FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 15 maart 2003

VS testen zwaarste bom ooit

Fresco had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Florida is dinsdag de zwaarste bom ooit getest, door het Amerikaanse leger. Het explosief weegt 9450 kilo en kan ingezet worden in Irak. De bom heeft de naam Massive Ordnance Air Blast (MOAB) gekregen. Of de test ook succesvol was kon het Amerikaanse ministerie van defensie, het Pentagon, nog niet zeggen.

Journalisten waren niet welkom bij de test. Een vliegtuig van het leger heeft video-opnames gemaakt die door de media gebruikt kunnen worden.

Minister van defensie Donald Rumsfeld wilde desgevraagd niet zeggen of de bom in Irak wordt ingezet. Over wat de bom kan aanrichten wilde hij ook geen mededelingen doen. "Dit is niet iets kleins", zei hij alleen.

'Juffrouw Snip' overleden

Willy Walden, beter bekend als juffrouw Snip van het duo 'Snip & Snap', is deze week op 97-jarige leeftijd overleden. Dit is zaterdag bevestigd door kleinkunstkenner Jacques Klöters . In de jaren '40, '50 en '60 ontwikkelde 'Snip & Snap', met wijlen Piet Muyselaar, zich tot de meest legendarische revue in de Nederlandse geschiedenis.

Walden werd op 30 maart 1905 geboren als Herman Kaldewaay. Hij begon zijn werkende leven als correspondent op een handelskantoor. In 1927 stapte hij over naar de theaterwereld, waar hij zijn 'vriend-voor-het-leven' Muyselaar ontmoette.

'Lengte vingers wijst op sex-appeal'

Het gezicht van mensen, bij wie de wijs- en ringvinger ongeveer even lang zijn, blijkt meer symmetrisch dan het gezicht van mensen van wie de twee vingers verschillende maten hebben. Dit is het resultaat van een onderzoek aan de Northumbria University in het Britse Newcastle upon Tyne. Uit eerdere studies is al bekend dat een symmetrisch gezicht zorgt voor meer sex-appeal.

Het onderzoek werd gehouden onder dertig mannelijke en vijftig vrouwelijk studenten. Hun vingers werden gemeten en hun gezichten gefotografeerd.

Eerdere onderzoeken wezen al uit dat de lengte van de vingers iets zegt over geaardheid en vruchtbaarheid. Mannen bij wie de ringvinger langer is dan de wijsvinger zouden meer vruchtbaar sperma produceren. Vrouwen zouden, qua vruchtbaarheid, juist meer aan een lange wijsvinger hebben.

Familievakantie eindigt in een tragedie

Pizza_Shooter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het had eigenlijk een avontuurlijke vakantie moeten worden; een kans voor de ervaren reizigers Bridget Riedl-Laing en haar echtgenoot, Rupert, om hun jonge familie kennis te laten maken met het avonturiersleven. Maar zes maanden later werd de reis beëindigd in het water van een Peruaanse rivier toen Bridget (26) verdronk nadat ze haar kinderen had gered.

Reddingswerkers gingen gisteren verder met het zoeken naar een teken van mevrouw Riedl-Laing na het ongeluk woensdag. De familie heeft de hoop haar levend terug te vinden al opgegeven.

Bridget heeft gevochten voor het leven van haar kinderen: Yannik (4), Fabio (2) en Olivia (1) nadat de boot een rots geraakt had en de kinderen in het water vielen. De kinderen droegen reddingsvesten en klemden zich vast tegen hun moeder toen ze werden opgevist. Maar zelf had Bridget geen reddingsvest aan. Rupert Riedl (32) volgde de reis met de auto, maar hij kon helaas ook niet helpen.

Susanna Hoffs zong Eternal Flame naakt

De_Schaduw had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Al jaren ging het gerucht dat de meidenband The Bangles hun album 'Everything', of in ieder geval het nummer 'Eternal Flame', naakt zouden hebben ingezongen. Dit blijkt nu gedeeltelijk waar te zijn.

Susanna Hoffs van de Bangles heeft deze week op de Britse tv, in het programma van Graham Norton, toegegeven dat ze de lead vocals van Eternal Flame naakt heeft ingezongen.
Volgens een ongemakkelijk ogende Hoffs heeft de producer haar overgehaald door te vertellen dat Olivia Newton-John dat ook eens voor een album heeft gedaan.

De Bangles zijn op dit moment bezig met hun promotie toer voor hun nieuwe album 'Doll Revolution', het eerste nieuwe Bangles album in 15 jaar. De Bangles komen ook even langs in ons land, op 14 april geven ze een concert in de Melkweg.

Nina Brink helderziend?

PeToR, Tratz, Rano en gerritdekzijl hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nina Brink, voormalig topvrouw van World Online heeft tijdens een interview van het blad Ondernemend Nederland gezegd dat ze sinds het beursdebacle met WOL meer dan ooit op haar intuïtie vertrouwt. Ze zegt dat haar voorgevoel haar al zei dat het niks zou worden met WOL op de beurs. Ze zegt dat ze echter werd overgehaald door rationele argumenten. Ook zei haar voorgevoel dat ze de boel moest verkopen. Dit deed ze net op tijd.

Ook wist ze dat er iets ergs ging gebeuren in New York op 11 september 2001. "Wat niemand weet is dat ik in de ochtend van 11 september rond vijf uur 's nachts in New York wakker ben geworden. Ik heb mijn bankier in Amsterdam gebeld en tegen hem gezegd: verkoop al mijn aandelen. Alles. Nu. En dat was nogal wat. De directie belde me terug om me te vragen of ik wel goed bij mijn hoofd was: ik zou zeker geld verliezen op die manier.", zegt Brink. Niet veel later stortten de vliegtuigen in het World Trade Center, wat qua aandelen verliesgevend voor Brink zou zijn.

Lichaam van meisje stinkt naar rotte vis

mazaru had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Spaanse artsen hebben een zeer zeldzame ziekte bij een 4-jarig meisje ontdekt, ze stinkt naar rotte vis. De ziekte heet trimethylaminuria en wordt veroorzaakt doordat de lever geen trimethylamine kan verwerken, een stof die door darmbacteriën wordt aangemaakt. Het lichaam werkt de stof dan via zweet, adem en urine naar buiten.

Er is geen medische behandeling voor. De enige manier om niet te stinken is een dieet waarbij voedsel met choline gemeden wordt. De stof zit in vele groenten, eierdooier, lever en zoutwatervis. Er zijn wel enkele antibiotica die de darmen minder trimethylamine aan laten maken, maar helemaal te genezen is de ziekte niet.

Er zijn ter wereld slechts twee- tot driehonderd gevallen bekend. Echter volgens de in New York gevestigde patiëntenvereniging zijn er véél meer mensen die aan deze ziekte lijden maar er niet mee naar de dokter durven te stappen, of ze weten gewoon niet dat ze zo stinken omdat ze ziek zijn.

VN luidt alarm over dodelijke ziekte

-Mk- meldde ons via de newssubmit dat de wereldgezondheidsorganisatie WHO een waarschuwing heeft afgegeven voor "een wereldwijde bedreiging voor de gezondheid". Het zou gaan om het SARS-syndroom, een buitengewoon dodelijke longontsteking die vorige maand voor het eerst in China opdook.

Volgens de WHO is de ziekte bezig zich naar andere werelddelen te verspreiden. In Canada heeft de ziekte al twee dodelijke slachtoffers geëist. Hierdoor is het totale dodental gestegen naar acht. De ziekte gaat gepaard met hoge koorts en is tot nu toe niet te bestrijden.

Ook in Europa is de ziekte gesignaleerd: in Frankfurt is een arts met SARS uit het vliegtuig gehaald. Hij had in Singapore een SARS-patiënt bezocht.

Generaal Hiddink vordert Park

Trainer Guus Hiddink van PSV, tevens adviseur van de Koreaanse voetbalbond, gaat zijn invloed aanwenden om aanvallende middenvelder Ji-Sung Park uit militaire dienst te houden.

De Koreaanse spelers werd als beloning voor de prestaties op het WK van afgelopen jaar een dienstplicht van een maand aangeboden, in tegenstelling tot de gebruikelijke dienstplicht die ruim twee jaar neemt.

Hiddink wil Park, die momenteel uitgerust is van oververmoeiing, na het seizoen rust gunnen. Overigens dient vooralsnog ook Feyenoorder Chong-Gug Song zich na afloop van dit seizoen in Korea aan de poort te melden.

Aantal scholieren met bijbaan groeit

EMSoft2001 submitte het bericht, dat het aantal middelbare scholieren met een bijbaantje aan het groeien is. Tegelijkertijd daalt echter het aantal uren dat er gemiddeld per scholier aan het werk besteed wordt.

Deze gegevens zijn bekend geworden uit de Toekomst Monitor, een onderzoek onder ruim 16.000 leerlingen op HAVO en VWO tussen de 15 en 18 jaar oud. In 2002 had 70% van de ondervraagde scholieren een bijbaantje, tegen 60% in het jaar ervoor. Zij werken in 2002 gemiddeld 8,5 uur per week, tegen 11 uur in 1998. Opvallend is dat er nog steeds verschil is tussen mannen en vrouwen: meisjes verdienen gemiddeld 75 eurocent per uur minder dan jongens.

Britse vrouwen willen rijke man

WaSTeiL had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit onderzoek door wetenschapper psycholoog Richard Atkins, blijkt dat Britse vrouwen die een man zoeken via contactadvertenties alleen geïnteresseerd zijn in geld. Hij onderzocht 3000 advertenties en concludeerde dat status en inkomen belangrijker zijn dan uiterlijk.

Atkins stelde ook vast dat mannen de advertenties anders gebruiken dan vrouwen. Mannen beschrijven zichzelf, terwijl vrouwen de persoon beschrijven die ze zoeken. "Dit is Darwinisme van de contactadvertenties", aldus Atkins tijdens een conferentie van psychologen. Volgens de seksuele aantrekkingskrachttheorie van Darwin strijden mannen tegen elkaar voor een vrouwtje. Vrouwen kijken toe en kiezen de beste uit.

Dodelijk ongeluk in Wormer

Enemyforce had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Noord-Hollandse plaatsje Wormer is vanmorgen een motorrijder verongelukt door een botsing met een auto.

Een auto die wilde afslaan zag een motorrijder over het hoofd en botste frontaal tegen de motor. De motorrijder verloor tijdens de botsing zijn helm en was op slag dood. De andere twee inzittenden van de auto zijn bevrijd door de brandweer, die overigens de auto moest openslijpen. De twee gewonden zijn afgevoerd per traumahelikopter.

Foto's die ter plaatse door de submitter en zijn vriend zijn genomen:



Man moet 30 dagen hondenhok in

Een Amerikaanse man, Curtis Lee Robin, is door een rechter in Amerika veroordeeld tot 30 nachten hondenhok. De man werd veroordeeld voor het mishandelen van zijn stiefzoon. De man mag kiezen of hij zijn hoofd of benen buiten het te kleine hok steekt tijdens de nacht.

Oog om oog, tand om tand, dat vond de Texaanse rechter die de zaak behandelde blijkbaar wel een goed idee voor het bepalen van de strafmaat. Het hondenhok waarin Robin de komende nachten moet doorbrengen is 30 bij 60 cm groot, net zo groot als het hok waar de elf jarige stiefzoon in moest slapen. Het hok wordt door de staat in de tuin geplaatst en de politie komt 's nachts kijken of de man er ook daadwerkelijk in ligt.

De man zou zijn stiefzoon hebben geslagen met een auto-antenne en hem hebben gedwongen hout te hakken. De jongen liep er verwaarloosd en vies bij toen hij door de politie in 2001 werd aangetroffen. Ook zat zijn hele lichaam onder de muggenbulten.

De vraag van de man om een groter hok en een muskietennet werd afgewezen door de rechter, ook kreeg hij een voorwaardelijke celstraf van acht jaar en een boete van 1000 dollar. De jongen is weer bij zijn echte vader ingetrokken.

Virusalarm na ontdekking nieuwe virusvariant

Diverse antivirussoftwarebedrijven hebben alarm geslagen nadat een nieuwe virusvariant ontdekt is van de Bibrog-worm. Inmiddels bestaat er al een b-, c en d-variant van. Het virus kan per e-mail, KaZaA, Grokster, Morpheus en andere p2p-programma's binnenkomen.

De worm bevat een schietspel genaamd 'La Acedemia Azteca" (Academia.exe). Als het spel wordt gestart, zal de worm zichzelf via de adressenlijst in Windows doorsturen naar andere computers. Ook is de worm uit op het stelen van wachtwoorden en gebruikersnamen. De worm maakt nep-HTML files aan van webmaildiensten zoals Hotmail, MSN en Yahoo. Als je naar een van deze diensten surft zullen je gebruikersnaam en wachtwoord naar een onbekend adres gestuurd worden.

"Veel mensen zijn bang voor virussen omdat ze data kunnen vernietigen", vertelt een virusexpert van Sophos tegenover The Register. "Maar dit virus is wellicht gevaarlijker omdat het persoonlijke informatie kan doorsturen."

Orgelmuziek tegen hangjongeren

De hangjongeren op het Schouwburgplein in Rotterdam zijn een doorn in het oog van veel winkeliers. Veel Winkeliers klagen over de jongeren die zich ophouden bij het plein of op de Lijnbaan.

De gemeente Rotterdam wil daarom keiharde draaiorgelmuziek gaan draaien om de jongeren te 'verjagen'. De winkeliers zijn van mening dat veel winkelend publiek wegblijft uit het gebied door de grote groepen hangjongeren die er zich bevinden. De komende weken moeten uitwijzen of de muziek niet ook het winkelend publiek wegjaagt.

Voorbereidingen in gang om Bush af te zetten

Victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er worden voorbereidingen getroffen om de Amerikaanse President George W. Bush af te kunnen zetten als er een oorlog in Irak komt. Volgens Roll Call van de krant van Capitol Hill worden er op dit moment juridische stappen ondernomen om het afzettingsproces (impeach) te starten als er een preventieve oorlog tegen Irak komt. Bush zou een oorlogsmisdaad plegen als hij een dergelijke oorlog zou beginnen.

Meer dan twintig vooraanstaande advocaten en juristen woonden afgelopen dinsdag een vergadering bij georganiseerd door activisten, over een afzettingsprocedure van Bush.

Inmiddels schijnt een officiele klacht tegen Bush te zijn ingediend. De aanklacht is hier te lezen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.