[F-1] Ron Dennis: "Raikonnen is een winnaar"

The FoXman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De teambaas van McLaren, Ron Dennis, is ervan overtuigd dat hij met de Fin kimi Raikkonen een winnaar in huis heeft gehaald. Vorig jaar kondigde Ron Dennis aan dat de jonge Fin Raikkonen de oudere Fin Mika Hakkinen zou vervangen, hij zou een rustjaar nemen.

Raikkonen had vorig seizoen zijn Formule-1 debuut bij het Sauber team. Raikkonen kende een goed seizoen en scoorde in totaal negen punten. Samen met Nick Heidfeld heeft Raikkonen er in 2001 voor gezorgd dat het Sauber team voor het eerst in haar historie in het kampioenschap voor constructeurs te vinden is op plaats vier.

McLaren kocht Kimi Raikkonen van het Sauber team, echter Ron Dennis hoor je niet klagen over hoeveel Raikkonen gekost heeft en geloofd dat Kimi een kampioen zal zijn in de toekomst.

"Kimi is geweldig, hij is als een adem verse lucht maar hij vervangt iemand die eerlijk één van de beste is," aldus Dennis. "Van alle dingen is Kimi niet de goedkoopste optie. We hebben Peter Sauber een beetje beloond om Raikkonen te laten gaan. De leer curve van Raikkonen in het eerste seizoen was geweldig en dit jaar gaat hij met dezelfde curve door en hij wil races winnen en snel een kampioen zijn."