[UPDATE 3] Vliegtuig boort zich in gebouw

In de Italiaanse stad Milaan is even voor zes uur een vliegtuig op het Pirelli gebouw ingevlogen. Het zou gaan om een klein toeristenvliegtuig.

Het gebouw is 30 verdiepingen groot en telt kantoren van de overheid. Het piper-vliegtuig is op de 25e verdieping ingevlogen. De 25e en de 26e verdieping staan in brand. Ambulances rijden af en aan, het is nog onduidelijk hoeveel slachtoffers er bij het ongeluk zijn gevallen.

De president, Marcello Pera, zei dat het waarschijnlijk om een terroristische aanslag gaat maar dat staat in tegenstelling tot wat een Italiaanse TV zender meldde. Die meldde dat het vliegtuig kort voor de crash radiocontact heeft gehad waarin de gezagvoerder zou hebben gemeld dat hij de controle over het toestel had verloren. Hij zou problemen met de motor hebben gehad.

Update 18:50:
Volgens CNN is de brand op de 25e en 26e verdieping geblust. Ook zouden er tenminste 20 gewonden gevonden zijn. Ook is er nu, door de Italiaanse autoriteiten, gezegd dat het niet om een terroristische aanslag gaat.

Update 19:00:
De Italiaanse luchtmacht heeft nu ook laten weten dat de piloot een SOS bericht heeft verstuurd.

Volgens de BBC had het vliegtuig problemen met het landingsgestel en daarom cirkelde het vliegtuig al heel de dag rond de stad, op zoek naar een landingsplek.

Update 19:20:
Volgens een ooggetuige stond het vliegtuig al in brand voordat het neerstortte. Verder zijn er tot nu toe 3 doden gevonden en 15 gewonden. En het is net officieel bekend gemaakt: Dit is een ongeluk, geen aanslag!

Update 19:30:
Onofficiele bronnen hebben laten weten dat er waarschijnlijk mensen vast zitten in een lift. Meer informatie is daarover nog niet bekend.


Update 19:40:
Volgens CNN zijn er zo'n 30 tot 40 licht gewonden op dit moment, varierend van gebroken armen tot gebroken benen. Maar nog steeds is het onduidelijk hoeveel mensen er gewond zijn geraakt. Ook zou er iets meer informatie bekend zijn, zo is het vliegtuig afkomstig uit Zwitserland en de piloot was zo rond de 65 jaar oud.

Update 19:55:
De mensen die Realplayer hebben geinstalleerd kunnen hier terecht voor een live verslag, verzorgd door de NOS. Zojuist is er bekend gemaakt dat er officieel 3 doden zijn. Het aantal gewonden blijft alsnog onbekend.

Update 20:25:
Volgens de brandweer van Milaan, zaten er twee mensen in het vliegtuigje, namelijk een piloot en een co-piloot. Meer info volgt zo snel mogelijk...

Foto's van de ramp:
We houden jullie op de hoogte...

Laatste wijziging: 20:25