Autosport: Uitslag WRC kampioenschap

Petter Solberg (Noo/Subaru) heeft vandaag de laatste WRC Rally-wedstrijd gewonnen. De eindzege in de Rally van Groot-Brittannië was voor hem. Met de zege verzekerde hij zich tevens van de wereldtitel in de WRC formule.

Het evenement in Groot-Brittannië vormde het decors voor de spannende finale van het WRC kampioenschap. Vooral op zaterdag hield Solberg op de wegen bij Cardiff huis en liet hij zijn concurrent Sebastien Loeb (Fra/Citroën) ver achter zich. Vandaag kon hij consoliderend de zege binnenhalen.

Vooraf waren er nog drie kanshebbers voor de eindzege, nummer vier Richard Burns (GB/Peugeot) verscheen wegens ziekte niet aan de start. Carlos Sainz (Spa/Citroën) moest zijn wagen echter vrijdag na een crash al aan de kant zetten. Solberg en Loeb mochten het vervolgens uitmaken, het verschil tussen de twee bedroeg vooraf slechts één punt.

De overwinning van Solberg was zijn vierde zege dit seizoen, de wereldtitel echter de eerste voor hem. Tommi Mäkinen (Fin/Subaru) eindigde in zijn laatste rally als derde.


Uitslag rally Groot-Brittannië
1 Petter Solberg (Noo, Subaru) 3.28.58,1
2 Sébastien Loeb (Fra, Citroën) + 43,6
3 Tommi Mäkinen (Fin, Subaru) + 2.58,8
4 Colin McRae (GB, Citroën) + 5.28,1
5 Francois Duval (Bel, Ford) + 7.16,1
6 Freddy Loix (Bel, Peugeot) + 8.06,5

Eindklassement WRC
1 Petter Solberg (Noo, Subaru) 72 pnt
2 Sébastien Loeb (Fra, Citroën) 71 pnt
3 Carlos Sainz (Spa, Citroën) 63 pnt
4 Richard Burns (GB, Peugeot) 58 pnt
5 Markko Martin (Est, Ford) 49 pnt
6 Marcus Grönholm (Fin, Peugeot) 46 pnt