AEL begint een politieke partij

HansvanOchten en maniacer hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Arabisch Europese Liga (AEL) van voorman Dyab Abou Jahjah begint een eigen islamitische democratische partij. Jahjah kondigt dit vanavond zelf aan in het KRO televisie progamma "Reporter" op Nederland 3.

Al eerder verschenen in de Belgische pers artikelen dat de AEL bezig was met de oprichting van een politieke tak. De bedoeling volgens de AEL-leider is om in zijn partij verschillende moslimgemeenschappen samen te brengen. De partij wil meedoen aan de Vlaamse en Europese verkiezingen in 2004.

De AEL nam in Belgie al deel aan verkiezingen, maar dan in een lijstverbinding met de extreem-linkse PVDA, en niet als een officiele islamitische partij.

De Nederlandse tak van de AEL overweegt nog of ze deel gaat nemen aan de Nederlandse verkiezingen. Uit onderzoek is gebleken dat de partij dan kan rekenen op 48% van de Turkse en 34% van de Marokkaanse stemmen.


=
KRO-Reporter vanavond Nederland 3 om 21:18

Wat zijn de drijfveren van Dyab Abou Jahjah, leider van de Arabisch Europese Liga? Een onderzoek naar het verleden van deze Libanese Belg. Zijn constante strijd met Israël, zijn verzet tegen integratie, zijn ruzie met werkgevers. Wat wil hij precies in Nederland ?