Voetbal: Gullit en Wotte naar Feyenoord

Kopspijkers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ruud Gullit en Mark Wotte zullen samen een duo gaan vormen bij Feyenoord. Gullit zal volgend seizoen Bert van Marwijk opvolgen als trainer van de Rotterdammers.Vorige maand kondigde Van Marwijk aan dat hij aan het eind van het seizoen zal vertrekken. Mark Wotte daarentegen zal per direct aan de slag gaan bij de Rotterdammers. Wotte volgt Rob Baan, die vorige maand in onderling overleg direct opstapte, per direct op als technisch manager.

Overigens moet Ruud Gullit nog wel officieel toestemming krijgen van de KNVB, maar zowel de oud-Feyenoorder en Feyenoord zelf gaan ervan uit dat hij zijn doorlopende contract met de bond per 1 juli 2004 kan beŽindigen.

"In onze profielschets zijn we uitgegaan van dynamische vakmensen in de leeftijd van plus veertig. Het bestuur heeft zich bij de keuze laten adviseren door technische mensen van binnen en buiten de club. Het feit dat Gullit en Wotte in hun jonge jaren bij Feyenoord hebben gevoetbald en beiden de cultuur van de club kennen heeft natuurlijk ook een rol gespeeld", aldus voorzitter Jorien van den Herik, die na zijn terugkeer uit Amerika zelf de onderhandelingen heeft gevoerd.

Met ingang van de zomer van 2004 zal de verbintenis van Gullit ingaan. Er is een contract voor twee jaar overeengekomen. Van den Herik verwacht geen problemen met de KNVB. "Ruud heeft in het weekend een persoonlijk en goed gesprek met Henk Kesler gevoerd en we kennen de verdienste van Gullit voor het Nederlands voetbal, dus zal hem deze positieverbetering ongetwijfeld worden gegund."

Mark Wotte, die de eerder deze maand vertrokken Rob Baan opvolgt, wordt technisch manager en geen directeur. Van den Herik verklaarde het volgende: "De posities van directeuren worden pas ingevuld als de NV-structuur is doorgevoerd. We hebben bij Feyenoord nu een managementstructuur, waarbinnen een team met een grote mate van zelfstandigheid verantwoordelijk is voor de dagelijkse disciplines, ieder op zijn eigen vakgebied. Vandaar ook dat we met Mark Wotte als technisch manager een contract hebben afgesloten van twee seizoenen. Daarna evalueren we."

Meer voetbalnieuws lees je op de FOK!voetbalmanager!