Festivalnieuws: Awakenings, Bospop ea.

Awakenings
Morgen, zaterdag 5 juli, vindt voor de derde keer het techno-festival Awakenings plaats in het recreatiegebied in Spaarnwoude. Organisator Rocco Veenboer ziet de festivaldag zonnig tegemoet: "We hebben geen enkele afzegging en we verkopen waarschijnlijk uit." Ook het weer is morgen waarschijnlijk goed. Mocht het desondanks toch gaan regenen, dan liggen er 8000 poncho's klaar voor de bezoekers bij de ingang. Daarnaast is er 5000 vierkante meter overdekt festivalterrein. Ruim 15.000 technoliefhebbers kunnen morgen op vier podia genieten van DJ's als Dave Clarke, Rush, Oscar Mulero, Diego, Surgeon, Legowelt en Chris Liebing.

Bospop
Gary Moore heeft afgzegd voor het Bospop festival. Hij zal worden vervangen door Ten Years After. Door de afzegging is het tijdschema van het festival gewijzigd. Bospop vindt plaats op 11 en 12 juli in Weert.

Lowlands
Vrijdag zijn de laatste zeven films bekend gemaakt, die te zien zullen zijn op Lowlands. Dit zijn allereerst de mangafilms Spirited Away en Sakura Taisen. Daarnaast draaien de volgende films: Ken Park, Minority Report, Daredevil en Getting My Brother Laid. Lowlands vindt plaats op 29, 30 en 31 augustus in Biddinghuizen.