FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 21 augustus 2003

Drietal vast voor schilderen hakenkruizen

Daleo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Zeeland zijn gisteren drie personen aangehouden die verdacht worden in de nacht van 11 op 12 augustus in Zierikzee, racistische pamfletten te hebben opgehangen en discriminerende leuzen en hakenkruizen geschilderd te hebben. Het betreft drie jeugdige inwoners (15, 17 en 18 jaar) van Schouwen-Duiveland.

Op de pamfletten stonden teksten over Rudolf Hess en de geboortedatum en sterfdatum van hem. Of de verdachten ook betrokken zijn bij het bekladden van een school in Brouwershaven, op 18 augustus, wordt nog onderzocht.

Zwembadverbod voor jongeren Leidschendam

In Leidschendam mogen jongeren vůůr 14:00 niet meer zwemmen in het plaatselijke zwembad. Reden is de ernstige overlast die jongelui in het zwembad De Fluit veroorzaken. Volgens de gemeente brengen zij de veiligheid van andere bezoekers in gevaar.

Een paar weken terug besloot de gemeente al de openstelling op vrijdagavond te beperken voor jongeren tot en met 18 jaar, ook als gevolg van ernstige overlast. De politie zal de komende dagen intensief aanwezig zijn in en rond het zwembad.

Het verbod geldt voor alle jongeren. De gemeente Leidschendam-Voorburg vermeldt wel dat het expliciet Marokkaanse jongeren betreft, die verantwoordelijk zijn voor de overlast.

Ramp dreigt voor Schiphol na rekenfout

maximuts had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens Schiphol-directeur Gerlach Cerfontaine is het rampzalig als de luchthaven volgend jaar niet mťťr vluchten op de Zwanenburgbaan mag uitvoeren. De gevolgen voor de Nederlandse economie, de luchthaven zelf en luchtvaartmaatschappij KLM noemt hij dan desastreus.

Schiphol heeft een 'rekenfout' gemaakt waardoor er minder vluchten op de Polderbaan plaatsvinden, hierdoor wordt de Zwanenburgbaan meer belast, maar dat mag weer niet. Cerfontaine vindt dat de politiek de regels moet versoepelen.

Cerfontaine denkt dat Schiphol in 2004 "vastloopt" als de geluidsnormen niet worden aangepast. Veel vliegtuigen wijken dan uit naar het buitenland, wat zeer negatieve gevolgen heeft voor onder meer de economie. Vooral de KLM zal dan veel banen moeten schrappen.

VVD-staatssecretaris Melanie Schultz van Haegen wil kijken in hoeverre het mogelijk is om op korte termijn de regels te versoepelen. Tegenstanders willen dat Schiphol eerst maar eens alternatieven onderzoekt.

'Ali Chemicali' opgepakt in Irak

Movinghead, vipergts, DreamOn, Bigl-mo, Mark Hessels, dampo, Grad, Mikey01, Pebbles en idontlikepizza hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ali Hassan al-Majid, bijgenaamd Ali Chemicali, is in Irak opgepakt door Amerikaanse soldaten. Al-Majid is de neef van Saddam Hussein en was betrokken bij de chemische wapenaanvallen op de Koerden in 1988 in Noord-Irak, daarbij vielen duizenden doden.

Al-Majid is de nummer vijf op de lijst van 55 meest gezochte Irakezen. Van de top-5 is alleen Saddam Hussein nog spoorloos.

Ten tijde van de oorlog in Irak werd gemeld dat Ali Chemicali om het leven was gekomen bij een bombardement. Dat blijkt dus niet waar te zijn.

Tonen borsten komt vrouw duur te staan

rooterror en webwatcher hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Britse vrouw heeft een fikse boete gekregen, nadat zij op het Griekse eiland Rhodos haar borsten had laten zien. De 18-jarige vrouw is veroordeeld tot een celstraf van acht maanden of een boete van 2500 euro.

Jemma-Anne Gunning, die in de discotheek haar bovenstuk liet vallen, werd opgepakt kort nadat zij tot 'Miss Achterwerk 2003' was verkozen. Zelf verklaarde de vrouw dat ze het bovenstuk van haar bikini per ongeluk op het podium had verloren.

Geen toename luchtverkeer op Schiphol

idontlikepizza herschreef voor ons het volgende bericht:

Staatsecretaris Schultz van Haegen van Verkeer en Waterstaat heeft de toename van luchtverkeer op schiphol verboden. Schiphol directeur Cerfontaine vreest desastreuze gevolgen als Schiphol volgend jaar minder vluchten mag verwerken dan verwacht. Ook denkt hij dat het ernstige gevolgen heeft voor de werkgelegenheid, aangezien volgens hem het aantal vluchten naar Schiphol zal dalen door de langere overstaptijden.

Michiel Veenstra naar Veronica 103

Mark Hessels had ons via de newssubmit het volgende te melden:

DJ Michiel Veenstra "gaat naar" het nieuwe Veronica 103. Dit betekent echter wel dat hij het bedrijf Angry Bytes, dat mede door hem is opgericht, zal verlaten.

Veenstra begon ooit bij de lokale omroep van Almelo en daarna werkte hij onder andere bij Regio FM, Hot FM, Radio 538, Kink FM en vanaf half mei 2002 bij Radio Veronica. Bij die laatste is hij al enkele maanden doordeweeks in de avonduren, als enige DJ van het station, te horen met een eigen programma.

Als dit Veronica, dat alleen via de kabel en internet te beluisteren is, op 31 augustus opgaat in Veronica 103, zal hij doordeweeks 's ochtends tussen 4 en 6 het programma Veenstra uit de veren presenteren, zo meldde hij enkele ogenblikken geleden zelf in zijn huidige programma. Daarnaast zal hij in de uren erna het ontbijtprogramma gaan co-hosten, waarvan nog onbekend is wie dat gaan presenteren.

Meer over Michiel Veenstra vind je op zijn weblog.

Molhoek lang uit de roulatie

Rogier Molhoek heeft te kampen met een zware rugblessure. De middenvelder van RKC Waalwijk moet vrezen voor zijn carriere.

Molhoek (22) had vorig jaar ook al last van dezelfde blessure. Hij was er toen eveneens een half jaar mee zoet. Nu is hem vier tot vijf maanden van absolute rust voorgeschreven.

De klachten worden veroorzaakt door een tussenwervelschijf die niet goed functioneert, zo bleek uit onderzoek. Van een hernia is geen sprake, maar een chirurg kon geen uitsluitsel geven of de speler na een periode van complete rust de blessure niet weer terug zal keren. Molhoek probeert nu een second opinion te krijgen van de gerenommeerde specialist MŁller-Wolfarth, die veel ervaring heeft met het behandelen van topsporters.

Molhoek staat sinds de zomer van 2001 onder contract bij RKC Waalwijk. Daarvoor speelde hij voor Dordrecht'90. Hij kwam tevens uit voor Jong Oranje.

Rotterdamse haven heeft tij mee

De lage waterstanden betekenen voor de haven van Rotterdam 'goud geld'. Veel bedrijven kiezen ervoor om de lading tijdelijk op te slaan in afwachting van hoger water. De terminals staan vol goederen. Ook wordt er meer over geslagen nu de boten minder lading kunnen meenemen in verband met de diepgang.

Stuwadoors en container overslagbedrijven zijn spekkoper bij de huidige waterstand. Er wordt goed verdiend door bedrijven die goederen van de trein op de boot en vice versa zetten. Doordat de Rijn minder goed bevaarbaar is kiezen transporteurs ervoor om de lading dan maar via de weg of het spoor te verplaatsen.

Terminalmanager Gerard de Jong uit de Merwedehaven: "Tussen juni en september is er altijd meer werk. Maar nu is het extreem. We hebben zeker 100- tot 150 duizend ton extra behandeld."

Amerikaans geldtransport veroorzaakt geldregen

dmace99 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Amerikaanse staat Iowa is een geldtransportwagen dinsdag 320.000 dollar (288.000 euro) aan bankbiljetten verloren. De gebeurde doordat op de snelweg de achterdeur van de wagen plotseling openging en een van de open geldkisten naar buiten rolde. Hierdoor waaiden de mensen letterlijk vele duizenden dollars aan briefgeld om de oren.

Mensen die dit zagen stopten halsoverkop om te profiteren van de geldregen. Naar schatting veertig tot zestig mensen maakten bij elkaar meer dan 260.000 dollar buit, en gingen er snel vandoor. De twee werknemers van het transportbedrijf, die meteen doorhadden dat ze het geld kwijt waren, konden met de hulp van een paar eerlijke vinders niet meer dan 60.000 dollar terugvinden.

De politie van de staat Iowa dreigt nu dat de serienummers van de biljetten bekend zijn, en de vinders zich maar het beste bij de politie kunnen melden. Tien procent van het bedrag mogen ze dan zelf houden. Wie zich niet voor zaterdag meldt met het gevonden geld, hangt gerechtelijke vervolging boven het hoofd, aldus de Amerikaanse politie.

Staatssecretaris vraagt Staatsloterij om uitleg

Staatssecretaris Wijn van FinanciŽn wil opheldering van de Nederlandse Staatsloterij over de steeds stijgende kosten die de organisatie maakt. Daarnaast wil hij horen wie waarvoor bij de loterij verantwoordelijk is.

Het ministerie van FinanciŽn is aandeelhouder en vergunninghouder van de loterij. De Nederlandse schatkist kan ieder jaar weer op een goede som rekenen. Echter de kosten van de loterij lopen meer en meer op.

De Staatsloterij trekt regelmatig de aandacht met grootse acties. Zo kocht zij 40.000 kaartjes voor de concerten van de Rolling Stones. De kaartjes waren bestemd voor prijswinnaars en relaties.

Nijmeegse geleerden maken nanomachine

dmace99 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is Nijmeegse wetenschappers gelukt een machine te ontwikkelen die een miljard keer kleiner is dan gewone machines. De nanoprobe kan chemische handelingen op nano-schaal uitvoeren. Het nanometers grote robotje is donderdag gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Nature.

Volgens de onderzoekers betekent de ontwikkeling van het robotje een belangrijke stap in de ontwikkeling van de nanotechnologie. Een van de toepassingingen hiervan is zeer kleine patronen en schakelingen aanbrengen op speciale materialen, die bijvoorbeeld gebruikt worden voor het maken van computerchips.

Deel van Noord-Limburg heeft bruin water

Grad had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Grote delen van Noord-Limburg krijgen vandaag bruin water uit de kraan als gevolg van een stroomstoring bij een pompstation in Ospel. In Meijel, Ospel, Ospelsedijk, Nederweert, Nederweert-Eind en Weert komt maar weinig water uit de kraan, zo meldt de Waterleiding Maatschappij Limburg WML.

Door het uitvallen van de stroom bij het pompstation in Ospel moest WML een noodaggregaat inzetten, maar dat levert niet genoeg stroom om de druk op peil te houden. WML haalt het benodigde water nu deels van andere pompstations, die van Helden en Beegden. Als gevolg van het keren van de waterstromen in de leidingen komt er aanslag uit die leidingen los. Dat levert een bruine kleur op. Die is volgens WML niet gevaarlijk voor de volksgezondheid, maar kan wel nadelig zijn voor het wassen van witgoed.

Energiebedrijf Essent verwacht dat de storing donderdagmiddag rond 14.00 uur is opgelost. Maar ook in de uren daarna kunnen mensen nog last hebben van bruin water uit de kranen, aldus een woordvoerder van WML.

Extra bezuinigingen van 4 miljard

De vier meest betrokken ministers zijn het gisterenavond laat eens geworden over een extra bezuiniging van 4 miljard euro in 2004. Dat bedrag komt bovenop de besparingen van 13 miljard die in het regeerakkoord zijn aangekondigd voor deze kabinetsperiode.

Het komende jaar worden alle ambtenarensalarissen en uitkeringen bevroren. Er werd een bevriezing voor twee jaar overwogen, maar daarvan is afgezien om de vakbonden niet al te zeer tegen zich in het harnas te jagen.

Verder wordt de afschaffing van de aftrekbaarheid van de vervroegde uittreding (VUT) van 2007 vervroegd naar 2005. Dit levert een besparing op van 1 miljard euro.

De gezondheidzorg zal enkele honderden miljoenen moeten inleveren. Of de pil uit het ziekenfonds gaat en of er een eigen bijdrage voor medicijnen komt, is nog niet besloten. Ook wordt de accijns op alcohol en tabak verhoogd, hetgeen 500 miljoen euro oplevert.

Gevallen mobieltje ontploft in gezicht vrouw

ROLLENDE_BABBA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Amsterdam is dinsdagmiddag een 33-jarige vrouw gewond geraakt toen haar gsm explodeerde. Ze liep brandwonden op in haar gezicht en nekstreek. Dit heeft de politie in Amsterdam vandaag bevestigd.

De vrouw was aan het winkelen in cd-winkel Fame aan de Kalverstraat in Amsterdam, toen ze haar gsm perongeluk op de grond liet vallen waardoor deze uitging. Ze zette de telefoon weer aan, en toen ze deze tegen haar oor hield explodeerde het apparaat en vloog in de brand.

De GG&GD kwam ter plaatse waar ze de vrouw ter plekke behandelden. Volgens medewerkers van de cd-winkel ging het om een toestel van het merk Nokia. Nokia heeft nog niet gereageerd op het incident. De politie van Amsterdam zegt dat het naar hun weten de eerste keer is dat er in Nederland een mobiele telefoon explodeert.

[update] Eerste online flashmob op jongerenweb

De uit Amerika overgewaaide rage 'flashmobben', waarbij zoveel mogelijk mensen op een onverwacht tijdstip en onverwachte lokatie bijeenkomen, iets geks doen, en even snel weer verdwijnen als ze zijn gekomen, is door de mensen van de weblog Volkomen Kut vandaag aangegrepen om de eerste online flashmob te organiseren.

Onder de naam 'fleshmob' ontvingen de deelnemers vanmorgen even voor 10 uur de instructies. De bedoeling: een jongerensite vandaag tussen 12 en 14 uur volledig onderspammen met porno (vandaar de naam 'fleshmob').
Het slachtoffer is het forum van Jongerenweb, waar nu al een enorme hoeveelheid porno valt te aanschouwen.

Een geslaagde mob voor Volkomen Kut, maar ik kan me voorstellen dat de mensen van jongerenweb daar volledig anders over denken.

Update 12:39
Inmiddels is de site van jongerenweb down. Of dit vanwege de spamactie is of vanwege ons mailtje aan de admins van jongerenweb is tot nu toe nog onbekend.

Massale vechtpartij Slotermeer familievete

Aan een massale knokpartij afgelopen weekend in Amsterdam-Slotermeer, blijkt een al jarenlange vete tussen twee families ten grondslag te liggen. Over en weer werd niet alleen met stokken en honkbalknuppels geslagen, maar ook een pistoolschot gelost. Een bovenwoning is in brand gestoken. De politie arresteerde acht mensen, er vielen vijf gewonden.

Buurtbewoners zeggen niet verbaasd te zijn als er binnenkort doden vallen. De politie is er namelijk kind aan huis bij knokpartijen, de afgelopen vijf, zes jaar.

De ruzie speelt zich af tussen de families Ruimgaard en Van Vliet, die op verschillende adressen in de Burgemeester van Leeuwenlaan wonen. Volgens anonieme buurtbewoners zitten vooral bij de familie Ruimgaard de aanstichters. Die zouden de hele buurt al jaren terroriseren, maar hebben in de familie Van Vliet een geduchte tegenstander, omdat die niets over hun kant laten gaan.

De acht arrestanten van beide families zaten gistermiddag nog allemaal vast.

Het Parool bericht uitgebreid over de situatie ter plekke.

Duitser wilde drinkwater vergiftigen op 11 september

Grad had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Duitse politie heeft een aanslag op elf september weten te voorkomen. Een 32-jarige man uit Einbeck wilde op deze datum het drinkwater met cyanide vergiftigen. In de kelder van zijn woning lag 50 kilo van de giftige substantie opgeslagen. Hij wordt onderworpen aan een psychiatrisch onderzoek, zo maakte het parket van Goettingen woensdag bekend.

De man had in april al een dreigbrief naar de watercentrale van Einbeck gestuurd. Daarin dreigde hij het water te vergiftigen voor de 28.000 inwoners tellende stad. Begin juli stuurde hij ook zo'n brief naar de regionale gerechtelijke politie van Nedersaksen. "Vanaf nu ga ik mensen vergiftigen", schreef hij.

Zandvoortse strandtenthouder vrij

De 36-jarige strandtenthouder R. Kamerbeek uit Zandvoort, die al anderhalve week in de cel zat wegens bedreiging van vier Marokkaanse jongeren, is vrijgelaten. De rechtbank in Haarlem besloot de voorlopige hechtenis van de eigenaar van strandtent Far Out te schorsen.

Kamerbeek joeg de Marokkaanse jongeren weg met behulp van een gasalarmpistool. Volgens zijn advocaat vindt zijn cliŽnt dat hij verkeerd heeft gereageerd, maar dat hij wel ten onrechte is opgesloten. "Hij voelt zich absoluut geen boef. Er is te weinig rekening gehouden met zijn omstandigheden. De situatie dreigde uit de hand te lopen. Er was sprake van vreselijke overlast".

Behalve voor bedreiging met een gaspistool, zat Kamerbeek ook vast voor poging tot zware mishandeling. Hij sloeg drie van de Marokkaanse jongeren al eerder met een honkbalknuppel zijn tent uit.

Naar aanleiding van de gebeurtenissen stelden Zandvoortse strandtenthouders vorige week, dat de gemeente de overlast van lastige jongeren harder moet aanpakken.

Walvis springt op zeilboot bij AustraliŽ

Psycho_Taz vertaalde voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

Een Britse familie kreeg de schrik van haar leven toen er een walvis van negen meter vanuit het water op hun zeilboot sprong. Dit gebeurde aan de oost-kust van AustraliŽ. De tien ton wegende walvis sprong uit het water, en trok de mast van de boot mee toen hij weer in het water gleed.

"Ik zat in de ruimte beneden het dek, toen ik in eens een geweldige klap hoorde" zegt Trevor Johnson (61) die met zijn vrouw, twee zoons en een vriendin van ťťn van zijn zoons op de boot aanwezig was. "Het is een wonder dat er niemand gewond is geraakt."

De 13 meter lange boot was twaalf kilometer van de kust toen het gebeurde. De radio-apparatuur werkte niet. Ze werden teruggesleept naar land, door te bellen om hulp via een GSM.

Vermiste gsm duikt op bij aardappeloogst

ViMh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De telefoon van akkerbouwer Edo Rutten op Texel heeft een flinke reis gemaakt. Rutten raakte de telefoon waarschijnlijk kwijt bij het inpakken van pootaardappelen. De gsm werd namelijk na vier maanden gevonden op het bedrijf van Jan van der Wal in Hijum (Friesland). Een medewerker vond op de lopende band van de rooimachine de mobiele telefoon tussen de aardappelen.

De familie Van der Wal haalde de sim-kaart uit de telefoon en stopte deze in een andere. Door een nummer uit het telefoonboek te bellen kwamen ze achter de rechtmatige eigenaar. Het mobieltje heeft dus al die tijd vijftien centimeter onder de grond gezeten bij de aardappelen.

Edo Rutten toonde zich blij verrast. Hij krijgt de vermiste telefoon terugbezorgd.

Meisje overlijdt aan voedselvergiftiging

Grad en psv hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een zesjarig meisje uit het Belgische Kinrooi is gisteren overleden aan een voedselvergiftiging. Deze liep zij op na het eten van bedorven pasta. Vier van haar broertjes en zusjes liggen met ernstige voedselvergiftiging op de intensive care. Hun toestand is stabiel, al zijn ze niet buiten levensgevaar. Vooral hun lever blijkt erg aangetast te zijn.

De enige leden van het gezin die niet ziek zijn geworden zijn de ouders en een ander kind. Aangezien zij de enigen zijn die niet van de huisgemaakte pasta hebben gegeten, gaan artsen ervan uit dat het deegwaar de boosdoener is.

De onderzoeksrechter in Tongeren is een gerechtelijk onderzoek gestart naar aanleiding van de dood van het meisje. Bekeken zal worden of er opzet in het spel is, maar volgens de Officier van Justitie zijn daarvoor geen aanwijzingen.

Uit huis gegooide koelkast valt op jongen

KoKo, HeinekenfreakGrad en nothandy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Woensdagavond heeft een 14-jarige jongen verwondingen opgelopen toen hij geraakt werd door een vallende koelkast. De jongen, woonachtig in Barendrecht, bevond zich met zijn fiets op de Dordtselaan toen plotseling een koelkast uit een huis werd gegooid.

Toen de jongen het gevaarte zag vallen probeerde hij deze te ontwijken. Hij kon echter niet voorkomen dat de koelkast deels op zijn fiets en arm terechtkwam. Hij moest zich in het ziekenhuis aan kneuzingen laten behandelen. De politie stelt een onderzoek in.

Eerste "internetsperma-baby" geboren

Stephan 4kant, Crashcat en -=[clio]ITdAnGeR[16v]=- hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Groot-BrittanniŽ is de eerste baby geboren die verwekt is met sperma dat via internet is gekocht. Directeur John Gonzales van het Britse bedrijf ManNotIncluded maakte dit woensdag bekend. Gonzales geeft aan dat de baby een jongetje is en dat hij gezond is. De naam van de ouders wilde hij niet noemen.

Gonzales verkoopt via internet sperma aan alleenstaande vrouwen en lesbische paren. Naar eigen zeggen beschikt het bedrijf over 5500 anonieme zaaddonoren. Vrouwen die zonder tussenkomst van een man zwanger willen worden, kunnen via de website sperma bestellen. Dit wordt dan per koerier thuis afgeleverd.

Inmiddels zouden al negentien vrouwen van het sperma-aanbod gebruik hebben gemaakt. Binnenkort zal bij een lesbisch paar ook een baby worden geboren die verwerkt is met het internetsperma.

Eerder kwam Gonzales al in het nieuws toen hij bekend maakte een Nederlandse vestiging te willen openen.

Betalen voor MSN Messenger

Pimpelwees en Nevermind hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit de nieuwe gebruikersovereenkomst van MSN Messenger blijkt dat Microsoft de optie open laat om in de toekomst geld te vragen voor deze dienst. Dit ontdekte The Inquirer na het lezen van de End User Licence Agreement (EULA).

In de voorwaarden staat te lezen:
"Microsoft behoudt zich het recht voor op elk gewenst moment de SOFTWARE te vervangen, aan te passen of te upgraden door u een vervangende of aangepaste versie van de SOFTWARE of een upgrade daarvan aan te bieden en voor deze vervanging, aanpassing of upgrade een vergoeding te verlangen."

The Inquirer geeft aan dat als users deze nieuwe overeenkomst accepteren, zij verplicht zijn voor nieuwe upgrades te betalen, of deze nu gewild zijn of niet.

Thaise man lacht zich dood

ToYDoLL en Bigl-mo hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Thailand heeft een man zich letterlijk doodgelachen, toen hij na een lachbui in zijn slaap overleed.

De vrouw van de 52-jarige ijsverkoper geeft aan dat de man twee minuten achter elkaar lachte, voordat hij stopte met ademen. Zijn vrouw probeerde hem wakker te maken, maar dat lukte niet.

Autopsie wees uit dat de man uiteindelijk is gestorven aan een hartaanval. De onderzoekende arts gaf aan dat hij zoiets nog nooit meegemaakt had, maar dat het inderdaad mogelijk is dat iemand hartproblemen krijgt als hij in zijn slaap bijvoorbeeld gaat schreeuwen of lachen.

Jongen schiet kogel door hoofd broertje

psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een negenjarige jongen uit het Belgische Brugge heeft maandag in de woning van zijn grootouders en oom in het eveneens Belgische Zedelgem een kogel door het hoofd gekregen. De schutter is de 10 jaar oude broer van het slachtoffer.

De twee kinderen speelden op de kamer van de oom en hadden de hele middag in zijn aanwezigheid televisie gekeken. Toen de oom rond zes uur 's avonds kort naar zijn ouders ging, hebben de broertjes waarschijnlijk het wapen gepakt. Er werd ťťn kogel afgevuurd, die de jongste broer net onder het oog raakte en via de nek het hoofd verliet.

Het slachtoffertje werd gelijk naar het ziekenhuis vervoerd en werd onmiddellijk geopereerd. De jongen verkeert buiten levensgevaar.

De oom van de twee kinderen had een wapenvergunning.

Prinses Mathilde bevallen van zoon

Jumperke, CrAzY-BoY, Daytha en ne0n hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In BelgiŽ is in het Erasmusziekenhuis te Anderlecht gisternacht om 1.14 uur Prinses Mathilde bevallen van een zoon. Het zoontje van prins Filip (43) en prinses Mathilde (30) heet GabriŽl Boudewijn Karel Maria, weegt 4 kilogram en is 52 cm groot. De jongen heeft blauwe ogen en blond haar, meldt het paleis. De prinses en haar zoon maken het goed.

Prins Gabriel Boudewijn Karel Maria is na zijn vader en zijn oudere zusje Elisabeth de derde in lijn van troonopvolging. De Belgische wet werd namelijk in 1991 op verzoek van koning Boudewijn zodanig gewijzigd dat mannelijke nakomelingen niet langer voorrang hebben bij de opvolging.

"Bij een tweede kind besef je meer wat er gebeurt", aldus prins Filip, die de hele nacht bij zijn vrouw was. "Bij een eerste ben je meer verrast. De bevalling was ook anders". Hun eerste kindje Elisabeth kwam twee jaar geleden namelijk met een keizersnede ter wereld. "GabriŽl heeft grote handen en grote voeten. Hij zal dus een krachtige jongen worden", aldus de prins. "Zijn uiterlijk past dan ook goed bij zijn krachtige naam. Eigenlijk lijkt hij enorm op zijn zusje". Filip en Mathilde kozen de naam GabriŽl in de eerste plaats omdat ze hem mooi vonden. "Maar ook omdat hij wortelt in drie religieuze tradities. Het jodendom, het christendom en de islam. De tweede naam, Boudewijn is een verwijzing naar koning Boudewijn, de oom van Filip."

Koning Albert en koningin Paola keerden vanwege het heuglijk feit gister vervroegd terug van vakantie in Frankrijk om kind en trotse moeder te bezoeken.

Pakistan gaat oorzaak olieramp alsnog onderzoeken

Pakistan maakte gisteren bekend dat het de oorzaak van de zo mogelijk grootste olieramp in haar historie toch gaat onderzoeken. Op 27 juli verging een Griekse olietanker met aan boord 67.000 ton ruwe olie voor de kust van Karachi.

"Het vermoeden bestaat dat de Griekse eigenaar de scheepsmagnaat Polemis het 24 jaar oude schip aan de grond heeft laten lopen om verzekeringsgeld op te strijken", aldus de Pakistaanse minister van Transport Ahmed Ali. Een woordvoerder van Polembros Shipping houdt het echter op: "een ongelukkig geval van beroerde navigatie".

Geluk bij een ongeluk is dat de kapitein van het schip nog in Pakistan is, de meeste bemanning is al weer vertrokken. De dienstdoende loods werd gedurende een formeel onderzoek van de havenautoriteit wel geschorst.

Op 14 augustus brak het schip de Tasman Spirit in tweeŽn, terwijl het schip het smalle kanaal bij de haven van Karachi in dreef. Vanaf dat moment is 15.000 ton ruwe olie weggestroomd. Voor dat het schip brak hadden bergingsbedrijven al wel 20.000 ton olie weten over te pompen. Naderhand is nog 12.000 ton weggehaald tot het weer omsloeg. Niettemin is de kust bij Karachi nu over 15 kilometer vervuild met de olie en zijn vele jonge mangroves, schildpadden en vissen er aan ten prooi gevallen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1334
special
De 4daagse van qltel - dag 1 - de dag van Elst
special
Random Pics van de Dag #1333
review
Kunitsu-Gami: Path of the Goddess
preview
World of Warcraft: The War Within (BŤta)
special
VrijMiBabes #218 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.