Amerikaans geldtransport veroorzaakt geldregen

dmace99 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Amerikaanse staat Iowa is een geldtransportwagen dinsdag 320.000 dollar (288.000 euro) aan bankbiljetten verloren. De gebeurde doordat op de snelweg de achterdeur van de wagen plotseling openging en een van de open geldkisten naar buiten rolde. Hierdoor waaiden de mensen letterlijk vele duizenden dollars aan briefgeld om de oren.

Mensen die dit zagen stopten halsoverkop om te profiteren van de geldregen. Naar schatting veertig tot zestig mensen maakten bij elkaar meer dan 260.000 dollar buit, en gingen er snel vandoor. De twee werknemers van het transportbedrijf, die meteen doorhadden dat ze het geld kwijt waren, konden met de hulp van een paar eerlijke vinders niet meer dan 60.000 dollar terugvinden.

De politie van de staat Iowa dreigt nu dat de serienummers van de biljetten bekend zijn, en de vinders zich maar het beste bij de politie kunnen melden. Tien procent van het bedrag mogen ze dan zelf houden. Wie zich niet voor zaterdag meldt met het gevonden geld, hangt gerechtelijke vervolging boven het hoofd, aldus de Amerikaanse politie.