Joling ontkent, Quote rectificeert

Gerard Joling ontkent dat hij beslag heeft laten leggen op de complete Quote-editie van augustus. Joling had wel verzocht om juridische actie tegen Quote, omdat die een onjuist citaat bij een foto van hem plaatste, maar stond niet achter de beslaglegging.

Gerard Joling zegt zich rot te zijn geschrokken van de hele affaire. De inbeslagname van de Quote-editie gebeurde ten onrechte uit naam van de zanger en is gisteren opgeheven. Volgens Jort Kelder van Quote zat zakenman Jos Geerts achter de beslaglegging. Die zou boos zijn omdat Quote een serie artikelen plaatst over het criminele verleden van de Montfoorder.

Het zakenblad Quote zal in zijn septembernummer rectificeren dat Joling zich negatief heeft uitgelaten over multimiljonair Jos Geerts.

Beslag blijft

Het beslag op de augustus editie van Quote blijft overigens wel van kracht omdat Quote behalve van Gerard Joling ook zonder toestemming beeldmateriaal gepubliceerd heeft van Karin Bloemen en Frans Bauer.

Het gaat om beelden die zijn gemaakt tijdens een van de privé-feestjes van multimiljonair Jos Geerts op zijn landgoed Kooilust in Montfoort en die ter beschikking waren gesteld aan de NET5-serie Van pindakaas tot kaviaar. Het beslag dat deze productiemaatschappij had gelegd blijft vooralsnog van kracht.

Zakenman GeertsDe omstreden serie in Quote gaat over de achtergronden van zakenman Geerts. In het verleden heeft de nu succesvolle zakenman jaren in de bak gezeten voor diverse misdrijven. Zo veroordeelde de rechtbank in Den Bosch Geerts in 1990 tot vier jaar en zes maanden wegens oplichting, afpersing, valsheid in geschrifte en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Geerts kwam er overigens achter dat Quote met die reportage bezig was en holde snel naar de Telegraaf om 'openhartig' een interview te geven over zijn criminele verleden. Afgelopen weekend stond deel 1 in de krant, komende zaterdag deel 2.

Quote heeft de complete serie over het duistere verleden van zakenman Geerts wel on-line gezet via haar website.