H&M komt met kleding voor de hond

DePresident herschreef en submitte het volgende bericht:

Honden kunnen zich sinds kort volgens de laatste mode aan laten kleden bij modeketen Hennes & Mauritz. Geïnspireerd door Hollywood-actrices die hun hondjes aangekleed en wel overal mee naar toe nemen, is een heuse hondenlijn gelanceerd.

De actrices lieten zich op hun beurt inspireren door de film Legally Blonde, waarin Reese Witherspoon in de rol van Elle Woods nergens heen gaat zonder haar chihuahua in bijpassende outfit te hullen. Aangezien de trend zich beperkt tot kleine hondjes, vissen de labradors en Duitse herders ook bij H&M achter het net. De hondenkleding is alleen in kleine maten verkrijgbaar.

Volgens een woordvoerder van H&M Nederland betreft het echter een éénmalige collectie. "Onze ontwerpers zoeken over de hele wereld naar inspiratie en ze zagen opeens overal aangeklede hondjes." Aangezien de trend zich vooral doet in de grote steden, wordt de kleding alleen in Amsterdam en Rotterdam verkocht.

Baasjes die denken dat het aankleden van een hond zielig is, kunnen gerustgesteld zijn. Volgens de Dierenbescherming is het niet schadelijk, zolang de dieren geen kleding aankrijgen als het warm is.