FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 18 februari 2002

Dikeb toch met houseversie Adios Nonino

Dubbeldrank had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zanger en 3FM-dj Eric Dikeb komt volgende week tůch met een house-remix van het het tangonummer Adios Nonino. Het nummer heet Dango. Eerder werd dit verboden.

Adios Nonino werd mateloos populair toen bandoneonist Carel Kraayenhof het Argentijnse lied tijdens de huwelijksplechtigheid van Willem-Alexander en MŠxima op 2 februari speelde.

Omdat Dango geen directe variant op de compositie van Astor Piazzolla, maar een indirecte, mag het nummer wel uitgebracht worden. De nabestaanden van Piazzolla, die het schreef nadat zijn vader was gestorven, hadden de dj verboden de alternatieve versie van het nummer uit te brengen. "Juridisch is er geen speld tussen te krijgen, want strikt genomen betreft het niet dezelfde compositie. de noten zijn omgedraaid, maar iedereen zal er wel Nonino in herkennen", zegt Dikeb.

Mariniers raken verdwaald

Zwaarbewapende Engelse mariniers zijn per ongeluk geland bij het strand van de Spaanse kuststad La Linea in plaats van bij de rotsen van Gibraltar. Zij werden verwelkomd door twee lokale politiemannen die in opperste verbazing de landing aanschouwden.
Een foutje bij het lezen van de kaart resulteerde in deze misser van enkele honderden meters.

De burgermeester van de Spaanse stad nam het luchtig op. "De mariniers kwamen bij onze kust aan om een vijand uit te schakelen met typische commando taktieken, maar we slaagden erin ze op het strand te houden."
Na ongeveer vijf minuten op het strand geweest te zijn, trokken de commando's zich terug.
De Engelse regering vond het foutje minder amusant vanwege het feit dat er al enige tijd een meningsverschil bestaat tussen Engeland en Spanje over de soevereiniteit van Gibraltar. Zij noemden het voorval 'ongewenst'.
De Spaanse regering nam meteen aan dat het een menselijke fout betrof en repte met geen woord over de politieke situatie van Gibraltar.

De bevelvoerder van het Engelse vaartuig zal wel een cursusje kaartlezen van het leger cadeau gekregen hebben.

Man slikt tandenborstel in

Artsen in India, hebben een (complete) tandenborstel operatief verwijderd uit de buik van een man. De man, Anil Kumar, had zijn tandenborstel ingeslikt terwijl hij zijn tanden aan het poetsen was en tegelijkertijd TV keek. Na ongeveer een week lang rondgelopen te hebben, met die tandenborstel in zijn maag, kreeg hij een onverdraagbare pijn. Zijn familie heeft hem naar een ziekenhuis toe gebracht waar hij geopereerd werd.

Dr. Harish Gupta, die de operatie uitvoerde, zei:
"Ik heb de meest vreemde objecten moeten verwijderen zoals munten, nagels, schroeven, kippen botjes, ringen, medaillons en zelfs speelgoed maar deze operatie was echt vreemd. Het is mij een raadsel hoe de patient een complete tandenborstel heeft kunnen doorslikken en hij zal in de toekomst voorzichtiger moeten zijn."

Deodorant voor varkens

Dubbeldrank had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Denemarken hebben ze iets uitgevonden dat succesvol werkt tegen de hardnekkige stank van varkens, meldt het Deense landbouwmagazine Landsbladet.In een interview met dit blad zegt de uitvinder en tevens varkensfokker Kent Skaaning, over zijn nieuwe uitvinding:

"Door een toevoeging van Deodorant aan het douchewater van de stallen was de lucht na 5 maanden goed te harden en er buiten is helemaal niets meer te ruiken"

Er hangt overigens een aardig prijskaartje aan. De methode kost 67 eurocent per varken. Maar je houdt er wel je buren te vriend mee.

Jeugdige drinker moet gestraft worden

In navolging van het besluit van de overheid om alcoholverkoop aan jongeren strenger aan te pakken heeft Koninklijk Horeca Nederland (KHN) laten weten dat het beter is om de jongeren zelf strafbaar te stellen in plaats van de ondernemer die het verkoopt.
,,Het gekke is dat het voor deze jongeren zelf helemaal niet strafbaar is om alcohol te drinken. Terwijl een vijftienjarige wel strafbaar bezig is als hij bijvoorbeeld op een brommer rijdt'', aldus directeur J. Claes.

Claes vindt dat de verantwoordelijkheid niet bij de ondernemer neergelegd mag worden, want jongeren zijn er juist op uit om te kunnen drinken, hierdoor lokken ze de horecaondernemer als het ware uit om strafbare feiten te plegen.
Toch vindt KHN wel dat de horeca zelf ook enige verantwoordelijkheid ten toon moet stellen. Daarom is de branche-organisatie begonnen met een campagne bedoeld om ondernemers voor te lichten over hoe ze met jongere bezoekers moeten omgaan.

Microsoft moet broncodes vrijgeven

Fok!, ZHo3Rd en 22339 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Microsoft moet van de Amerikaanse federale rechter de broncodes van zijn besturingssysteem Windows openbaren. Dat is bepaald in een antikartelzaak die door negen Amerikaanse staten waren aangespannen tegen het softwarebedrijf. De staten willen zo onderzoeken of er een versie van Windows mogelijk is zonder een link naar andere programma's van Microsoft (zoals Internet Explorer).

Volgens Microsoft is er geen simpeler versie van Windows mogelijk. Ook zou het verzoek om de codes te openbaren te laat zijn ingediend. De federale rechter heeft dat verweer echter afgewezen. Doordat de broncodes van Windows XP er ook bij betrokken worden, kan Microsoft problemen krijgen met het feit dat dit een belangrijk onderdeel is in de .Net-strategie.

Tegen Microsoft's dominante positie in de computerwereld lopen al jarenlang rechtszaken. In hoger beroep is in juni vorig jaar al bepaald dat Microsoft zijn monopolie in software illegaal had gehandhaafd.

Berlijner lacht te veel

Jurgen Olscheusky is een goedlachse man. Zelfs zo goedlachs dat zijn buren er gek van werden.

Diezelfde buren hadden hem verzocht wat minder vaak een lachbui te ontwikkelen. De man beloofde beterschap maar de volgende dag was het weer raak. De vele klachten die hierop volgden, zorgden ervoor dat Jurgen uit zijn appartement werd gezet.
Over de reden van zijn lachbuien tast men nog volledig in het duister.

Milosevic: Ik wist niks van Srebrenica

Oud-president Milosevic heeft voor het JoegoslaviŽ-Tribunaal in Den Haag gezegd dat hij niets heeft geweten van het bloedbad in Srebrenica. Hij zei dat op de laatste dag van zijn verweer tegen de aanklacht dat hij schuldig is aan oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en volkerenmoord.

Volgens Milosevic wist ook de Bosnisch-Servische leider Karadzic van niets. Milosevic wordt ervan beschuldigd dat hij de ServiŽrs in BosniŽ heeft geholpen met het uitvoeren van etnische zuiveringen. Maar volgens de oud-president heeft hij niet meer gedaan dan de Bosnische ServiŽrs helpen de oorlog te overleven.

Milosevic viel in zijn verweer opnieuw de westerse landen aan. Volgens hem hebben die landen de oorlog in voormalig JoegoslaviŽ aangewakkerd uit eigenbelang. Door het uiteenvallen van JoegoslaviŽ kon het westen haar invloed in de regio versterken. Milosevic beschuldigde de westerse landen daarom van neo-kolonialisme.

Aan het slot van zijn pleidooi riep hij zichzelf uit tot "moreel winnaar". Vanmiddag komen de eerste getuigen van de aanklager aan het woord. Zij zullen de bestuursstructuur van JoegoslaviŽ tijdens de Kosovo-oorlog toelichten.

Dominee in kwaad daglicht

In BelgiŽ is het geruchtmakende proces tegen de Hongaarse "horrordominee" Andras Pandy begonnen.
De man wordt verdacht van de moord op zes van zijn familieleden. De lichamen zou hij verknipt hebben en bij het afval van de Antwerpse slachterij hebben gezet.
Wat hij overhield lostte hij op in gootsteenontstopper.

Het zou allemaal begonnen zijn met de moord op zijn dochter nadat hij bij haar een kind verwekt had. Zijn drie andere dochters zou hij verkracht hebben. Andras Pandy zou als een ware tiran over zijn familie geheerst hebben.

Volgens de advocaat van de man is de zaak 'overgemediatiseerd'. Er zijn namelijk nog geen lichamen gevonden en Pandy ontkent alles. "Je wordt al veroordeeld nog voor er een proces is geweest", aldus de advocaat

Friese slachterij weer in de fout

Brada's Vleeschbedrijf te Leeuwarden is opnieuw in opspraak geraakt.
In Groot-Brittanie is namelijk een lading vlees onderschept met resten van de ruggemerg van een koe. Onderzoek wees uit dat de lading afkomstig was van het bedrijf uit Leeuwarden.
Na de BSE-crisis is ruggenmerg in consumptievlees bij Europese wet verboden.

Dit is inmiddels alweer de derde keer dat dit bedrijf de regels negeert. Vorig jaar werd het bedrijf nog tijdelijk gesloten naar aanleiding van een vergelijkbare gebeurtenis.

Volgens een woordvoerder van de RVV zal er tezamen met het bedrijf een nieuw protocol opgesteld worden waardoor gegarandeerd wordt dat dit nooit meer zal gebeuren. Tevens zal er een 100% controle komen op alle uitgevoerde producten.

Rabbijnen willen koosjere Mac

Rabbijnen in Jeruzalem hebben de fastfoodketen McDonald's gevraagd om er zowel koosjere als niet-koosjere restaurants te openen. Koosjere restaurants zouden dan de naam McKoosjer moeten krijgen.

Zondag opende McDonald's op het centrale busstation in Jeruzalem een hamburgerrestaurant, na eerst wat problemen te hebben gehad met het rabbinaat, omdat McDonald's niet-koosjer eten verkoopt. De rabbijnen willen McDonald's best een officiŽle verklaring verlenen dat het koosjer voedsel verkoopt, maar dan moet McDonald's wel aan speciale voorwaarden voldoen wat betreft bereiding van het voedsel. Ook moet de naam McDonald's in McKoosjer veranderd worden om het publiek duidelijk te maken dat het om een koosjere gelegenheid gaat.

McDonald's heeft gezegd erover na te zullen denken. Het bedrijf heeft al zeven koosjere restaurants die op sabbats en religieuze feestdagen gesloten zijn, maar het rabbinaat heeft deze nog niet als koosjere gelegenheden aangemerkt.

Ontploffende wasmachine ontzet woning

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Papendrecht zorgde een ontploffende wasmachine ervoor dat de pui van een woonhuis beschadigd raakte en dat de ramen van de voorkant van het woonhuis sprongen. De bewoner wilden een trui wassen dat onder het braadvet zat, maar om er zeker van te zijn dat het vet zou verdwijnen, heeft hij wasbenzine op de trui gedaan.

Na een korte tijd hoorde en voelde de bewoner een doffe klap en bleek dus dat de wasmachine was ontploft. Naderhand bleek dat de gebruikte wasbenzine een te agressief wasmiddel was. De schade aan het huis zullen verholpen worden door de woningbouwvereniging en een afdichtingsbedrijf.

Torpedo schuld van Koersk-tragedie

De Russische kernonderzeeŽr Koersk is hoogstwaarschijnlijk ten onder gegaan vanwege een ontplofte torpedo, aldus de bevelhebber van de Russische marine, admiraal Kurojedov.

De in augustus 2000 vergane Koersk was uitgerust met torpedo's die te vluchtige brandstof bevatten. Aangenomen wordt dat dit de oorzaak van de eerste brand was. Bovendien waren de torpedo's reeds in 1957 ontwikkeld en al enige tijd toe aan vernieuwing.
Kurojedov baseert zijn conclusies op een onderzoek van de Russische marine.

De Russische regering moet de uitkomst van het onderzoek nog officieel bekendmaken.

ServiŽr verdrinkt bijna door verliefdheid

Een Servische man is bijna verdronken nadat hij naar ItaliŽ heeft geprobeerd te zwemmen. De man had niet genoeg geld voor een boottocht vanuit "Bar" naar "Bari" (hij had 6 Euro bij zich), en besloot dus om via de Adriatische Zee naar de overkant te zwemmen. Echter, vlakbij de haven van "Bar" in Montenegro, werd hij uit het ijskoude water gehaald, terwijl de man zwaar onderkoeld was en in shock toestand bevond. De havenmeester van "Bar" vertelt dat de man nog geen 50 Meter gezwommen had, toen ze hem zagen verdrinken.

De reden van de Servische man was niets minder dan dat hij zijn vriendin in Milaan wou bezoeken.

FOK!sms diensten

Zoals je op de indexpagina kunt zien staat er links bovenaan een nieuwe optie, te weten de SMS-Diensten.
Via deze diensten kun je bijvoorbeeld het laatste voetbalnieuws ontvangen.
Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld je horoscoop te ontvangen of gewoon wat grappen en grollen (oa belgenmoppen, blondjesmoppen, schuine moppen, versiertips, raadsels etc.) toegezonden te krijgen.

We hopen dat jullie het leuk vinden...
(de kosten zijn §0.35 per bericht)

Harde woorden premier Tsjechie

Milos Zeman, de premier van Tsjechie heeft tijdens zijn bezoek aan Jeruzalem de Palestijnse leider Arafat vergeleken met Hitler. Volgens Zeman zijn Arafat en Hitler beide terroristen.

Hij raadde de Israeli's aan niet meer te onderhandelen. Sterker nog, hij vindt dat de Palestijnen verdreven moeten worden uit de bezette gebieden. "Net zoals Tsjechoslowakije aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog had moeten doen met de Sudetenduitsers nadat duidelijk was geworden dat Hitler geen vrede wilde", aldus Milos Zeman.

De Palestijnse regering noemde de uitlatingen schandalig.

Nooit meer gaatjes door bacterie

Dubbeldrank had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse wetenschapper prof. Jeffrey Hillman van de universiteit van Florida, heeft een spray met een genetisch gemanipuleerde bacterie ontwikkeld, die tandbederf een leven lang voorkomt. De behandeling duurt zo'n 5 minuten volgens Hillman, en gaat een leven lang mee.

Tandbederf komt niet door suiker zoals gedacht werd, maar door een bacterie, levend in de mondholte, die suiker omzet in melkzuur. Die bacterie heeft Hillman genetisch veranderd in een bacterie die geen melkzuur produceert en dus geen tandbederf kan veroorzaken. Ook maakte hij het mogelijk alle andere vormen van de bacterie te doden, zodat alleen de "goede" bacterie in de mondholte overblijft.

Deze nieuwe behandeling zal binnen een jaar nog getest kunnen worden op mensen, maar het betekent niet dat tandenpoetsen niet meer nodig is. Goed borstelen blijft nodig om tandplak te verwijderen.

Een leven zonder internet...

Niet door mij geschreven maar door brad


Wellicht dat de meeste fokkers zich niet meer kunnen voorstellen hoe dat was, laat staan hoe de ontwenningsverschijnselen zijn. Helaas... ik moet het meemaken, niet 1x, maar nu voor de 2x maal.

Op zich is het wel verrassend wat je allemaal als vervanging gaat doen. Een roker die stopt met roken zal over het algemeen gaan snoepen. Een internetter zonder internet gaat tv kijken en bier drinken. Van internetjunk tot zapalchoholist. Geen lange uren meer tot diep in de nacht, wakker blijvend met veel caffeÔne om de volgende ochtend als een zombie in de collegebanken te zakken. Nee, zappend van serie naar serie met een koud biertje in de hand. Buffy is het surogaat voor mijn internetverslaving.

Opeens worden ook meer uren op school gemaakt. Onder de noemer studie wordt getracht ieder vrij moment aan te spreken om toch maar weer te internetten. Stel je voor dat je een mailtje mist, een andere contactgestoord te weinig aandacht geef via ICQ cq. MSN, of simpelweg om te FOK!ken. Vreemd ook dat je je gaat hechten aan personen die je via internet kent. Het geflirt met E.., de flames van J.., ToD en ditjes en datjes met b.. en m.. en nog enkele anderen. (gecensureerde fokkers die zich herkennen mogen reageren per mail, ook ik ben aandachtsgeil). Internet is niet alleen een bron van statische informatie, maar ook een dynamische leefomgeving. Een cyberwereld waarin altijd wel gelijkgezinden te vinden zijn.

Iemand maakte op de chat de opmerking dat je geen vriendin meer nodig hebt, je hebt immers internet die je tal van vriendinnen aanbied. Gewillig als ze zijn om al je fantasieen uit te werken passeert alles de revu. Pijpen, beffen, anaal, 69 verschillende standjes, niets is te gek want zelfs een goed gesprek wordt gewaardeerd. Vervelend wel altijd dat het vaak toch echt virtueel blijft. Blijkbaar hebben zij wel een leven buiten internet dat ik nu ga ontdekken. Een leven waarmee je wel echt aan je trekken komt. Of ik dat op tijd ga ontdekken?... ik weet het niet, morgen gaat kabelinternet aangevraagd worden. Voor mij geen wereld zonder internet.

Overvallers schieten bankmedewerker neer

Het Gelderse dorp Zetten is opgeschrikt door een brute bankoverval.
Twee mannen met bivakmutsen op hebben maandagochtend een medewerker van de SNS bank in zijn borst geschoten.

De gewonde man is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht voor operatie. De overvallers zijn er vandoor gegaan met een nog niet bekend gemaakt geldbedrag
De politie onderzoekt de toedracht van de overval.

In het pand van de bank waren ten tijde van de overval 3 medewerkers aanwezig.
De bank blijft waarschijnlijk de komende week gesloten.

Nederland schaatsland

De duizend meter schaatsen voor mannen in Salt Lake City is door gemiddeld 4.6 miljoen mensen bekeken en werd beoordeeld met het kijkcijfer 8.0.

Hiermee is het oude record gebroken. Deze werd gezet in Lillehammer tijdens de 10 kilometer. Toen keken 4.1 miljoen Nederlanders mee.

Opvallend aan de Olympische Spelen is het feit dat het ongeveer evenveel vrouwen als mannen boeit. Normaal gesproken kijken namelijk twee keer zoveel mannen als vrouwen naar sport op de televisie.

Nederland werkt aan klimaatbeleid

De Nederlandse overheid stelt 38 miljoen euro aan subsidies beschikbaar voor gemeenten en provincies die willen meehelpen met het actief doorzetten van het klimaatbeleid.

Gemeenten en provincies hebben vandaag een overeenkomst getekend waarin zij afspreken kennis uit te zullen wisselen en duurzaam te zullen gaan bouwen.

Zo zal men gaan letten op het bouwen van energiezuinige woningen, zonnecollectoren en windmolens.
Tevens zal het openbaar vervoer gestimuleerd kunnen worden.

Een speciaal opgezette stuurgroep zal toezien op de uitvoering van het beleid.

Modereerbeleid: We zijn het zat...

Het blijkt dat jullie je niet in kunnen houden en steeds maar weer posts van dubieuze aard (lees: racistisch/discriminerend) plaatsen. Daar moet nu een eind aan komen.

Met ingang van vandaag wordt alles wat maar enigszins racistisch overkomt simpelweg op -10 of -10000 gemodereerd en wordt de reactie meteen leeggeŽdit.
Je klachten hierover kun je kwijt in het feedbackforum. Klachten over moderatie in reacties op een nieuwsbericht worden meteen verwijderd, na met een 0 offtopic te zijn beoordeeld.

Kortom: het speelkwartiertje is over...

update
Voor de duidelijkheid even wat voorbeeldjes.

* 'allemaal het land uitpleuren' (en varianten hierop) -> -10 ongewenst
* ziektes etc -> -10 ongewenst of -10000 banned
* generaliseren -> bij grove bewoordingen -10 ongewenst, anders -3 generalisatie
* 'kut/klote/tering/kanker (vul hier land van herkomst in)' of variaties daarop -> -10000 banned
* 'altijd weer die (vul land van herkomst in)' of variaties daarop - -10 ongewenst
* 'die schapenneukers' of variaties daarop - -10 ongewenst
* 'allemaal opknopen/in zee pleuren' en variaties daarop - -10 ongewenst

Deze lijst kan nog uitgebreid worden, maar dit is de lijst waar de modjes zich momenteel aan houden.

Film met Britney een hit in Amerika

Ondanks slechte kritieken over vooral de acteerprestaties van Britney Spears, zijn er toch genoeg mensen enthousiast over de eerste film met Britney Spears.
In zijn premiŤreweekeinde bereikte de film Crossroads, waarin Britney de hoofdrol vertolkt, de tweede plaats in de Amerikaanse bioscooplijsten.

Op de eerste plek staat John Q, met Denzel Washington die daarvoor een Oscarnominatie kreeg.

De 20-jarige zangeres Britney Spears speelt in Crossroads de rol van het 'all-American'- meisje Lucy dat op een lange autoreis van Georgia naar Los Angeles eindelijk haar maagdelijkheid verliest. ,,Ze speelt zichzelf en dat is hartstikke gaaf'', zei een 15-jarige fan na een bioscoopbezoek in Broadway.

In het openingsweekend bracht de film 16,8 miljoen euro op. Daarmee oversteeg het al de productiekosten van 13,3 miljoen.

Spears zegt zich niets aan te trekken van slechte filmkritieken. Zo zei een recensent van The Los Angeles Times dat hij meer opgewonden raakte van de Buick waarin Lucy reist, dan van de actrice zelf. ,,Als de film niets wordt, dan weet ik in elk geval wat ik de volgende keer niet meer moet doen'', zei Spears.

Indonesische super verkoopt levende dieren

Een van de belangrijkste supermarktconcerns in IndonesiŽ biedt deze week levende dieren te koop aan. De geiten en koeien die in verschillende prijsklassen worden aangeboden, zijn bestemd voor de rituele slacht.

Moslims vieren deze week ied al-adha (het offerfeest), waarop zij herdenken dat Abraham bereid was zijn zoon Isašc aan God te offeren.
Klanten van de supermarktketen hadden de directie herhaaldelijk gevraagd om het aanbod in de winkels met de dieren uit te breiden. Feit is wel dat wie in de winkel een geit of koe aanschaft, veel duurder uit zal zijn dan op straat. In deze tijd worden daar ook veel dieren te koop aangeboden.

De prijs van een eersteklas geit van twintig kilo komt op bijna vijftig euro. Een koe van driehonderd kilo is een stuk duurder: meer dan 600 euro.

IndonesiŽ is het land met de grootste moslimsbevolking ter wereld. Van de ongeveer 210 miljoen inwoners is 90 procent moslim.

[OS] Eerste dopinggeval een feit

In Salt Lake City, op de Olympische Winterspelen, is een atleet betrapt op doping.
Het Internationaal Olympisch Comitť (IOC) heeft de identiteit van de sporter nog niet vrijgegeven, maar heeft wel verklaard dat het om een sporter zou gaan die geen medaillekansen heeft. In de loop van maandag zal het IOC bekend maken om wie het gaat.

Het laatste dopinggeval op de Winterspelen was in Calgary in 1988. Het ging toen om een Poolse ijshockeyer.

Voetballer later bij club terug door geestuitdrijving

Verschillende excuses worden door voetballers aangevoerd wanneer ze te laat uit hun vaderland terugkeren naar hun club. De Senegalese voetballer El-Hadji Diouf heeft in ieder geval de origineelste opgegeven.
De speler van Franse club Racing Lens komt later omdat hij eerst boze geesten wil uitdrijven.

Afgelopen zaterdag belde de voetballer zijn trainer Joel MŁller en meldde zich voorlopig af. El-Hadji Diouf haalde met Senegal de finale van de Afrika Cup, maar zijn team verloor na het nemen van strafschoppen van Kameroen.

In de strafschoppenreeks miste El-Hadji Diouf een penalty en wijt dat aan boze geesten.
Hoeveel tijd de uitdrijving in beslag neemt, weet niemand in Lens.

Bom blijkt tas vol bier

22339 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Paranoia al om tijdens de Olympische Spelen. Zo heeft de politie heeft een straat in de buurt van het olympische perscentrum in Salt Lake City tijdelijk afgezet nadat er een bomalarm was gegeven. De explosievenopruimingsdienst vond in plaats van een explosief een achtergelaten rugzak vol met bierblikjes.

Veiligheidsofficial Jack Rickards vertelde dat er twee uur daarvoor in dezelfde omgeving nog een ander verdacht pakje was aangetroffen. Ook dat pakje bleek onschuldig. Hij wilde niet zeggen hoeveel vergelijkbare meldingen zijn dienst heeft binnengekregen sinds de opening van de Winterspelen een week geleden.

Hoofdluis kwelt cast Harry Potter-film

22339 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Harry Potter kan toveren, maar helaas kan Daniel Radcliffe (het knulletje dat Harry Potter speelt), niet zijn luizen wegtoveren. Onlangs werden bij diverse kinderen op de set, onder wie hoofdrolspeler Daniel Radcliffe, door de kapsters luizen geconstateerd, waarna de gehele cast onder strenge controle is komen te staan.

Een woordvoerder van Warner verklaarde dat de gezondheid van de kinderen van het hoogste belang is.

Levenslang voor coupleider in Fiji

De doodstraf van George Speight is omgezet in levenslang. Speight probeerde twee jaar geleden een staatsgreep te plegen in Fiji. Van het hooggerechtshof kreeg hij de doodstraf opgelegd, nadat hij zichzelf schuldig had verklaard aan hoogverraad. Maar kort daarna maakte de procureur-generaal levenslange celstraf van het doodsvonnis. Dat zou om redenen van nationale veiligheid zijn.

Het parlement van Fiji buigt zich binnenkort over de afschaffing van de doodstraf.

Politie schiet op vluchtende automobilist

C0PP3R en 22339 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 22-jarige automobilist is vannacht in zijn schouder geschoten omdat hij bij een verkeerscontrole inreed op de controlerende agenten.

Twee agenten wilden de man aanhouden omdat hij met 180 kilometer per uur over de snelweg A16 reed. Ze leidden de jongeman daarop naar naar de afrit IJsselmonde-Feijenoord. Daar aangekomen probeerde hij echter te ontkomen op het moment dat de agenten net waren uitgestapt. Hierbij reed hij op ťťn van hen in. Als reactie daarop schoot de agent door de voorruit van de op hem inrijdende automobilist.

Ter hoogte van de Koninginneweg sprong de gewonde man uit zijn auto en verschanste zich in een tuin. De twee agenten konden de man daar aanhouden. In de tuin werd tevens een door de man weggegooid vuurwapen gevonden.

De 22-jarige man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, is na behandeling in het ziekenhuis vastgezet.

Roofmoordenaar ontsnapt op CuraÁao

Zes gevangenen zijn dit weekend ontsnapt uit de Bon-Futuro gevangenis op CuraÁao. De mannen hadden de tralies van hun cel doorgezaagd, en wisten toen door een gat in de omheining te komen. De politie denkt dat de zes hulp hebben gekregen van buitenaf.

Eťn van de zes gedetineerden is tot levenslang veroordeeld, wegens een gewelddadige roofmoord op het Nederlands echtpaar Pleumeekers op Bonaire. De politie heeft de mannen tot nog toe niet gevonden.

'Geveilde vrouw' in de maling genomen

-Mk- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nog steeds is het de Britse vrouw, die via de internetveiling QXL een geschikte man zocht, niet gelukt deze persoon te vinden. De veiling die op 28 januari afliep, leverde een man op die zich Ben Webb noemde. Ook had ene Andrew1901 een bod uitgebracht, maar beide zijn onvindbaar. Ben Webb zou bereid zijn ruim 400.000 euro voor haar neer te tellen.

Volgens de Engelse site Ananova is het Kay Hammond niet gelukt de gelukkige bieder op te sporen. "Een flop is het niet", aldus de 24-jarige vrouw. "Ik was wel erg teleurgesteld toen bleek dat de bieders niet echt bleken te zijn. Ik zou graag trouwen met de man die het geboden geld op tafel legt."

Kay Hammond heeft ondertussen weer de jacht op rijke mannen weer geopend. "Maar ik heb het nu zo druk met mijn werk, dat ik niet eens weet of ik genoeg tijd voor een man heb." De twee nepbieders dreigt ze voor de rechter te slepen.

Grote vredesbetoging in Tel Aviv

KomMaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Israelische stad Tel Aviv hebben ongeveer 20.000 mensen voor de terugtrekking van het leger uit de Palestijnse gebieden betoogd. Het was ťťn van de grootste vredesdemonstraties in Israel sinds het uitbreken van de jongste intifada in september 2000. De demonstratie was georganiseerd door enkele oppositiepartijen.

Naast sprekers van die partijen werd het woord gegeven aan de Palestijnse vertegenwoordiger in Jeruzalem, de filosoof Sari Nusseiba. Hij pleitte voor concessies van beide kampen. Zo zou Israel de kolonisten uit Palestijns gebied moeten halen en het overleg met Arafat moeten hervatten.

[F-1] Ron Dennis: "Raikonnen is een winnaar"

The FoXman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De teambaas van McLaren, Ron Dennis, is ervan overtuigd dat hij met de Fin kimi Raikkonen een winnaar in huis heeft gehaald. Vorig jaar kondigde Ron Dennis aan dat de jonge Fin Raikkonen de oudere Fin Mika Hakkinen zou vervangen, hij zou een rustjaar nemen.

Raikkonen had vorig seizoen zijn Formule-1 debuut bij het Sauber team. Raikkonen kende een goed seizoen en scoorde in totaal negen punten. Samen met Nick Heidfeld heeft Raikkonen er in 2001 voor gezorgd dat het Sauber team voor het eerst in haar historie in het kampioenschap voor constructeurs te vinden is op plaats vier.

McLaren kocht Kimi Raikkonen van het Sauber team, echter Ron Dennis hoor je niet klagen over hoeveel Raikkonen gekost heeft en geloofd dat Kimi een kampioen zal zijn in de toekomst.

"Kimi is geweldig, hij is als een adem verse lucht maar hij vervangt iemand die eerlijk ťťn van de beste is," aldus Dennis. "Van alle dingen is Kimi niet de goedkoopste optie. We hebben Peter Sauber een beetje beloond om Raikkonen te laten gaan. De leer curve van Raikkonen in het eerste seizoen was geweldig en dit jaar gaat hij met dezelfde curve door en hij wil races winnen en snel een kampioen zijn."

Ook Frankrijk is over op de euro

Vanaf vandaag is ook Frankrijk op de euro overgestapt. Hierbij is dus de Franse franc geen wettig betaalmiddel meer.

Frankrijk volgt als 3e op rij van Nederland en Ierland. De overige 9 euro-landen behouden hun nationale munt tot 28 februari als wettig betaalmiddel. Dat zijn BelgiŽ, Duitsland, Finland, Griekenland, ItaliŽ, Luxemburg, Oostenrijk, Portugal en Spanje. In Duitsland was de mark al sinds 1 januari geen wettig betaalmiddel meer, maar Berlijn zegt dat men tot 28 februari ermee kan blijven afrekenen.

Franse francs kunnen tot 30 juni bij banken worden ingewisseld voor euro's. De centrale bank wisselt munten nog drie jaar om in euro's en biljetten nog tien jaar.
Laatste reviews en specials
special
Westerborkpad - In het spoor van de Jodenvervolging
review
Hunters: de jacht op nazi's in de jaren 70
review
Bayonetta and Vanquish 10th Anniversary Bundle
review
Patapon 2 Remastered
review
Star Wars Battlefront II
review
Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)
©FOK.nl e.a.