[WK] Uitslag Brazilië - China

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Brazilië en China (Groep C) is geëindigd in een 4-0 overwinning voor Brazilië.

De Chinezen begonnen erg enthousiast aan de wedstrijd. De hele wedstrijd stelden ze niet teleur, maar ze waren simpelweg een maatje te klein voor Brazilië. Bij rust stond het dan ook al 3-0. In de 15e minuut scoorde Roberto Carlos de 1-0 uit een vrije trap. In de 32e minuut kon Rivaldo de 2-0 maken door een voorzet van Ronaldinho binnen te tikken. En op slag van rust mocht Ronaldinho zelf de 3-0 uit een penalty binnenschieten.

In de tweede helft was het tien minuten (55') wachten totdat er weer een doelpunt viel. Ronaldo kon toen simpel intikken na goed voorbereidend werk van Cafú. Rond de 60e minuut was China nog enkele keren gevaarlijk voor het doel van Brazilië. In de 61e minuut schoot Zhao Junzhe bijvoorbeeld na een mooie combinatie de bal op de paal. Brazilië wist in het vervolg van de tweede helft niet meer te scoren, waardoor de eindstand 4-0 bleef.

Brazilië - China - (4-0)

Morgen om 08:30 uur speelt Mexico tegen Ecuador. Om 11:00 uur zal Costa Rica het opnemen tegen Turkije, en om 13:30 uur staat Japan tegen Rusland op het programma.