Wassenaar akkoord huisvesting WimLex

buttman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gemeenteraad van Wassenaar is gisteravond binnen een kwartier unaniem tot een akkoord gekomen over de aanpassingen aan het landgoed De Horsten, die nodig zijn voor de huisvesting van prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta. Het paar wil er na hun huwelijk in de villa Eikenhorst gaan wonen.

Een van de 'probleempunten' was het afknabbelen van een stukje openbaar landgoed, om bebouwing voor veiligheidsdienst en marechaussee mogelijk te maken. Dit is volgens de raad in landschappelijk opzicht zodanig op te lossen, dat iedereen er vrede mee kan hebben. Het is een stukje dat in verhouding met de grootte van het landgoed te verwaarlozen valt.

Vrijwel de hele raad juichte de komst van het paar naar Wassenaar toe. Met name de VVD bejubelde de aloude banden van Wassenaar met het Huis van Oranje, die nu weer een nieuwe impuls krijgen. Zelfs GroenLinks maakte zich niet druk over de aanpassingen, al zei gemeenteraadslid A. Claassen het met een dubbele bodem: "Als rechtgeaard republikein kan ik de veiligheidsmaatregelen billijken."