FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 26 juni 2003

Veronica gaat verder met SBS

EZman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De omroep Veronica gaat een samenwerkingsverband aan met het commerciële bedrijf SBS (SBS6, Net5 en V8). SBS was één van de opties die de verenigingsraad van Veronica had. De andere was de publieke zender BNN.

Door de fusie met SBS, zal de naam Veronica worden behouden, iets waar de raad sterk aan hecht. V8 zal op korte termijn een naamsverandering ondergaan, de nieuwe naam van de zender zal Veronica8 worden.

Veronica was al een tijdje op zoek naar een nieuwe partner omdat het contract dat de omroep had met MTV Networks (MTV/TMF/Nickelodeon) niet wordt verlengd. BNN was geïnteresseerd in Veronica omdat ze in één klap veel leden erbij zouden krijgen, en zo hun publieke omroepstatus veilig zouden stellen.

Voetballer overlijdt tijdens wedstrijd

bin, funnyfox, Tukkerclan, DAmzzz, The_Yellowman, Foray, NJ, Snake_Bonzai en Knoekie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Marc-Vivien FoeMarc-Vivien Foe, een 28 jarige speler van Kameroen, is overleden tijdens de halve finale van de Confederations Cup, nadat hij onwel was geworden.

Tijdens het duel met Colombia viel Foe neer. Hij werd direct afgevoerd en er werden nog pogingen gedaan om hem te reanimeren, maar dat baatte helaas niet meer. De precieze doodsoorzaak is nog niet bekend.

Foe kwam uit voor Manchester City. In het verleden heeft hij ook voor Lyon, West Ham United en Lens gespeeld. De tweede halve eindstrijd (Frankrijk-Turkije) werd niet afgelast, omdat de FIFA daar geen reden voor zag.


Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Historische 'Bonds-bal' brengt half miljoen op

De bal waarmee Barry Bonds in 2001 zijn historische 73e homerun sloeg, heeft bij een veiling 'slechts' 450.000 euro opgeleverd. De algemene verwachting was dat de bal tenminste een miljoen euro zou opbrengen.

De koper van de bal, Todd McFarlane, werd de trotste eigenaar en breidde daarmee zijn indrukwekkende collectie weer wat uit. McFarlane eigende zich eerder al de bal toe waarmee Mark McGwire in 1999 een record aantal homeruns (70) vestigde. Hij had ook al de bat in zijn bezit waarmee Sammy Sosa in 1998 voor de 66e keer de bal over de hekken sloeg.

De bal van McGwire is de duurste bal die McFarlane in zijn bezit heeft. Die bal kostte de man, die een fortuin vergaarde met stripboeken, toentertijd drie miljoen euro.

Het half miljoen euro voor de 'Bonds-bal' wordt verdeeld door Alex Popov en Patrick Hayashi. Beide fans zeiden dat zij de bal in 2001 in Pacific Bell Park hadden gevangen. De ruzie liep uit op een gang naar de rechter, en daar werd uiteindelijk bepaald dat de twee het geld moesten delen.

Dronken leraar opgepakt tijdens examenfeest

Tijdens een examenfeest in Duitsland is een leraar gearresteerd, nadat leerlingen de politie hadden gebeld.

De leraar, 54 jaar oud, had een collega in het gezicht gestompt op de Herner Grammar school en viel een bij de school geparkeerde brommer aan.

De politie arriveerde na het telefoontje van de leerlingen, waarop de leraar aan de agenten vroeg: 'Wat moet je hier? Je hebt je school niet eens afgemaakt.' De politie antwoordde hem door hem de boeien om te doen en hem af te voeren.

De leraar mocht na zijn arrestatie de nacht doorbrengen in het plaatselijke politiebureau. Hij is overigens niet aangeklaagd.

Bodyguards Snoop Dogg gearresteerd (2)

Gisteren berichtten we over de lijfwachten van Snoop Dogg, die waren gearresteerd op de avond van de BET Awards. Inmiddels is er meer informatie bekend.

Drie mannen werden gearresteerd, zes anderen tijdelijk vastgehouden. Snoop Dogg zelf werd niet ondervraagd, wel hebben de autoriteiten met zijn advocaat gesproken. Twee van de drie gearresteerden werden voor kleine misdaden gezocht, de derde voor overtredingen tijdens zijn voorwaardelijke invrijheidsstelling.

Een woordvoerder van het federale bureau voor alcohol, tabak, vuurwapens en explosieven vertelde dat zes van de mannen gewapend waren en zichzelf identificeerden als lijfwachten van Snoop Dogg.

De mannen werden vrijgelaten, maar de kans bestaat dat Snoop Dogg wordt aangeklaagd voor het hebben van gewapende lijfwachten. Snoop werd in 1990 veroordeeld voor het in bezit hebben van verdovende middelen met de bedoeling om te verkopen. Veroordeelde criminelen mogen in de Verenigde Staten geen gewapende lijfwachten hebben.

Verder trof de politie kogelvrije vesten, wapens en marihuana aan in het busje van de heren.

Rowling sluit niet uit dat Harry Potter sterft

De schrijfster van de populaire Harry Potter boeken, J.K.Rowling, zegt niet uit te sluiten dat haar geesteskind doodgaat voordat hij volwassen wordt. De BBC zegt dat de schrijfster dit zei tijdens een voorleessessie in de Londense Royal Albert Hall, waarbij donderdag 4000 kinderen aanwezig konden zijn.

Aan Rowling werd gevraagd of zij van plan was om ook boeken te schrijven over de volwassen Harry, zij antwoordde daarop: "Je moet nog zien of hij dan nog wel leeft. Ik zeg niet dat hij dan niet leeft, maar ik verklap niets".

Vorige week verscheen het vijfde deel van de boeken over de tovenaarsleerling.

Al-Sahaf teruggekeerd op Arabische TV

NJ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De voormalige minister van Informatie van Irak, Mohammed Saeed al-Sahaf, is vandaag teruggekeerd op de Arabische TV. Dat gebeurde een dag na zijn aanhouding door de Amerikanen.

De ex-minister verscheen met grijs haar en zonder zijn gebruikelijke baret en grijns op de nieuwszender Al-Arabiya. Hij zei door de VS te zijn gearresteerd en later, nadat hem vragen waren gesteld over zijn werk, te zijn vrijgelaten. Verder verklaarde hij dat hij na het einde van de oorlog via vrienden contact had gemaakt met de troepen van de VS. Hij werd echter niet gearresteerd omdat hij niet voorkwam op de lijst van 55 meest gezochte Irakezen, die als een kaartspel werd weergegeven.

Al-Sahaf werd tijdens de oorlog wereldberoemd door zijn ontkenningen over de situatie en de creatieve beledigingen aan de westerse leiders en troepen. Het 25 minuten durende interview, dat donderdag in Bagdad is opgenomen, wordt vrijdag uitgezonden door Al-Arabiya.


Al-Sahaf ten tijde van de oorlog in Irak

Selectie CSC

De selectie van het Deense CSC is eveneens bekend gemaakt

De samenstelling van het team is als volgt:

Tyler Hamilton (USA, Michael Blaudzun (Den), Bekim Christensen (Den), Nicolas Jalabert (Fra), Peter Luttenberger (Oos), Andrea Peron (Ita), Jacob Piil Storm (Den), Carlos Sastre (Spa) en Nicki Sörensen (Den)

Tyler Hamilton en Carlos Sastre zullen de kopmannen zijn van het team, waarvan ex - tourwinnaar Bjarne Riis ploegleider is.

Hamilton won in het voorjaar de wereldbekerklassieker Luik - Bastenaken - Luik en tevens de Zwitserse etappekoers Ronde van Romandië. De voormalige knecht van Lance Armstrong wordt als een gevaarlijke outsider gezien.

Van Carlos Sastre verwacht men ook een goede klassering. Vorig jaar werd de Spanjaard namelijk 10e.

Tyler Hamilton (foto Wim Amels)

Rabo-selectie al bekend

Eerder dan verwacht heeft Adri van Houwelingen de negen namen vrijgegeven die het deze zomer moeten gaan doen. Onder hen vier Nederlandse troeven: Michael Boogerd, Bram de Groot, Marc Lotz en Remmert Wielinga.

Eerder was gezegd dat de resultaten van de nationale kampioenschappen van komend weekend nog zouden worden afgewacht. Debutant Wielinga is misschien de meest verrassend geselecteerde. De Eindhovenaar maakt zijn debuut in de Tour, nadat hij onlangs in de Dauphiné Libéré indruk maakte, door zij aan zij met Lance Armstrong en Iban Mayo de Alpencols te beklimmen. Michael Boogerd zal met hem, Levi Leipheimer en Grischa Niermann goed mee kunnen komen in de bergen. Boogerd hoopt echter op een goed naseizoen, de pijlen lijken dan ook vooral voor Leipheimer gericht. Met klasbak Oscar Freire is Rabobank ook op het platte vlak favoriet voor dagzeges. Freire wordt daarin bijgestaan door Robert Hunter. Mocht een sprint er niet in zitten, dan is daar nog Bram de Groot om aan te vallen. Marc Wauters is gangmaker voor de ploegentijdrit en hoofdknecht. Ook Marc Lotz tenslotte zal knechten. De laatste afvaller was Beat Zberg, de klimmer staat nu eerste reserve. Tweede reserve is Nederlander Steven de Jongh.

Selectie van de Rabobank:
Levi Leipheimer (USA), Michael Boogerd (NED), Oscar Freire (SPA), Marc Wauters (BEL), Grischa Niermann (DUI), Robert Hunter (ZAF), Bram de Groot (NED), Remmert Wielinga (NED), Marc Lotz (NED).

Paardenzadeldief slaat 142 keer toe

Een dief heeft in de regio Noord-Holland 142 paardenzadels ontvreemd, waarvan de totale waarde zo'n 125.000 euro bedraagt. De recherche heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld, maar dit heeft tot op heden geen resultaat opgeleverd.

De dader(s) heeft het vooral voorzien op maneges en paardenstallen, die niet afgesloten zijn. Binnen worden er kasten of zadelkamers opengebroken, waarin de zadels liggen opgeborgen.

Een zadel kost per stuk tussen de 250 en 1500 euro. Zadeleigenaren worden door de politie geadviseerd om de zadels goed te registreren, zodat men snel kan aantonen waar de gestolen zadels vandaan komen.

CD Review: Type O Negative - Life Is Killing Me

We vroegen Toffe_Ellende om een review te schrijven over het nieuwe album van Type O Negative, 'Life Is Killing Me'. Hij zei ja, the rest is history...

Halverwege jaren negentig (vorige eeuw) had Roadrunner Records een legio bands onder contract die zeer succesvol waren en menig festival plat speelden. Bands als Machine Head, Fear Factory, Sepultura, Life of Agony en Dog Eat Dog braken bijna allemaal door naar het grote (hardrock)-publiek. Anno 2003 is er, mede door de magere nu-metal jaren, nog maar weinig van deze scene over. Eén van de weinige bands die na al die jaren nog steeds op koers ligt is Type O Negative uit New York.

513 gevaarlijke asteroïden in kaart

De NASA heeft momenteel 513 asteroïden in kaart gebracht die een potentieel gevaar voor de aarde vormen. Dit aantal wordt regelmatig aangevuld met nieuw ontdekte gevaarlijke asteroïden, aldus de NASA. Asteroïden die de aarde dichter naderen dan 0,05 Astronomical Units, en groter dan 150 meter in diameter zijn, vormen een gevaar vanwege de onzekerheid in de berekende baan.

Zo zal 27 juni 2003 asteroïde 1998 FH12 rakelings langs de aarde scheren. De NASA zegt dat volgens berekeningen er geen asteroïde op een botsingkoers met de aarde staat. Volgens berekeningen van de NASA scheert asteroïde 1997 XF11 op 26 oktober 2028 op een afstand van ongeveer 954.000 kilometer langs de aarde, en asteroïde 1999 AN10 op 7 augustus 2027 op ongeveer 388.000 km. Ter vergelijking staat de maan op 384.000km van de aarde. De NASA zegt dat slechts een klein percentage van asteroïden die in botsing kunnen komen met de aarde in kaart is gebracht.

Wetenschappers hebben alvast een schaal ontworpen gelijksoortig aan de schaal van Richter om de kracht van impacts op de aarde te schalen. De schaal loopt van 1 tot 10. Een object met de waarde 0 zal geen schade aan de aarde aanrichten; een 10 betekent een wereldwijde catastrofe.


Positie asteroide 1999AN10 in augustus 2027 (Afbeelding: NASA)

Britney Spears geeft drugsgebruik toe

Britney Spears De Amerikaanse zangeres Britney Spears heeft in een interview met het Amerikaanse magazine The Star toegegeven dat ze wel eens drugs heeft gebruikt. De 21-jarige Spears spande eerder dit jaar nog een rechtszaak aan tegen het tijdschrift, omdat het in februari een verhaal publiceerde over het cocaïnegebruik van Britney in een nachtclub in Miami.

In het interview is te lezen dat Spears in het verleden fouten heeft gemaakt, waar ze nu spijt van heeft. Wel meldt de jonge diva dat de verhalen over haar wilde feesten en partijen zwaar overdreven zijn.

De laatste keer dat de zangeres uitging, was bijvoorbeeld vier weken geleden en toen hield ze het na twee drankjes al voor gezien. Haar favoriete dorstlessers zijn overigens Malibu met ananas en Amaretto.

Agressieve RIAA-campagne downloaders

De Recording Industry Association of America (RIAA) heeft in een verklaring gemeld dat de organisatie binnenkort begint met het verzamelen van bewijsmateriaal tegen individuele verspreiders van muziek. Dit zou kunnen leiden tot 'duizenden rechtszaken'.

De RIAA gaat onder andere de p2p-netwerken van programma's als KaZaa scannen met behulp van speciale software. De belangenorganisatie hoopt via de isp achter de namen te komen van gebruikers die auteursrechterlijk beschermd materiaal op hun computer hebben staan.

Nijmegen verbiedt optreden Tiësto

IntenSiVuS en Wiseguy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het optreden van DJ Tiësto tijdens de Vierdaagsefeesten in Nijmegen gaat niet door. De gemeente heeft het optreden, evenals de geplande shows van Dana en Ferry Corsten tijdens deze zelfde Vierdaagsefeesten, verboden. "Het is volstrekt onverantwoord", aldus een woordvoerder.

Er is overleg geweest met hulpdiensten en concertorganisatoren als Mojo en ID&T. Uit dit overleg is de conclusie getrokken dat er veel meer mensen op het optreden af zullen komen dan de 3000 waar plaats voor is.

De organisatoren kunnen de redenatie omtrent de chaos bij een optreden van Tiësto nog wel begrijpen. Maar bij Ferry Corsten en Dana ligt dat anders. "Daar zijn wij het absoluut niet mee eens. Vorig jaar is Corsten ook bij ons geweest. Hij stond toen in de Burchtstraat. Er kwamen vijfhonderd mensen op af", aldus de organisatoren.

Cipollini wil juridisch Tourdeelname afdwinge

Domina Vacanze, de ploeg van sprint - vedette Mario Cipollini, is niet van plan om zich zonder meer neer te leggen bij het besluit van de Tour - directie om het team niet deel te laten nemen aan de Franse ronde.

Het team heeft de zaak in een beroepscommissie bij de UCI neergelegd. Vrijdag 27 juni zal er uitspraak worden gedaan over deze zaak.

Cipollini zal door de Italiaanse Wielerbond worden gesteund, en Domina Vacanze heeft er nog steeds hoop in dat het mag deelnemen aan de Tour de France. Maar de kans dat deelname van Domina Vacanze zal worden afgedwongen is erg klein.

Terreurdreiging Nederland groot

Minister Donner van Justitie heeft deze week de nota Terreur en de bescherming van de samenleving naar de Kamer gestuurd. Daarin zegt Donner dat de veiligheid van Nederland, met zijn op democratie en individuele vrijheid gebaseerde systeem, ernstig wordt bedreigd door terreur. Volgens Donner zijn ,,de risico's voor onze westerse samenleving sinds tijden niet zo groot geweest''.

Expliciet staat in de nota dat het gevaar bestaat dat terroristen in bezit komen, of al zijn, van NBCR-materiaal (nucleair, biologisch, chemisch of radioactief materiaal). Die dreiging is reëel en moet serieus worden genomen nu er aanwijzingen zijn dat zij bereid lijken tot het daadwerkelijk gebruik ervan, aldus de minister.

Islamitisch terrorisme

Volgens Donner is de omvang van de dreiging in Nederland zo ernstig omdat ons land nu geconfronteerd wordt met een dreiging van islamitisch terrorisme, waarbij de daders een andere logica en motivatie (religieus) hanteren dan terroristen uit het verleden en zij bovendien opoffering van het eigen leven tot ideaal hebben verheven.

Een tweede factor van het terreurgevaar is de grote omvang van het potentieel van hen die tot het uiterste willen gaan om hun doelen te realiseren, zowel in Nederland als daarbuiten.

Om aanslagen te voorkomen moet de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) meer middelen krijgen en de mogelijkheid om databestanden van derden te doorzoeken aan de hand van door opsporingsinstanties opgestelde profielen.

Ook wordt het toezicht verscherpt op non-profitorganisaties, en op gebedshuizen en koranscholen die vanuit het buitenland worden gefinancierd. Een nieuwe wetgeving om terroristische organisaties, netwerken en bewegingen verboden te verklaren of in hun activiteiten te frustreren, zit al in de pen. Tevens gaat Donner een Gezamenlijk Comité Terrorismebestrijding oprichten waarin alle organisaties die met die taak zijn belast samenwerken.

Dode Fries veroordeeld tot werkstraf

moorkoppie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Leeuwarden is een dode man deze week bij verstek veroordeeld tot 240 uur werkstraf en een boete van 28.000 euro. De veroordeelde is echter al in juni 2002 overleden.

De dode Fries stond terecht wegens diefstal van computeronderdelen voor zo'n 30.000 euro in 1999. De rechtbank had hem in 2000 en 2001 al geprobeerd te dagvaarden.

De oorzaak van deze rare situatie ligt in Groningen, waar men niet heeft doorgegeven dat de man was overleden. De rechtbank noemt de fout "zeer pijnlijk" en zal contact opnemen met de nabestaanden, aldus een woordvoerder.

China: Politie laat peuter verhongeren

Flying_Vee, Guappa en chanty hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Chinese stad Chengdu heeft de politie een 3-jarig kind laten verhongeren. Het meisje overleed nadat zij achttien dagen zonder eten in haar slaapkamer zat opgesloten. De moeder verbleef op dat moment in de gevangenis.

De aan drugs verslaafde moeder werd wegens diefstal gearresteerd. Ze had politieofficieren gevraagd haar zus te bellen om het kind op te vangen. De officieren droegen ondergeschikten op contact op te nemen, maar door een aantal oorzaken werd dat vergeten.

De buren merkten de dood van het meisje op, nadat zij een stanklucht roken. Er is een onderzoek ingesteld en een paar agenten zijn geschorst. Tevens heeft het hoofd van de regio zijn ontslag ingediend.

Het is niet voor het eerst dat de Chinese politie voor wantoestanden zorgt. Op Chinese internetpagina's ligt de politie ook zwaar onder vuur. Zo wordt beweerd dat de politie moordzaken pas onderzoekt als ze smeergeld ontvangt.

Acht procent heeft alcoholprobleem

Flying_Vee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eén op de twaalf Nederlanders (8%) tussen de 18 en 65 jaar heeft een alcoholprobleem. Het gaat vooral om mannen en jongeren. Jonge hoog opgeleide vrouwen vormen óók een risicogroep. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek van het Trimbos-instituut wat gedurende drie jaar onder 7.000 mensen werd uitgevoerd.

Alcoholmisbruik komt voor bij 400.000 mensen. Onder de strengere noemer alcoholverslaafd vallen 325.000 mensen. Verslaving komt vaker voor in de grote steden dan op het platte land.

Alcoholproblemen hangen vaak samen met andere psychische stoornissen. Stemmingsproblemen en angststoornissen komen bij verslaafden vaker voor dan bij niet-verslaafden.

Column: Weg met die bezuinigingen

Woensdag maakten CDA en VVD bekend dat het allemaal niet zo wil lukken met het huishoudboekje en dat er daarom nog meer dan gepland bezuinigd moet worden. Natuurlijk barst gelijk de discussie los: waarop moet dan bezuinigd worden? Ziekenhuizen en verplegend personeel? Het leger? De AOW, WAO of bijstand? Misschien toch maar het onderwijs? Elk gebied heeft geld nodig, alles is belangrijk en niks mag verwaarloosd worden. Om Nederland niet bankroet te laten gaan, zijn vergaande oplossingen nodig. En laat ik die nou gevonden hebben!

Hond verliest drie poten in maaimachine

Sandworm had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Amersfoort is een hond gisterochtend op lugubere wijze om het leven gekomen. Het dier liep in stadspark Schothorst in een draaiende grasmaaier. Hierdoor verloor het beest drie poten en zat het onder de snijwonden.

Volgens getuigen uit de buurt rende de hond uit nieuwsgierigheid recht op de maaier af. De bestuurder kon dit niet zien doordat hij met een door een tractor getrokken machine werkte en het ongeval zich achter zijn rug voltrok.

De eigenaar van de hond zat in een rolstoel en reed geëmotioneerd weg; hij kon het lijden van zijn huisdier niet aanzien. Een dierenarts heeft het dier ter plekke laten inslapen.

Vorige week is een poes in de wijk Rustenburg hetzelfde overkomen; er werden twee pootjes afgemaaid. Ook dit dier is door een dierenarts uit haar lijden verlost.

Minderjarige opgepakt voor aanrandingen

In Leiden heeft de politie een minderjarige jongen aangehouden voor het plegen van minstens vijftien aanrandingen. De jongen pleegde de aanrandingen in de periode van januari tot juni. De politie zegt dat de jongen een bekentenis heeft afgelegd. De politie wil in verband met het onderzoek niet zeggen hoe oud de verdachte is

In zijn verklaring zegt de jongen op de fiets achter lopende of fietsende vrouwen aan te zijn gegaan. Hij haalde ze in of overviel ze van achteren en kneep ze in borsten of billen.

De politie spreekt het vermoeden uit dat de jongeman de afgelopen tijd vaker heeft toegeslagen en verwacht meer aangiften.

AEL begint een politieke partij

HansvanOchten en maniacer hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Arabisch Europese Liga (AEL) van voorman Dyab Abou Jahjah begint een eigen islamitische democratische partij. Jahjah kondigt dit vanavond zelf aan in het KRO televisie progamma "Reporter" op Nederland 3.

Al eerder verschenen in de Belgische pers artikelen dat de AEL bezig was met de oprichting van een politieke tak. De bedoeling volgens de AEL-leider is om in zijn partij verschillende moslimgemeenschappen samen te brengen. De partij wil meedoen aan de Vlaamse en Europese verkiezingen in 2004.

De AEL nam in Belgie al deel aan verkiezingen, maar dan in een lijstverbinding met de extreem-linkse PVDA, en niet als een officiele islamitische partij.

De Nederlandse tak van de AEL overweegt nog of ze deel gaat nemen aan de Nederlandse verkiezingen. Uit onderzoek is gebleken dat de partij dan kan rekenen op 48% van de Turkse en 34% van de Marokkaanse stemmen.


=
KRO-Reporter vanavond Nederland 3 om 21:18

Wat zijn de drijfveren van Dyab Abou Jahjah, leider van de Arabisch Europese Liga? Een onderzoek naar het verleden van deze Libanese Belg. Zijn constante strijd met Israël, zijn verzet tegen integratie, zijn ruzie met werkgevers. Wat wil hij precies in Nederland ?

Voetbal: Oranje weer 5e op FIFA ranglijst

Damzzz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dankzij de overwinning op Wit-Rusland (2-0) is Nederland terug op de vijfde plaats van de FIFA-ranglijst. Oranje speelde deze wedstrijd in het kader van de kwalificatie voor het EK in Portugal in 2004. Vorige maand zakte Oranje nog een plaatsje, maar de zege was voldoende om Nederland terug te krijgen op de vijfde plek.

Brazilië blijft de lijstaanvoerder met 834 punten, vóór Frankrijk en Spanje.

De FIFA top tien ziet er nu als volgt uit (de punten staan er tussen haakjes achter):
1. Brazilië (834)
2. Frankrijk (814)
3. Spanje (762)
4. Argentinië (754)
5. Nederland (752)
6. Duitsland (745)
7. Turkije (733)
8. Engeland (727)
9. Verenigde Staten (717)
10. Tsjechië (712)

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Voetbal: Elmander terug bij Feyenoord

Rollende_Babba had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens de Zweedse krant Aftonbladet keert Johan Elmander terug naar Feyenoord. Elmander kwam in 2000 in dienst van de Rotterdamse club, maar kon het afgelopen seizoen niet rekenen op een basisplaats. Feyenoord verhuurde de 22-jarige spits het afgelopen jaar daarom aan het Zweedse Djurgårdens IF.

Met de terugkeer van Elmander in De Kuip lijkt het erop dat het vertrek van Pierre van Hooijdonk aanstaande is. De clubtopscorer en de clubleiding komen maar niet tot overeenstemming voor een nieuw contract. Pi-air staat volgens de laatste berichten in de belangstelling van Fulham.

Toch weer GP België in 2004?

bowie wist ons vandaag het volgende te melden:

Bij de vaststelling van de voorlopige kalender voor 2004 heeft de Wereldraad van de Internationale Automobielfederatie de Grand Prix van Spa-Francorchamps op 29 augustus geplaatst.

Dit betekent dat het Belgische circuit volgend jaar waarschijnlijk niet overgeslagen wordt. Dit jaar is er geen Formule 1 race, hiertoe was door de FIA besloten omdat de tabaksreclame in België eerder ingaat dan voorzien was door de Europese Unie.

Man gooit baby-dochter van 7e verdieping

maniacer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Amerikaanse Peekskill, nabij New York, heeft de politie een man gearresteerd omdat hij zijn tien maanden oude dochtertje van de zevende verdieping van een flat heeft gegooid.

De man was het huis van zijn ex binnengedrongen, waarschijnlijk om haar er van te overtuigen dat ze bij hem terug moest komen. Tijdens de ontstane ruzie liet de man de baby aan één been uit het raam bungelen en liet haar vervolgens los.

Het meisje heeft de val, van zo'n 25 meter, overleefd aangezien een paar bomen haar val braken. Wel heeft ze enkele kneuzingen en snijwonden opgelopen.

112-beller gehuldigd: de echte redders niet

Damzzz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Aangezien de Groninger A. Kroese op 10 juli 2002 het alarmnummer belde toen hij een auto het water in zag rijden, besloot de gemeente Groningen de man te huldigen voor zijn heldendaad. Maandagmiddag lag op het stadhuis dan ook een medaille met oorkonde voor hem klaar.

De drie mannen die het water insprongen om de inzittenden van de te water geraakte auto te redden, moesten het echter doen met een bedankbrief.

Een woordvoerder van de gemeente Groningen zegt niet te begrijpen waar het mis is gegaan: "Kroese zegt zelf inderdaad alleen maar het alarmnummer te hebben gebeld. Maar volgens sommige getuigen zou hij meer hebben gedaan dan dat."

Kroese heeft de medaille met oorkonde toch aangenomen. De gemeente zal de zaak niet wijzigen, omdat het onduidelijk is wie nou wel en wie niet gered heeft. Ook de drie echte redders laten het er maar bij.

Campings Werchter al open

Tomsworld had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Aangezien er woensdagavond onverwacht zo'n drie- tot vierduizend festivalgangers in Werchter opgedoken zijn, heeft de burgemeester van Rotselaar besloten in de loop van de avond twee campings te openen. De campings zouden eigenlijk pas donderdagmiddag open gaan.

Busmaatschappij De Lijn zette woensdagavond al extra bussen in tussen het station van Leuven en het terrein waar Rock Werchter gehouden zal worden. Ook dit is eerder dan gepland.

Volgens de burgemeester zijn de vroeg opgedoken festivalgangers voornamelijk afkomstig uit Nederland.

Molukkers bezetten eiland in Hofvijver

ZyKoNews had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Den Haag zijn woensdagmiddag vijf Molukkers gearresteerd nadat ze het eiland in de Hofvijver naast het Binnenhof hadden bezet. De betogers hadden spandoeken bij zich. Aan de kant scandeerden verschillende Molukkers leuzen.

De demonstranten zijn lid van het Maluku Actie Comité (MAC). Ze vroegen met hun actie aandacht voor de Indonesische bezetting van de Molukken. Ook demonstreerden zij tegen de militaire acties op Atjeh. De Molukkers werden met een brandweerbootje van het eiland gehaald.

20% van de scholieren heeft psychische klachten

Rollende_Babba had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een onderzoek van het Trimbos-instituut is gebleken dat één op de vijf leerlingen last heeft van psychische stoornissen. Het afwijkende gedrag loopt uiteen van extreme teruggetrokkenheid tot obsessief en agressief gedrag.

Ter Bogt vroeg ruim 7500 leerlingen van 75 basisscholen en 66 middelbare scholen hoe ze zich voelen. Op het VMBO blijkt 25 procent van de leerlingen last te hebben van psychische stoornissen, op het VWO is dit 14 procent. Volgens Ter Bogt hebben lager opgeleide en allochtone jongeren meer problemen dan hoog opgeleide en autochtone leeftijdsgenoten: "VMBO'ers drinken en roken meer dan vwo'ers, en gebruiken vaker cannabis. Ook vinden ze hun gezondheid minder goed."

Ook vindt meer dan de helft van de zestienjarige meisjes zichzelf te dik. Ter Bogt ziet hierin echter een cultuurverschil: Surinaamse en Antilliaanse meisjes blijken vaak dikker te zijn dan hun Nederlandse medescholieres, maar zien dit niet als een probleem.

Ter Bogt heeft geen verklaring voor het hoge percentage psychische problemen. Wel ziet hij een duidelijk verband tussen een lage opleiding en een slechte gezondheid.

Gewonden door schietpartij in AZC

Erik en bumberklevers hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een schietpartij in het asielzoekerscentrum in Hendrik-Ido-Ambacht zijn woensdagochtend een vrouw en een kind gewond geraakt. De dader is nog voortvluchtig.

Het is niet duidelijk hoe zeer de slachtoffers gewond zijn. De vrouw is met een traumahelicopter naar het Academisch Ziekenhuis in Rotterdam vervoerd. De politie heeft niks bekend gemaakt over de toedracht van het gebeurde.

Trauma-ambulance voor dieren

BloX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sinds woensdag rijdt in Amsterdam een heuse trauma dierenambulance. Deze ziekenwagen is bedoeld voor dieren die in direct levensgevaar verkeren en is uitgerust met specialistische apparatuur.

De gewone dierenambulance moet vaak zo'n 3 uur op zoek naar een specialist. De trauma-ambulance heeft echter een dierenarts aan boord en kan binnen twintig minuten ter plaatse zijn.

Volgens de stichting Pup in Nood kunnen zo per jaar honderden dierenlevens extra gered worden. De ambulance is gefinancierd door sponsors en donateurs.

Bus met kinderen verliest achterwiel

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de A59 bij Terheijden heeft een bus, vol met schoolkinderen die op schoolreisje gingen, een achterwiel verloren.

De chauffeur merkte op de snelweg dat de bus overhelde en zette de bus aan de kant. Op dat moment zag hij het achterwiel voorbij rollen. De bus schoof door op de ophanging, waardoor het wegdek over zestig meter beschadigd raakte.

De kinderen zaten video te kijken en hebben weinig gemerkt van het voorval. Er is niemand gewond geraakt.

Man gooit kokend water over ruziepartner

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Eindhoven heeft een man dinsdagavond een pan kokend water over iemand heengegooid, nadat de ruzie tussen hen beiden iets te hoog opgelopen was. Het slachtoffer liep ook een messteek op.

Het lukte het slachoffer naar buiten te vluchten en hulp te vragen aan de bewoners van een nabijgelegen woning. Zij hebben de politie gewaarschuwd, die de vermoedelijke dader heeft aangehouden.

Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet bekend hoe ernstig zijn verwondingen zijn, of wat de oorzaak van de ruzie was.

Man verliefd op opblaaspop

Pulsar_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sommige mensen vinden de ware liefde nooit, maar de 53-jarige Roemeen Puiu C. is het wel gelukt.

Nadat vijf maanden geleden zijn huwelijk op de klippen liep, is hij nu verliefd op zijn opblaaspop, die zelfs bij hem aan tafel mag zitten. Volgens Puiu is de pop perfect: "Ze klaagt nooit over wat ik zeg of doe. Als ik dood ben wil ik haar mee in mijn kist."

Tabaksreklame blijft toch mogelijk

De FIA heeft na een vergadering van de Wereldraad voor Motorsport vandaag bekend gemaakt dat van een verbod op tabaksreclame wordt afgezien. In plaats daarvan wordt nu het gebruik na 1 oktober 2006 ontraden.

Het besluit is een reactie op het eenzijdig vervroegd invoeren van het verbod op tabaksreclame door de EU. Doordat het gebruik niet verboden wordt houden teams en circuits de mogelijkheid om er toch mee door te gaan. Uiteraard gaan de wetten van landen boven de regels van de FIA.

Het is dus mogelijk dat ook na 1 oktober 2006 nog van tabaksreclame gebruik gemaakt wordt. De FIA probeert al enige tijd om meer landen waar reclame voor tabak is toegestaan op de kalender te zetten. Ook de teams zijn nu niet verplicht op zoek te gaan naar andere sponsoren.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.