Doden door ontsporing Amerikaanse trein

systemlord had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een autotrein van de Amerikaanse spoorwegmaatschappij Amtrak met passagiers aanboord is vandaag ontspoord, en daarbij zijn zeker zes mensen om het leven gekomen. De trein vervoerde volgens Amtrak 440 passagiers en 28 medewerkers. Het ongeluk deed zich voor bij Crescent City, ongeveer halverwege de steden Orlando en Jacksonville. De eindbestemming van de trein was de Amerikaanse staat Virginia.

Reddingswerkers hebben inmiddels 75 mensen geëvacueerd die het ongeluk hebben overleefd. Nu wordt er druk gezocht naar mensen die het ongeluk niet meer kunnen navertellen. Sommige mensen kwamen kruipend door de ramen van de trein naar buiten.

De autotrein, die passagiers en hun auto vervoert, is vooral populair bij senioren die in Florida overwinteren, en bij gezinnen die een bezoek willen brengen aan Disney World en plaatsen aan de kust van de zuidelijke staat.

Het gedeelte waar de trein ontspoorde was donderdagochtend nog geïnspecteerd door veiligheidsautoriteiten, daarbij zijn geen gebreken geconstateerd.

De spoorwegmaatschappij leidt al enige tijd verlies, er zouden al een aantal diensten worden geschrapt. Als de Amerikaanse regering geen geld blijft geven zal het bedrijf zeer snel failliet gaan. Maar senatoren hebben toegezegd dat Amtrek jaarlijks vijf miljard euro krijgt toegezegd

Afgelopen jaar ontspoorde er ook al een trein van Amtrak in de staat Iowa.Daarbij raakte 78 mensen gewond en viel er één dode te betreuren. Volgens de autoriteiten was dat ongeluk te wijten aan een defect aan de rails.