Boete voor masturberen op naaktstrand

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee zusjes uit Den Haag schrokken zich een ongeluk toen een vreemde man zichzelf op het naaktstrand van Scheveningen in hun bijzijn bevredigde.

Afgelopen vrijdag moest de 34-jarige man uit de Dominicaanse Republiek zich bij de Haagse politierechter verantwoorden voor deze 'schending van de eerbaarheid'. De rechter legde hem een voorwaardelijke boete op van tweehonderdvijftig euro.

Toen een van de meiden de man vorig jaar augustus bezig zag, verborg ze zich snel onder een handdoek. "Het was zo ranzig, ik durfde er eigenlijk niets van te zeggen", verklaarde ze later bij de politie. De twee vrouwen liepen daarna snel naar de reddingsbrigade. De brigade riep de politie erbij.
De verdachte verklaarde dat hij die dag een wandelingetje over het strand maakte en bij toeval op het naaktstrand terecht kwam. Daar trok hij net als alle anderen zijn kleding uit. Uiteindelijk ging hij te ver. "Ik ben eenzaam in Nederland", zo zei de man. In de Dominicaanse Republiek had hij een vriendinnetje. De man werkt als schoonmaker in de Schilderswijk. Zijn baas noemde hem gisteren een rustige, hardwerkende man. "Hij leeft in een sociaal isolement, ik weet ook niet meer hoe ik hem kan helpen", aldus de baas.

Vijf jaar geleden werd de man al voor een soortgelijk feit veroordeeld. Politierechter mr. R.Oskam hoopte dat een voorwaardelijke boete de man ervan zou weerhouden om 'weer zulke rare dingen te doen'. Volgens hem had de verdachte een sociaal probleem en was dat probleem eigenlijk niet strafrechtelijk op te lossen.