Man moet 30 dagen hondenhok in

Een Amerikaanse man, Curtis Lee Robin, is door een rechter in Amerika veroordeeld tot 30 nachten hondenhok. De man werd veroordeeld voor het mishandelen van zijn stiefzoon. De man mag kiezen of hij zijn hoofd of benen buiten het te kleine hok steekt tijdens de nacht.

Oog om oog, tand om tand, dat vond de Texaanse rechter die de zaak behandelde blijkbaar wel een goed idee voor het bepalen van de strafmaat. Het hondenhok waarin Robin de komende nachten moet doorbrengen is 30 bij 60 cm groot, net zo groot als het hok waar de elf jarige stiefzoon in moest slapen. Het hok wordt door de staat in de tuin geplaatst en de politie komt 's nachts kijken of de man er ook daadwerkelijk in ligt.

De man zou zijn stiefzoon hebben geslagen met een auto-antenne en hem hebben gedwongen hout te hakken. De jongen liep er verwaarloosd en vies bij toen hij door de politie in 2001 werd aangetroffen. Ook zat zijn hele lichaam onder de muggenbulten.

De vraag van de man om een groter hok en een muskietennet werd afgewezen door de rechter, ook kreeg hij een voorwaardelijke celstraf van acht jaar en een boete van 1000 dollar. De jongen is weer bij zijn echte vader ingetrokken.