Gouda is overlast Marokkaanse jeugd goed zat

Gouda is de problemen met Marokkaanse jongeren spuugzat. De stad krijgt nu een eigen gemeentelijke veiligheidsdienst om meer grip te krijgen op vooral groepen criminele Marokkaanse jongeren die de stad teisteren. De veiligheidsdienst wordt gevormd door een dertigtal personen waaronder verkeerspolitieagenten, straathoekwerkers en stadswachten.

Burgemeester: ''onthutsend beeld''

Burgemeester Wim Cornelis (PvdA) maakte het plan bekend tijdens een emotionele bewonersbijeenkomst over de onveilige binnenstad van Gouda, die ernstig geterroriseerd wordt door met name groepen Marokkaanse jongeren. Dat is opvallend omdat Cornelis, die in december vorig jaar aantrad als burgervader, de problemen met Marokkanen in de eerste maanden van zijn burgemeesterschap afdeed als 'incidenten'.
Na een recente rondgang door de wijken kreeg de burgemeester echter een 'onthutsend beeld' van de veiligheidssituatie in 'zijn' stad. Cornelis: ,,Wij moeten ons niet laten koeioneren door die lui.''

Ruiten buurthuis ingegooid

Gisteren gooiden Marokkaanse jongeren in Gouda alle ruiten van een buurthuis aan de Turfsingel met stenen in, omdat zij boos zijn over de sluitingstijden. Alle ruiten van buurthuis 't Spoel en een deel van de ruiten van de belendende theaterschool en de bibliotheek moesten het ontgelden.

De jongeren willen dat het buurthuis, dat nu 'maar' tot elf uur 's avonds open is, langer openblijft.