Onrustige vijfde nacht in de oorlog in Irak

IrakHet was opnieuw een onrustige nacht in de Iraakse hoofdstad Bagdad. De stad werd opnieuw zwaar gebombardeerd door B-52 vliegtuigen van de geallieerden.

De Irakezen zijn nog steeds driftig op zoek naar twee piloten die uit een neergeschoten vliegtuig zouden zijn gesprongen boven Bagdad. De Amerikanen ontkennen dat er een vliegtuig is neergeschoten. Ook liet de Iraakse televisie beelden zien van een neergehaalde Amerikaanse helicopter. Een boer zou de helicopter hebben neergehaald met zijn vuurwapen.

President Saddam Hoessein van Irak was vannochtend op de Iraakse televisie te zien. Hij haalde hard uit naar de geallieerden die zijn land aanvallen. Ook prees hij zijn soldaten die strijd leveren in de oorlog. Daarnaast hekelde hij de 'lafheid' van de Amerikaanse en Britse grondtroepen omdat ze de confrontatie niet aan durven te gaan. "We zien meer raketten dan soldaten", aldus Saddam.

160 kilometer ten zuiden van Bagdad zou een opslagplaats voor Chemische wapens zijn gevonden. Dat meldt een Amerikaanse televisiezender. Er zou ook een Iraakse generaal opgepakt zijn die commando voerde over de opslagplaats. Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft de berichten niet bevestigd.