Nederland op 4e plaats van breedbanders

Soccie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hong Kong kent het hoogste percentage breedbandinternetters ter wereld, zo blijkt uit een onderzoek van Nielsen/Netratings. Tweederde van de internetters in Hong Kong maakt gebruik van een kabel- of ISDN/DSL verbinding.

In alle andere landen heeft de minderheid van de internetters een kabel- of ISDN/DSL verbinding. Daar gebruikt de meerderheid van de internetters een 56K of langzamer modem om te internetten.

Na Hong Kong volgt Duitsland, met 45% breedbandinternetters. Zweden staat op de derde plaats. Nederland vinden we terug op plek 4, waar 41% van de internetters een breedbandinternetter is.

Opvallend is dat de VS maar weinig breedbandinternetters hebben. Slechts 12% maakt gebruik van een kabelaansluiting en slechts 5% van een ISDN/DSL-aansluiting. Volgens de onderzoekers wordt dit lage percentage veroorzaakt door de hoge abonnementsprijzen, het gebrek aan breedbandcontent en de beperkte geografische beschikbaarheid. Bijna 10 van de 17% breedbandgebruikers in de VS woont in de omgeving New York.