FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 17 augustus 2002

Nederland op 4e plaats van breedbanders

Soccie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hong Kong kent het hoogste percentage breedbandinternetters ter wereld, zo blijkt uit een onderzoek van Nielsen/Netratings. Tweederde van de internetters in Hong Kong maakt gebruik van een kabel- of ISDN/DSL verbinding.

In alle andere landen heeft de minderheid van de internetters een kabel- of ISDN/DSL verbinding. Daar gebruikt de meerderheid van de internetters een 56K of langzamer modem om te internetten.

Na Hong Kong volgt Duitsland, met 45% breedbandinternetters. Zweden staat op de derde plaats. Nederland vinden we terug op plek 4, waar 41% van de internetters een breedbandinternetter is.

Opvallend is dat de VS maar weinig breedbandinternetters hebben. Slechts 12% maakt gebruik van een kabelaansluiting en slechts 5% van een ISDN/DSL-aansluiting. Volgens de onderzoekers wordt dit lage percentage veroorzaakt door de hoge abonnementsprijzen, het gebrek aan breedbandcontent en de beperkte geografische beschikbaarheid. Bijna 10 van de 17% breedbandgebruikers in de VS woont in de omgeving New York.

400 klachten tegen te fanatieke Friese agent

showan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee maanden geleden riep Watze van der Wal, eigenaar van een winkel in gereedschappenverhuur in Leeuwarden, door middel van een advertentie mensen op om tegen een motoragent te getuigen. Hij kreeg hierop 400 reacties, die hij binnenkort op een internetpagina wil plaatsen, zodat 'het gewone volk op de hoogte blijft'.

Van der Wal denkt dat de agent een hetze tegen hem voerde, omdat hij in mei en juni stelselmatig bonnen uitschreef voor klanten van zijn winkel. Na een gesprek tussen Van der Wal en politiechef Rob van der Veer heeft de agent zich nog nauwelijks in de straat laten zien.

'Ik heb de gekste verhalen over dezelfde man binnengekregen. Mensen melden dat de agent zo fanatiek is dat hij ieder jaar als eerste binnen het Friese korps een bon uitschrijft, het hoogste aantal bonnen per jaar wil halen en zelfs bekeuringen uitschrijft als hij onderweg is om zijn kinderen naar school te brengen of te halen.'

'Ik heb het idee dat de politie de zaak nu wat met de mantel der liefde bedekt. Ik ben laatst door ze aangehouden bij Goutum. Toen een agent mij zag zitten, zei hij: 'Och, Van der Wal. ben jij het. Rij maar door, want je hebt de laatste tijd al genoeg ellende met ons gehad'', aldus Van der Wal.

Het is al voor de tweede keer deze week dat een motoragent van de Leeuwarder politie in opspraak komt. Tegen een andere agent loopt een onderzoek, vanwege vermeend buitensporig geweld bij een arrestatie van een parkeerovertreder.

Een zwoele-zomeravondmijmering

Het is warm, het was een lange dag, en ik zit hier.

Hier is Den Bosch, 16 augustus 2002, circa 19.00 uur. Alle treinverkeer naar Eindhoven is gestremd. Een menigte dromt rondom de plaats van de vervangende busdienst. En wat doe je dan met dit genereus geschonken moment van gedwongen introspectie? Dan schrijf je een column. Deze column werd dus mede mogelijk gemaakt door de welwillende medewerking van de Nederlandse Spoorwegen....

Voetbal: PSV live te zien in Zuid-Korea

De inwoners van Zuid-Korea kunnen vanaf dit seizoen de verrichtingen van 'hun' Guus Hiddink met zijn nieuwe club PSV rechtstreeks volgen. De club uit Eindhoven heeft in samenwerking met International Sport Consultancy een 2-jarig contract met Munhwa Broadcoasting Corp (MBC) gesloten voor de rechten van de wedstrijden in de eredivisie.

Hiddink, op het afgelopen WK nog bondscoach van halve finalist Zuid-Korea, is nog altijd mateloos populair in het land. PSV en MBC zullen samen ook een Koreaanse internetsite over de club en diverse marketingactiviteiten gaan ontwikkelen.

SP vraagt opheldering over geschiktheid Heinsbroek

Siertuin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

LPF-minister Heinsbroek van Economische Zaken is in het verleden met zijn bedrijf Arcade veroordeeld wegens illegale prijsafspraken in de CD-branche. De SP wil van de minister-president opheldering of dit aan de orde is geweest tijdens de formatie, en zo ja, tot welke afwegingen dit heeft geleid.

Gerkens Het SP-lid Gerkens heeft de volgende vragen:
Heeft u kennisgenomen van het bericht dat Arcade Music Company veroordeeld is wegens "inbreuk op de economische orde" door het illegaal hoog houden van de CD-prijzen in de periode dat minister Heinsbroek verantwoordelijk was voor dit bedrijf? (NRC Handelsblad 14 augustus 2002)


Heeft de minister-president als formateur ten tijde van de formatie kennis genomen van de veroordeling van de rechtspersoon Arcade Music Company tot het betalen van een boete van 150.000 gulden op 4 juni 1999?
En zo ja, wat is uw mening daarover?

Heeft de veroordeling een rol gespeeld bij de beoordeling van de geschiktheid van de minister van Economische Zaken? Zo nee, waarom niet? Zo ja, tot welke afwegingen heeft dit geleid?

Wat vindt u ervan dat de minister van Economische zaken politiek verantwoordelijk is voor het onderzoek van de NMa over prijsafspraken in de CD-branche gelet op de eerdere veroordeling van zijn voormalige bedrijf?


-
Zie ook de berichtgeving van twee dagen geleden op Fok!:
Verleden van minister Heinsbroek onder de loep.

F1: Uitslag kwalificatie Grand Prix Hongarije

UneXpeCteD had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij de start van de Grand Prix van Hongarije, aanstaande zondag, zal de eerste startrij bezet zijn door twee Ferrari's. Rubens Barrichello was zaterdag met 1.13,333 de snelste in de kwalificatie. Zijn teamgenoot Michael Schumacher noteerde de tweede tijd: 1.13,392.

Beide Williams starten zondag vanaf de tweede startrij. Ralf Schumacher kwalificeerde zich als derde in 1.13,747. Zijn teamgenoot Juan Pablo Montoya was bijna een seconde langzamer. De Britse debutant Anthony Davidson eindigde als laatste in 1.17,959.

Twee doden door spookrijder op A2

Marcelopschool had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de A2 tussen Vinkeveen en Abcoude zijn een spookrijder en een andere automobilist om het leven gekomen. De spookrijder botste frontaal op een andere auto. Hij reed op de rijbaan richting Amsterdam tegen het verkeer in.

De rijbaan is ongeveer 2 uur afgesloten geweest. Het slachtoffer was een 23-jarige man uit Maarssen.

De spookrijder veroorzaakte in de buurt van Amsterdam nog drie aanrijdingen. Hierbij vielen geen slachtoffers, maar alleen materiële schade.

Volgens ooggetuigen, was de spookrijder vanuit Utrecht naar Amsterdam gereden, daar keerde hij om en reed tegen het verkeer weer terug.

Bush waarschuwt Democraten voor uitgaven

Catapult had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In zijn wekelijkse radio-uitzending heeft president Bush de Democraten gewaarschuwd om uitgaven te beperken. De Amerikaanse economie kan verder in gevaar gebracht worden door de groeiende tekorten. Uitgaven die zijn budgetplannen doorkruizen wil Bush blokkeren.

De Senaat, waar de Democraten de meerderheid hebben, drukken uitgaven door die volgens Bush niet noodzakelijk zijn. "We moeten aan onze defensie- en veiligheidsbehoefte voldoen. Op andere uitgaven moeten we goed letten.", aldus president Bush.

'Lichamen Britse meisjes gevonden'

BaRdman, Marcelopschool, Wegertje en def hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Foto afkomstig van 'News.BBC.co.uk'De Britse politie heeft in het Britse Suffolk twee lichamen gevonden. De lichamen zijn waarschijnlijk van de twee 10-jarige meisjes, Holly Wells en Jessica Chapman, die al 13 dagen worden vermist. De politie heeft echter nog niets bevestigd. Een politiewoordvoerder zei tegen BBC News Online: 'We zijn nu dringende onderzoeken aan het doen om de identiteit van de lichamen vast te stellen.'

De lichamen zijn gevonden in Mildenhall, zo'n 7 mijl van Soham, de plaats waar de meisjes verdwenen, gevonden. Eerder vandaag werden een man (28) en een vrouw (25) opgepakt. Het zijn de conciërge van de school van de twee en zijn vriendin, een klassenassistent. Ze zijn gisteren door de politie verhoord.

Volgens de politie zijn in de school 'zaken van bijzonder belang' voor het onderzoek gevonden. Ook de woning van de vader van de verdachte is doorzocht.

CDU wil af van verbod kernenergie

Slambam had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Politici van de Duitse christen-democratische oppositiepartij CDU willen het verbod op kernenergie afschaffen. Volgens hen laten de overstromingen in Duitsland zien dat het gebruik van fossiele brandstoffen het milieu teveel belast, met alle gevolgen van dien.

Het gebruik van kernreactoren heeft voordelen boven bijvoorbeeld kolengestookte centrales, zo menen de betrokkenen. Zo is er geen sprake van uitstoot van kooldioxide en van andere schadelijke stoffen.

Diverse politici van de CDU zien een verband tussen het broeikaseffect en de watersnood die een aantal Europese landen heeft getroffen.

Zeer zware straffen voor racistische verkrachters

De 20-jarige leider van een bende die twee jaar geleden een reeks groepsverkrachtingen pleegde in de buitenwijken van Sydney, die heel Australië schokten, is gisteren veroordeeld tot een gevangenisstraf van 55 jaar. De rechter tekende daarbij aan dat de man pas over 40 jaar in aanmerking mag komen voor vervroegde vrijlating.

De veroordeelde man was de leider van een bende van veertien jongeren die kort voor de Olympische Spelen van 2000 een reeks groepsverkrachtingen pleegden in Sydney. De slachtoffers waren jonge meisjes, sommigen nog maar 14 of 16 jaar oud, de daders waren moslims van Libanese afkomst. Twee bendeleden, die tot 18 en 23 jaar zijn veroordeeld, hebben verklaard trots te zijn op hun geloof en met opzet blanke meisjes te hebben uitgekozen als slachtoffer.

Rechter Michael Finnane stelde vast dat de daders geen enkel berouw hadden getoond jegens hun slachtoffers. De wreedheid en de vernederingen waarmee de tevoren beraamde groepsverkrachtingen gepaard waren gegaan, deden hem denken aan een oorlogsmisdaad.

Reacties

Het vonnis is in Australië ingeslagen als een bom. ''Deze strafmaat is even schokkend als het misdrijf'', zei criminoloog Mark Findlay van de Universiteit van Sydney.

Een andere vooraanstaande jurist, John North, sprak van de zwaarste straf waarvan hij ooit had gehoord in een verkrachtingszaak. Hij zei te vrezen dat dit ook voor andere misdrijven zou kunnen leiden tot zwaardere straffen. ''Je zou de ouders van vermoorde meisjes moeilijk kunnen uitleggen dat een straf van 20 jaar wel genoeg is terwijl mensen die niemand hebben vermoord 40 jaar krijgen'', aldus North.

De advocaat van de veroordeelde leider heeft zijn bezorgdheid uitgesproken over het welzijn van zijn cliënt in de gevangenis. Volgens hem zit zijn cliënt zijn straf geïsoleerd uit in een beschermde afdeling van de Long Bay Jail. Daar zit hij 23 uur per dag opgesloten, en één uurtje wordt hij gelucht in een afgesloten kooi; dit om te voorkomen dat hem wat overkomt. De advocaat noemt het een groot probleem dat de jongeman in zo'n omgeving zovele jaren moet doorbrengen.

Leiders van de Libanese gemeenschap in Australië haastten zich om instemming te betuigen met het vonnis.


-
De transcriptie van de rechtszaak is op internet te lezen.

Geen huwelijk vanwege ruzie over 57 euro

BaRdman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Nieuw-Zeeland is een trouwpartij op het allerlaatste moment misgelopen, omdat bruid en bruidegom het niet eens konden worden over wie de administratiekosten voor de burgerlijke stand moest betalen, een bedrag van, omgerekend, 57 euro.

Op het moment dat het bruidspaar 'Ja, ik wil!' had moeten zeggen, volgde er een heuse wederzijdse scheldtirade. Toen het bruidspaar klaar was met schelden, besloot het elkaar maar te gaan bekogelen met alles wat los en vast zat. De politie moest de twee uiteindelijk (lichamelijk) scheiden.

De ex-bruid is weer ingetrokken bij haar ouders totdat er een man met een wat gullere portemonnee komt. De bruidegom houdt zich op dit moment bezig met het verbaal bestoken van zijn voormalige geliefde.

Kiezerslijst Nigeria aangevreten door termieten

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Nigeria hebben termieten een groot deel van het kiezersregister opgegeten. De presidents- en parlementsverkiezingen in Nigeria staan voor volgend jaar gepland.

De voorzitter van de kiescommissie, Abel Guobadia, zei gisteren voor de Nigeriaanse televisiezender AIT, dat het organiseren van de komende verkiezingen daardoor een hele klus wordt: 'We hebben geen database voor de verkiezingen. Bij eerdere verkiezingen gebruikten we een register op papier. Daar maakten we dan kopieën van. Nu zijn er stemlokalen die het zonder kiezerslijst zouden moeten stellen als er nu verkiezingen waren, doordat de losse papieren zijn opgegeten door termieten. Ook zijn er lijsten verdwenen tijdens geweld in diverse delen van het land.'

Sinds de onafhankelijkheid van Groot-Brittannië in 1960 is Nigeria voornamelijk door militairen bestuurd. Guobadia zei dat zijn kiescommissie, die krap bij kas zit, nu gaat proberen een elektronisch kiezersregister samen te stellen.

Uitslag kwalificatie Hongarije

Rubens Barrichello was vandaag de snelste in de kwalificatie van de GP van Hongarije, Michael Schumacher volgt op slechts 59 honderdsten. Zijn broer Ralf en Juan-Pablo Montoya waren derde en vierde. Fisichella en Trulli wisten een beetje te stunten met de vijfde en zesde plaats.

Coulthard en Raikkonen konden geen potten breken tijdens deze kwalificatie, zij werden tiende en elfde.

De Minardi-debutant Davidson wist het gat met zijn teamgenoot Webber vrij klein te houden, hij volgde op krap vijf tienden op de 20e plaats.

Uitslag kwalificatie:

Pos.CoureurLandTeamTijd
1Rubens BarrichelloBraziliëFerrari1.13.333
2Michael SchumacherDuitslandFerrari1.13.392
3Ralf SchumacherDuitslandWilliams1.13.746
4Juan-Pablo MontoyaColombiaWilliams1.14.706
5Giancarlo FisichellaItaliëJordan1.14.880
6Jarno TrulliItaliëRenault1.14.980
7Felipe MassaBraziliëSauber1.15.047
8Nick HeidfeldDuitslandSauber1.15.129
9Jenson ButtonGr. BrittaniëRenault1.15.214
10David CoulthardGr. BrittaniëMcLaren1.15.223
11Kimi RäikkönenFinlandMcLaren1.15.243
12Olivier PanisFrankrijkBAR1.15.556
13Jacques VilleneuveCanadaBAR1.15.583
14Takuma SatoJapanJordan1.15.804
15Pedro De la RosaSpanjeJaguar1.15.867
16Eddie IrvineIerlandJaguar1.16.419
17Mika SaloFinlandToyota1.16.473
18Alan McNishSchotlandToyota1.16.626
19Mark WebberAustraliëMinardi1.17.428
20Anthony DavidsonGr. BrittaniëMinardi1.17.959

Tijdelijk strand in Parijs een groot succes

thedoctor had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het tijdelijke strand aan de oevers van de Seine in Parijs is een groot succes. Toeristen en mensen uit Parijs maken veel gebruik van de drie kilometer lange 'Paris Beach', waarop zij kunnen zonnebaden en flaneren.

De burgemeester van Parijs, Delanoe, wilde met het project de zomer in de stad veraangenamen en een Middellandse zee-sfeer creëeren. Daarom besloot hij een deel van de rechteroever van de Seine af te sluiten voor verkeer en er een strand aan te leggen compleet met palmbomen, ligstoelen, parasols en ijsstalletjes.

Tweede Kamer wil hogere straf bedreigingen

Een meerderheid in de Tweede Kamer, de regeringspartijen CDA, VVD en LPF én oppositiepartij PvdA, wil zwaardere straffen voor bedreigingen. De maximum gevangenisstraf is nu nog twee jaar; dat zou drie jaar moeten worden.

Ook de pakkans voor bedreigingen als haatmail en kogelbrieven moet van de Tweede Kamer omhoog. Directe aanleiding zijn de recente bedreigingen in het betaald voetbal van Feyenoord-trainer Van Marwijk en KNVB-bestuurder Kesler; zij ontvingen een brief met kogels. Ook verschillende politici werden bedreigd na de moord op Pim Fortuyn

Professor Tak, hoogleraar strafrecht, ziet weinig in het voorstel en doet het af als symboliek: ''Nu leggen rechters ook geen maximumstraf op. Dat zullen ze bij een verhoging van de strafmaat ook niet doen''.

Ik zei nog zo geen bommetje!!!

ThaNEtRunner had ons via de newssubmit het volgende te melden:
Foto: Telegraaf
In het Brabantse Reek, kreeg familie Pijnappels een vreemd bezoek toen een drachtige koe van de buren een duik in het zwembad nam. "Ik stond in de keuken en hoorde een enorme plons", zegt een stomverbaasde Jeanine Pijnappels. "Alsof zij bommetje aan het doen was. Het water spatte alle kanten op. Ze ging even kopje onder, maar stond direct weer op haar poten. Tjonge, ik had dit voor geen goud willen missen, ook al is ons zwembad nu lek."

Na ongeveer een kwartier in het zwembad te zijn gebleven kon de koe op eigen houtje het zwembad verlaten. Alleen door het gewicht is de kant ingedrukt en door de poten zal het zeil wel kapot zijn, zo laat Jeanine weten.

Heks zal Loch Ness monster laten verschijnen

Mastermind had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op 2 september zal de wereld voor eens en voor altijd weten dat het Loch Ness monster werkelijk bestaat. Op die dag gaat een zogenaamde "witte heks hogepriester" uit Hastings, Engeland, het Schotse meer bezoeken en een ritueel uitvoeren die Nessie uit haar diepe schuilplaats zal laten rijzen. Kevin Carlyon gelooft dat het legendarische wezen een geest is, en hij zal haar geest publiekelijk laten vertonen in een uur durende betovering.

Het hele gebeuren zal via een webcam live op internet worden vertoond op de site Nessie On The net (http://www.lochness.co.uk)
Hij is verzekerd dat zijn toverspreuk zal werken, maar hij bekent "dat als Nessie verschijnt en met haar staart zwaait naar het publiek, waarschijnlijk de halve Schotse Hooglanden zichzelf in de broek zal schijten."

Minister Heinsbroek overweegt simlock verbod

meneer draak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Minister van Economische Zaken Herman Heinsbroek (LPF) streeft naar overzichtelijkheid van de abonnementstarieven en wil het wisselen van provider makkelijker maken. Desnoods via een simlock-verbod.

Dit schrijft Heinsbroek in antwoord op Kamervragen van de Socialistische Partij. De SP vindt, net als de Consumentenbond, de tarieven van de vijf Nederlandse aanbieders van mobiele telefonie te onoverzichtelijk. Daarnaast moet het wisselen van provider volgens de minister ook eenvoudiger worden. Een rechter bepaalde eerder al dat consumenten die zelf de sim-lock verwijderen in hun recht staan.

Als de mobiele telefonie-leveranciers er niet in slagen de verwijdering van sim-locks op een eenvoudige, snelle en toegankelijke manier te organiseren, wil Heinsbroek wettelijke maatregelen nemen.

Yo Joe!

NmQ.Marcel meldde ons het volgende:

Tegenwoordig heeft de jeugd zijn Action man en pokémon, wij hadden de voorlopers hiervan GI Joe, Transformers, Mask, He-man, etc.(Meiden hadden nog troetelbeertjes en die zooi)

Ik weet nog dat ik iedere zaterdag en zondag om 6 uur ’s ochtends opstond om naar deze tekenfilms te kunnen kijken. (Nu kom ik om 6 uur thuis)
Zoals vele andere kids in die tijd genoot ik van de avonturen van GI Joe, He-man en de Transformers. (Mask vond ik altijd nogal weak)

Ik zag laatst op via internet enkele afleveringen van GI Joe,uit nostalgische redenen.
Terwijl ik weer naar GI Joe keek merkte ik op hoe slecht de tekenfilm eigenlijk is, ik zal het even uitleggen.

GI Joe is een extreem geheime militaire macht/groep die in extreme situaties worden ingezet. (Om Cobra te bestrijden)
Je denkt dan bij je zelf:”Er zullen maar weinig mensen wezen die over het bestaan van GI Joe weten, misschien een groepje top generaals die ergens in een bezemkast van het Pentagon vergaderen ofzo. (beetje X-files idee)
Maar dit was dus niet het geval, iedere keer als GI Joe burgers tegenkwamen kenden de burgers al hun namen en rangen en zelfs de namen van hun top secret voertuigen.
Er is zelfs een aflevering waar ze een jongetje in een rolstoel een rondleiding geven van hun secret base.
Ze vertrouwen een tien jaar oud mannetje met waarschijnlijk hun meest gevoelige informatie. (hoezo vertrouwen in de mensheid)

Dat GI Joe niet zo top secret was als we dachten zag je ook altijd na de tekenfilm, de wijze les van de week!!
Na ieder aflevering zag je een situatie waarbij een kind iets doms ging doen, bijv.met de spiritus fles op de BBQ spuiten.
In eens stond daar één van de VS zijn hoogst getrainde super soldaten hun een preek te geven zoiets van ”Nee Timmy dat moet je niet doen want dat is gevaarlijk en het is brandstof verspilling.”

Wat ook niet erg hielp met het geheim houden van hun organisatie is hun strijd kreet die ze wel na iedere zin lieten horen, Yo Joe!!
Vreemd dat ik het vroeger nooit op merkte maar het is gewoon vet irritant om iedere 2 minuten Yo Joe! Te horen.
In één aflevering van 20 minuten heb ik 35 keer Yo Joe gehoord, dat is toch niet normaal?

En als of dat nog niet erg genoeg is heb je Cobra nog,de evil bastards.
Dit moet een gewetenloze misdaad organisatie voorstellen die nergens voor terugdeinst zolang ze maar over de wereld kunnen heersen.

Je zou dus verwachten dat zij niet vies zouden wezen van drugshandel,prostitutie,etc, nou dan heb je het mis.
In een aflevering kreeg cobra concurrentie van een andere organisatie FUEGO, een Colombiaanse drugskartel.
Cobra won de strijd uiteindelijk met wat indirecte hulp van GI Joe.
Hier is nog niks raars aan dat gebeurt aan het eind van de aflevering, Cobra Commander de waarschijnlijk slechtste man op aarde, iemand zonder geweten, zegt het volgende:”We maybe evil terrorists but we will never deal in drugs.”
Wat voor een badguy ben je dan in godsnaam??
Als je wel zo gemeen bent om voor totale wereld overheersing te gaan ongeacht de middelen en manier waarop dat gebeurt, wat maakt drugs dan nog uit?

Nee GI Joe was echt een typische jaren 80 tekenfilm, good guys tegen not so bad guys.
Je kon het verschil in goed en slecht ook heel makkelijk zien, de kleur van hun lasers.
GI Joe had een blauwe kleur en Cobra had rood, het Star Wars idee van Jedi/Sith lightsabers.
Ik kan zeggen dat ik in die tijd gigantisch genoten heb van GI Joe en andere tekenfilms zoals He-man en Transformers maar nu zou ik mijn tijd er niet meer aan verspillen

SP boekt meer nieuwe leden dan CDA, PvdA en VVD samen

De_Schaduw had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sinds 1 januari 2002 is de SP (Socialistische Partij) per saldo met 4.214 leden gegroeid naar ruim 32.000. In ledental gemeten is ze daarmee de vierde partij van het land. Hierbij wordt het verschil met VVD (48.800) en PvdA (59.000) steeds kleiner. Met een ledental van 79.000 is het CDA nog altijd de grootste partij van Nederland.

Voor het eerst sinds jaren lijkt het ledenaantal van de meeste politieke partijen te groeien. Afgelopen weekeinde maakten CDA, PvdA en VVD hun voorlopige groeicijfers bekend. Vorig jaar verloren deze partijen samen nog 4.500 leden. Dit jaar wist het CDA tot nu toe een nettoledenwinst van 1.000 leden te behalen, de PvdA 1.500 en de VVD 1.366.

De gezamelijke winst van deze 3 partijen (3.866) haalt het echter niet bij de groei van de SP alleen (4.214).

Volgens de SP is een aanzienlijk deel van de nieuwe groei het resultaat van de oproep van SP-voorman Jan Marijnissen ''Het is nu tijd om je met politiek te gaan bemoeien'', die door medewerkers van de partij kort na de verkiezingen in het hele land werd verspreid.

Pindakaasje en het openbare vervoer...

Pindakaasje meldde ons het volgende:

Nou, ik ging dus vanochtend van uit Breda (waar ik woonachtig ben ) met mijn vriendin mee naar haar stage in Rotterdam. Had toch geen drol te doen, en dan zag ik ook es waar ze werkt. Dat ging dus allemaal helemaal oké, zeer gezellig dagje gehad!
Toen kwam de terugweg… leuk… ik moest in mijn eentje, want mijn vriendin bleef in Rotterdam om daarna rechtstreeks naar haar ouderlijk huis te gaan.
Het ging allemaal goed, je kent het wel, eerste keer alleen in de metro (serieus dus…) Ik ben niet verdwaald en was op tijd op het station. En toen begon het…

…ik kwam aan en toen hoorde ik iets vaags over een stroomstoring bij Lage Zwaluwe (het zal weer es niet)
Dus ikke vragen aan een volslanke (lees dikke) vrouw van de NS (nofi) wat de bedoeling was. Die vertelde me dat er dus alleen maar een trein reed tot Dordrecht, en dat ik vanaf daar met de bus moest. Had ik dus helemaaaaal geen zin in (je weet wel, stinkende bus enzo, beetje fobi )
Maar ik kon ook de trein naar Roosendaal nemen. Vette pret hoor, in een Internationale Trein!! NOT!! Tussen al die stinkende toeristen (en alweer nofi) die al de hele dag in de trein zitten

Na een helse (letterlijk, met deze hittgolf) lange rit kwam ik in Dordrecht aan, en toen riepen ze om dat de stroomstoring opgeheven was!! Aaaaargh dus toen moest ik maar weer de trein nemen naar Breda, ware het niet dat die trein 25 (lees VIJFENTWINTIG) minuten vertraging had. Dus ik ging wat eten. Dat dacht ik tenminste , want er was geen BurgerKing te vinden, en ik had ging zin in Smullers. (waarom heet die verdomde kiet eigenlijk zo, het is niet te vreten!) En toen ik terugkwam hoorde ik dat de bus naar Breda zo zou vertrekken, en of ik nog mee wilden. Met tegenzin ik dus rennen (!!!) naar die bus (want hij ging natuurlijk weer precies op dat moment weg.) en toen bleek dat het echt zo'n ENORM luxe tourbus was!!! Met airco enzo
Ikke dus helemaal blij en stuiterend die bus ingesprongen, lekker genietend van die koude, frissen lucht daar
Jah, dat dacht ik dus... de pret duurde tot we op de snelweg waren. Ergens bij de Moerdijkbrug. Blijkbaar vond een of andere drol het nodig om de bumper onder de auto van een Fransman uit te rijden.. leuk... NOT again.
Filetje van een kilometertje of drie! Nu denk je natuurlijk van, wat zit die gast nou allemaal te zeuren? Maar.... het beste c.q. ergste moet nog komen!
Wij staan daar gezellig met die bus op die brug, drie keer raden wat er over die andere brug (treinbrug dus) reed...... DE TREIN UIT DORDRECHT!!!
Gelukkig kwamen we zo rond 3 uur aan in Breda (terwijl ik dus om 13:00 vertrokken was...)

Maar goed, het was dus ook verder helemaal niet warm ofzo, dus het naar huis fietsen op die klote fiets van mij was ook HELEMAAL niet erg

p.s.
dit is dus mijn eerste columpie, waarschijnlijk istie nog helemaal niet goed ofzo. Kraak me ajb niet al te veel af

Arrestaties in zaak vermiste meisjes Engeland

TK421, BladE-l---- en D0D0 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Groot-Brittannië zijn een 28 jarige concierge en zijn 25 jarige verloofde gearresteerd op verdenking van de ontvoering en moord op de 2 vermiste meisjes, Holly Wells en Jessica Chapman uit Cambridgshire.

Afgelopen vrijdag zijn de verdachten ook al uren ondervraagd. Nadat in de school van de meisjes (waar de verdachte conciërge is) zaken "van groot belang" voor het onderzoek waren gevonden, zijn beiden gearresteerd.

De kinderen, die sinds 4 augustus worden vermist, zijn nog niet gevonden.

Bestuursleden A'damse moskee in VS aangeklaagd

Onder de, door nabestaanden van de Amerikaanse slachtoffers van 11 september, aangeklaagde mensen en instanties bevinden zich twee in Nederland actieve sjeiks . Het gaat om twee bestuursleden van de El Tawheed moskee in Amsterdam; de Saoedische sjeiks Mansour al-Kadi en Aqeel Abdulaziz al-Aqeel.

Beide sjeiks worden aangemerkt als vermeende financiers van Osama bin Laden in de biljoenenclaim die de nabestaanden afgelopen donderdag hebben ingediend tegen tientallen sponsors van het terroristennetwerk van Al-Qaeda.

Volgens De Telegraaf biedt de met videocamera's bewaakte moskee aan de Jan Hanzenstraat in Amsterdam-West ook onderdak aan de Nederlandse vestiging van de omstreden islamitische liefdadigheidsinstelling Al Haramain, waar de twee sjeiks de scepter zwaaien. In Bosnië is onlangs onderzoek gedaan naar Al Haramain. Volgens de Bosnische inlichtingendienst gaat het om een nepliefdadigheidsfonds, dat zijn 'humanitaire image' gebruikt om terrorisme te sponsoren.

De El Tawheed moskee in Amsterdam kwam onlangs ook al negatief in het nieuws. In het door NOVA uitgezonden programma over antiwesterse- en haat predikende fundamentalistische imams, bleek dat daar imam El Shershaby opriep tot vernietiging van de vijanden van de islam.
Shershaby zit samen met de uit Syrië afkomstige imams Ahmad Salam en Fawaz Jneid in de radicale stichting 'Islamitisch Comité voor Ahl-Soennah in Europa'.

Een woordvoerder van moskee El Tawheed verklaarde gisteren dat 'niets bekend is over de betrokkenheid van bestuursleden of Al Haramain bij wat dan ook'.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.