OM zal ''Euthanasie-kerk'' alert volgen

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat komende woensdag nauwlettend in de gaten houden of tijdens het optreden van de religieuze groepering Church of Euthanasia, strafbare feiten worden gepleegd. De ''kerk'' van de Amerikaanse DJ Chris Korda treedt dan op in Paradiso in Amsterdam.

De religieuze groepering van de vrouwelijke voorman is tegen vermenigvuldiging van het menselijke ras en promoot via haar website zelfmoord, euthanasie en kannibalisme.

Tweede-Kamerlid Rouvoet, en sinds gisteren lijsttrekker van de ChristenUnie, stelde deze week zelfs vragen aan minister Donner van Justitie. En in de Amsterdamse gemeenteraad vroeg CDA'er H. Res aan burgemeester Cohen om de bijeenkomst te verbieden.

Dat verbod zit er niet in: Volgens een woordvoerster van Cohen zou de burgemeester dit alleen kunnen op basis van te verwachten openbare ordeproblemen en is dat niet aan de orde. Ook Paradiso denkt niet aan afgelasten: ''De beroering over de voorstelling beperkt zich tot de politiek en de media. Het publiek stoort zich nauwelijks aan Korda'', aldus een woordvoerder. Een publiekstrekker kan de Church of Euthanasia nog niet genoemd worden; Paradiso verkocht tot dit weekend in de voorverkoop slecht 12 kaartjes.