vorig jaar ingesteld door de Tweede Kamer toen bleek dat de UWV-directie het pand in Amsterdam voor veel geld had laten verbouwen, omdat het niet ''representatief genoeg'' zou zijn. Bij de verbouwing werd de nieuwe vloerbedekking verwijderd en vervangen door marmeren vloeren. Ook de toiletten deugden niet in de ogen van de directie, en werden door luxere versies vervangen. Zo waren er nog tal van zaken die op last van de directie werden aangepast.

In Buitenhof zei D66-Kamerlid Bakker dat de directie van het UWV wat hem betreft moet opstappen. Minister De Geus van Sociale Zaken liet vanavond weten dat hij wil dat UWV-topman T. Joustra opstapt. Ook P. Cloo, die in de UWV-top verantwoordelijk is voor de financiŽn, zou volgens de minister moeten vertrekken.

Update 14:30
De UWV-top heeft vandaag laten weten niet vrijwillig te zullen opstappen. Het UWV-bestuur spreekt ook tegen dat er onverantwoord veel geld is gestoken in de verfraaiing van het Amsterdamse hoofdkantoor.

Minister De Geus is wťl bevoegd om de UWV-top te ontslaan. Of hij dat zal doen moet later blijken. In de namiddag komt de commissie-Meijer met de complete versie van het onderzoeksrapport.

Dit bericht werd oorspronkelijk geplaatst op 15-2 om 23:40

F12004-manager over paar weken

Het blijft voorlopig bij de aanduiding "paar", maar binnenkort zijn we er weer.

Omdat de laatste tijd de meest gestelde vraag is wanneer we nou eens online gaan, nu even een berichtje dat we druk aan het voorbereiden zijn voor komend seizoen. Heb dus nog eventjes, het zal beloond worden met een spiksplinternieuwe Fok!F1Manager.

De eerste race zal op 7 maart verreden worden in Melbourne dus dan zijn we er sowieso bij.

Alle mensen die vorig jaar ook hebben meegedaan zullen een geheugensteuntje ontvangen als de nieuwe manager online komt. Deed je vorig jaar wel mee, maar kreeg je geen geheugensteuntjes, dan kan je dat in je profiel aanpassen en krijg je ze voortaan ook. Voor mensen die vorig jaar niet van de partij waren is dat helaas niet mogelijk.

Update

De preciese datum van het online gaan staat nog niet vast, maar we kunnen wel alvast melden dat we voor de winnaar een superprijs hebben geregeld. En nee, wat het is gaan we nog niet melden, maar het is zeer zeker een goede reden om mee te gaan doen!

Groeten,

De Managercrew

Mogelijk EK zonder Rommedahl

Dennis Rommedahl van PSV zal Euro 2004 mogelijk moeten laten passeren. De Deense aanvaller overweegt een enkeloperatie.

Rommedahl liep de blessure in november op tijdens de vriendschappelijke interland Engeland-Denemarken bij een schop van de Engelse keeper David James. De linkerenkel kreeg in het verloop van de winterstop gelegenheid om te herstellen, maar Rommedahl kwam dit jaar niet weer in actie voor PSV.

Voorlopig wordt gepoogd alsnog door rust de enkel te laten genezen. Een operatie kost hem Euro 2004 en de rest van het seizoen bij PSV.

Button reageert op Hakkinen

Jenson Button heeft geŽrgerd gereageerd op de uitspraken van Mika Hakkinen.

Vorige week deed Hakkinen een aantal onaangename uitspraken over een groot deel van de coureurs, waaronder Jenson Button. Button vond het nodig om er ook nog op te reageren.

Button vertelde: "Ik neem aan dat Mika niets beters te doen heeft nu hij met pensioen is. Het lijkt erop dat hij zo ongeveer op iedereen kritiek had, behalve op Kimi RšikkŲnen."

Hij vertelde erbij dat de uitspraken van Hakkinen hem weinig doen, omdat hij belangrijkere dingen zoals testen aan zijn hoofd heeft. De uitspraken van Hakkinen lijken er wel voor te hebben gezorgd dat een hoop jonge coureurs in Melbourne erg graag iets willen laten zien.

Tussen 15 en 20 miljoen Nederlanders in 2050

In 2050 wonen er in Nederland tussen de 15,1 en 20,3 miljoen mensen. Dat blijkt uit een rapport van het Centraal Bureau voor de Statistieken (CBS) en het Milieu- en Natuurplanburau (MNP-RIVM) wat vandaag gepresenteerd werd. De onderzoekers zijn van vier scenarios uitgegaan: Global Economy, Strong Europe, Transatlantic Markets en Regional Communities. Bij ieder scenario werd bekeken hoe de bevolkingsgroei zich zou ontwikkelen aan de hand van het aantal geboorten, sterftes en de migratie.

Momenteel wonen er zo'n 16,3 miljoen mensen in Nederland. De babyboom die na de Tweede Wereldoorlog plaatsvond zorgt voor meer vergrijzing in Nederland. Immigratie heeft er toe geleid dat er steeds meer allochtonen in Nederland wonen.

Eerbetoon aan Guusje Nederhorst op 1

Zanger Dinand Woesthoff van de band Kane staat op nummer 1 met het nummer dat hij voor zijn overleden vrouw Guusje Nederhorst maakte. 'Dreamer (Gussie's Song)' is vandaag op de hoogste positie binnengekomen in de Mega Top 50 en de Top 40.

De single ligt in de winkels sinds afgelopen woensdag, een week na de begrafenis van Nederhorst die op 34-jarige leeftijd aan kanker overleed. Op de begrafenis van de actrice was de single voor het eerst te horen. Een aantal radiozenders draaide de single die dag om 12:00 uur als eerbetoon.

De opbrengst van Dreamer gaat naar het Koningin Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse Kankerbestrijding (KWF Kankerbestrijding).

Jongetje (11) blijkt zwaar seksueel misbruikt

Een 11-jarig jochie dat vorig jaar september meer dood dan levend werd aangetroffen bij een zandafgraving in Zwartewaal, blijkt zeer zwaar mishandeld en seksueel misbruikt te zijn. Het slachtoffertje, Jeffrey W. uit Heenvliet, lag wekenlang in coma en kon pas kort geleden een verklaring afleggen omdat hij eerder niet over de traumatische ervaring wilde (of kon) spreken.

Uit verhoren die deskundigen met het slachtoffertje hebben afgenomen komt naar voren dat Jeffrey onderweg was met zijn fiets naar zijn school in Brielle. Ter hoogte van de zandafgraving, de Put van Heenvliet, werd hij door een man tegengehouden. Deze heeft Jeffrey zwaar seksueel misbruikt en hem zo zwaar mishandeld dat hij bewusteloos raakte.

De dader is een blanke man van tussen de 30 en 50 jaar; 1.80 ŗ 1.85 lang, normaal postuur, maar met een buikje. Hij droeg een flinke snor, waarvan de uiteinden naar beneden hingen. Verder had hij grijzig glad haar en een stoppelbaardje. Ook had hij een onregelmatig gebit met vooruitstekende tanden en behaarde onderarmen. De dader sprak normaal Nederlands.

De 11-jarige Jeffrey zelf had ten tijde van de misdaad opvallend blond stekeltjeshaar en een gelkuifje. Volgens de politie is de scholier lichamelijk hersteld, maar zal hij zijn leven lang blijvend letsel aan de misdaad overhouden.

Water voor Albert Park

Met nog 3 weken te gaan tot de Grand Prix heeft Albert Park flink wat extra water gekregen.

Na vorig jaar ernstige droogte in AustraliŽ en de watergebruikrestricties die nog steeds van kracht zijn, had het circuit flink wat water nodig. Uit de zwembaden van het Melbourne Exhibition Centre is 100.000 liter water naar Albert Park vervoerd.

Het water wordt op en rond het circuit gesproeid zodat het circuit weer in optimale toestand komt. Alhoewel het circuit al in betere staat was dan vorig jaar, was het water meer dan welkom.

Ferrari tegen beperking testen

Ferrari verzet zich tegen een voorstel om kosten te besparen door het testen te gaan beperken.

In het kader van kostenbesparing binnen de Formule 1 worden een aantal maatregelen tussen FIA en teambazen besproken. …ťn van de voorstellen om het ongelimiteerd testen te schrappen en er een beperking op te leggen. Volgens Frank Williams is voorlopig alleen Ferrari daar een tegenstander van.

"Ferrari heeft een eigen testbaan naast de fabriek en ze zullen vechten om daar te kunnen blijven testen. Ik kan daar begrip voor opbrengen, maar de kosten rijzen de pan uit.", aldus Frank Williams.

Radio 2 best beluisterde radiostation

chopke en Medianed hadden ons via de newssubmit het volgende te melden: Luistercijfers december/januari:

Radio 2 was in de periode december 2003 / januari 2004 het best beluisterde radiostation van Nederland. Dat blijkt uit de luistercijfers die het onderzoeksbureau Intomart GfK vanochtend bekend heeft gemaakt. Dit komt vooral door de Top 2000 die het station met kerst en oud & nieuw uitzond. De publieke zender haalde een marktaandeel van 13,1 procent.

Non-stop zender Sky Radio zakte naar plaats twee met een marktaandeel van 12,5 procent. Opvallend is ook dat Noordzee FM zakt naar een marktaandeel van 4,6 procent. Dat is 0,1 procent meer dan zusterstation Radio 10 Gold. Dat terwijl deze laatste alleen op de middengolf en de kabel te horen is.

Een volledig overzicht kun je hier vinden.

[Upd] Advocaat roept De Jong op

Michael Reiziger heeft zich afgemeld voor de wedstrijd van woensdag van het Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten.

In het duel van gisteren tussen Barcelona en Atlťtico Madrid raakte de vleugelverdediger geblesseerd aan zijn bovenbeen. Naar nu blijkt heeft hij last van een spierblessure, waardoor hij woensdag nog niet fit zal zijn.

Dat zet de deur open voor nog een Ajax-debutant in de selectie. De kans lijkt groot dat bondscoach Dick Advocaat Nigel de Jong bij de selectie zal halen.

Update:
Nigel de Jong is door bondscoach Dick Advocaat opgeroepen voor het Nederlands elftal als vervanger van de geblesseerde Reiziger. Nigel de Jong is daarmee de tweede debutant in de selectie van Oranje.

Sleutelbeenbreuk voor Snoyl

Ferne Snoyl is weer voor minstens een maand uitgeschakeld door een sleutelbeenbreuk.

Gisteren maakte Snoyl in de wedstrijd tegen ADO Den Haag zijn rentree na twee maanden afwezig te zijn geweest door een onderbeenblessure. Hoewel pas net weer begonnen met de groepstraining, moest hij erin toen Van Wonderen met een blessure aan de achillespees uitviel. In een ongelukkige botsing met Castelen brak hij zijn sleutelbeen.

De blessure van Patrick Lodewijks lijkt mee te vallen. De Feyenoord-doelman moest eraf na een botsing met Den Haag-aanvaller Simons. Hij had last van knie en enkel, maar de medische staf denkt dat hij binnen een paar dagen weer fit is.

Denneboom weg bij Heerenveen

Romano Denneboom mag weg bij SC Heerenveen.

De aanvaller, die momenteel op huurbasis voor Willem II speelt, kreeg dit zaterdagmiddag te horen van de Friese clubleiding. Volgens Denneboom zijn beide partijen samen tot de conclusie gekomen dat het beter is als de aanvaller een nieuwe club zoekt. Maar trainer Foppe de Haan was verbaasd over de uitlatingen en zei dat hij nergens van af wist.

Winnaars FOK! Prijsvragen week 7

Deze week gaan we heel veel mensen blij maken. We hadden vorige week maar liefst 3 prijsvragen lopen en daarvan zijn de winnaars geworden:

Black Eyed Peas
Degenen die het album gaan ontvangen zijn:
T_E_O
Thermo
Ferdo


De CD komt zo spoedig mogelijk naar jullie toe.

Metal Fest
De kaarten voor Metalfest en de CD gaan naar:
jasperious
Blind_Guardian
Molletje


Jullie ontvangen zo spoedig mogelijk mail hoe je in het bezit komt van deze kaarten.

Homburg Cosmetics
De winnaars van een verzorgingsset zijn geworden:
2x4
lmerve
rutshark


De set komt zo spoedig mogelijk naar jullie toe.

Alle winnaars natuurlijk van harte gefeliciteerd!

Belgische virusschrijfster verhoord

De 19-jarige virusschrijfster Gigabyte is door de Belgische justitie enkele malen verhoord. Er werden vijf computers van haar in beslag genomen. "Ze was van plan om nieuwe virussen op haar site te zetten", aldus inspecteur Olivier Bogaert van de Belgische politie. Als blijkt dat ze zich schuldig heeft gemaakt aan een overtreding van de computerwetgeving riskeert ze een gevangenisstraf tussen de drie maanden en drie jaar.

Gigabyte staat bekend als een 'ethische virusschrijfster'. Zo heeft ze nooit haar virussen verspreid, maar altijd naar anti-virusbedrijven gestuurd. Het schrijven van computervirussen is niet strafbaar, maar het verspreiden wel. Verder komt ze regelmatig in het nieuws, zoals onlangs in het jeugdjournaal. Daar gaf ze toelichting over haar hobby.

Balkenende aanwezig op bruiloft Friso en Mabel

De RVD heeft gemeld dat premier Balkenende de uitnodiging voor het huwelijk van prins Johan Friso en Mabel Wisse Smit op zaterdag 24 april in Delft heeft aanvaard. Balkenende zal zowel bij het burgerlijk huwelijk als de kerkdienst aanwezig zijn.

Het paar heeft veel moeite gehad met de wijze waarop de premier is omgegaan met het niet-indienen van een Toestemmingswet voor het huwelijk; dit maakt de uitnodiging niet vanzelfsprekend.

Balkenende wilde uiteindelijk geen Toestemmingswet indienen, in verband met de problemen die voortvloeiden uit het verleden van Wisse Smit en de invulling die zij gaf aan de zogenaamde 'oppervlakkige contacten' die ze had met de vermoorde crimineel Klaas Bruinsma. Daarop schreef Johan Friso een brief, waarin hij zei er vanaf te zien om de regering toestemming te laten vragen voor het huwelijk aan de Staten-Generaal.

Waarschijnlijk heeft koningin Beatrix Balkenende, en tevens de vice-premiers Zalm en De Graaf, op de officiŽle lijst gezet.

Boksgala afgelast na bommelding

TiMmS had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Limburgse Sevenum is zaterdagavond een Thai-bokswedstrijd afgelast nadat er omstreeks 18.00 uur een anoniem telefoontje binnenkwam bij het sportcomplex. De melder gaf in het telefoontje weer dat er om 21.00 uur een bom zou ontploffen. Daarop is direct het gehele evenement afgeblazen, alle 500 aanwezige bezoekers moesten het pand verlaten.

De politie zette een explosievenverkenningsdienst in, echter deze konden na het doorzoeken van het complex niets vinden. Het boksgala is niet meer hervat.

Vrouw bevalt van eigen stiefbroer

Het lijkt een verhaallijn uit een middelmatige soap, maar niets is minder waar. Een Britse vrouw is onlangs bevallen van haar eigen stiefbroer. De vrouw fungeerde namelijk als draagmoeder voor haar eigen moeder.

De 29-jarige Carole Moore kreeg de baby voor haar 52-jarige moeder Maureen Knight. Zij kon door kanker geen kinderen meer krijgen. Bij Moore werd daarom sperma ingebracht van haar 57-jarige stiefvader Harry Knight, de derde man van Maureen.

Deze vorm van draagmoederschap, waarvan wordt verondersteld dat het gaat om de eerste in Groot-BrittanniŽ, heeft meteen weer discussie opgeleverd met betrekking tot zijn ethische en morele aspecten.

Computerstoring op trouwdag

Valentijnsdag heeft voor honderden stellen in Thailand niet gebracht waar zij de dag eigenlijk op hoopten. De koppels wilden trouwen, maar konden door een computerstoring niet in de echt worden verbonden. De storing vond plaats in de provincie Pitsanulok.

Het registratiesysteem voor het huwelijk gaf de geest terwijl de stelletjes stonden te wachten om het ja-woord te geven. Zij moesten daardoor minstens een extra 24 uur ongetrouwd blijven. Voor velen was dat een enorme teleurstelling.

Ondanks deze storing slaagden vele honderden andere paren er wel in te trouwen, soms op behoorlijk vreemde manieren. Zo gaven dertien koppels elkaar het ja-woord in duikuitrusting diep in de Andamanzee, voor de kust van de zuidelijke provincie Trang. Anderen deden hun zegje in een heteluchtballon.

Drie stellen uit de provincie Prachin Buri zochten het ook hogerop, zij beklommen een klif bij een waterval om zeventig meter boven de grond "ja" te zeggen. En zo waren er op Valentijnsdag vele andere bijzondere ceremonies.

Wetenschappers vinden verdwenen wereld

Wetenschappers aan de Britse universiteit van Birmingham hebben een prehistorische 'verloren wereld' die zich onder de Noordzee bevindt in kaart gebracht. Door middel van gegevens van aardbevingen heeft het team een 3D-reconstructie van de 10.000-jaar-oude vlakte gemaakt. Het land, dat ooit Groot-BrittanniŽ aan Noord-Europa verbond, verdween ongeveer 8.000 jaar geleden onder water.

De reconstructie laat onder andere een rivier met de lengte van de Thames zien, die verdween toen de vallei overstroomde door het smelten van gletsjers. Volgens het team gaat het om het meest uitdagende project sinds het virtueel in kaart brengen van Stonehenge in 1996.

"We baseren de door de computer gegenereerde flora op pollen en plantensporen die van onder de zeebodem vandaan zijn gehaald," aldus Bob Stone, een medewerker van het project. Er is echter nog wel veel werk te doen. Men wil nu het gehele gebied in kaart gaan brengen, om zo meer te weten te komen over de voormalige aanwezigheid van mensen waar nu de Noordzee ligt.

Tientallen doden door ongeval in Uganda

In Uganda zijn bij een botsing tussen een vrachtwagen vol brandstof en een minibus zaterdagavond laat zeker veertig mensen om het leven gekomen. Vier anderen raakten gewond. Het ongeluk, waarbij ook twee andere voertuigen betrokken raakten, vond op ongeveer 45 kilometer van de hoofdstad Kampala plaats. Beide voertuigen vlogen na de botsing in brand.

Door het jongste ongeluk zal de roep om maatregelen tegen het transport van brandstof naar alle waarschijnlijkheid weer luider worden. Er gebeuren vaker ongelukken met brandstoftransport op de gevaarlijke wegen in Uganda. Maar ook vinden er veel andere ongelukken plaats.

In 2002 kwamen er bij meer dan 15.000 ongelukken op de weg meer dan 2.000 mensen om het leven. Veel ongelukken zijn te wijten aan gevaarlijk rijden, waaronder buschauffeurs die veel te hard rijden. Er wordt echter nog weinig gedaan om de veiligheid op de weg te verbeteren en door het omkopen van politie weten sommige overtreders zelfs zonder bekeuring weg te komen.

Lichaam Duitse vrouw gevonden

Lůmywen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Gelderse gemeente Gendringen is zaterdagmiddag het lichaam van een 84-jarige vrouw uit Duitsland gevonden. Het slachtoffer, dat sinds 10 februari werd vermist, werd door wandelaars aangetroffen in het water van de AA-strang.

De politie heeft na de vondst contact opgenomen met de Duitse politie, die familie van de vrouw wist op te sporen. Zij bevestigden de identiteit van de vrouw, die in Rhede woonde. Sectie heeft inmiddels uitgewezen dat de vrouw een natuurlijke dood is gestorven.

"The Return of The King" wint 5 BAFTA's

Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) Awards is "Lord of the Rings: The Return of the King" uitgeroepen tot beste film. Grote verliezer was "Cold Mountain", die van de dertien nominaties er slechts twee verzilverde.

De derde film in de Lord of the Rings-trilogie won ook nog awards in de categoriŽn 'Beste Special Effects', 'Beste Bewerkte Script' en 'Beste Cinematografie'. Ook de publieksprijs ging naar "The Return of the King". "Cold Mountain" won awards in de categoriŽn 'Beste vrouwelijke bijrol' (Renee Zellweger als Ruby Thewes) en 'Beste muziek'.

Tot beste acteur en actrice werden Bill Murray en Scarlett Johansson verkozen, beiden te zien in "Lost in Translation". Peter Weir won de prijs voor beste regie, voor zijn productie "Master and Commander: The Far Side of the World" en de prijs voor beste buitenlandse film ging naar "In This World".

De BAFTA's zijn de belangrijkste Britse filmprijzen. De volledige lijst van winnaars en genomineerden is hier te vinden.

Patty Brard meest begeerde vrijgezel

De meest begeerde vrijgezelle vrouw van Nederland blijkt Patty Brard te zijn. De meest begeerde vrijgezelle man is Onderweg Naar Morgen-acteur Sander Foppele. Sylvie Meis en haar vriend RafaŽl van de Vaart zijn het ultieme Valentijnskoppel.

Of heel Nederland deze mening deelt valt te bezien - vooral Brard lijkt opvallend - maar bij een verkiezing die via internet plaatsvond bij RTL4 kwamen deze namen uit de bus. Ze werden zaterdagavond bekend gemaakt in de Valentijnsspecial op RTL4.


OOO
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
Random Pics van de Dag #952
review
Street Fighter 6
©FOK.nl e.a.