Jodenhaat rukt op onder leerlingen

KuQiDance had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens een seminar bij de Anne Frank Stichting, dat deze week werd bijgewoond door een kleine vijftig leraren uit heel Nederland, bleek dat het haten van joden (antisemitisme) onder jongeren toeneemt. Dat is met name het geval op 'zwarte' scholen en vooral onder islamitische jongeren.

Jodenhaat komt vooral voor in de Randstad, maar er zijn daar ook scholen waar dat probleem niet of nauwelijks voorkomt. Op scholen waar duidelijke spelregels gelden (waarden en normen) steekt antisemitisme moeilijk de kop op. Onder 'witte' jongeren constateerden de deelnemers overigens dat rechtsextremistische opvattingen terrein winnen.

Vorige maand wees VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali al op het feit dat op sommige scholen leraren geen les meer over de jodenvervolging geven, omdat dat veel tumult en agressie losmaakt bij jonge allochtonen.

Ook het Parool meldt vandaag in een artikel dat lessen in de holocaust op sommige Amsterdamse scholen verstoord worden. PvdA-wethouder Rob Oudkerk van Onderwijs is persoonlijk benaderd door enkele leraren die lessen over de jodenvervolging in de klas niet meer ter sprake durven brengen. Zie verder het artikel in het Parool.