Hooligans: Storm over Europe toch te koop

Het spel 'Hooligans: Storm over Europe' komt tóch uit. Lange tijd leek dit niet te gaan gebeuren. In het spel voer je het commando over een groep Hooligans, het doel is de machtigste en de geweldadigste groep in Europa te worden. Distributeurs waren bang en er werd veel kritiek op het spel geuit. In Nederland probeerde de KNVB zich het spel tegen te houden, ze noemden het spel "onacceptabel". Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken en de Football Association vonden het niks, en in Engeland werden er kamervragen gesteld. Maar distributeur Artware durft het nu wel aan.

Art van Zijl, algemeen directeur van Artware, meldt dat ze het spel opnemen omdat er veel vraag naar is. "Verder is het een leuk spel, kwalitatief goed en wordt een flinke knipoog uitgedeeld."

FOK! had half november een interview met Jason Garber, de maker van het spel. Toen had hij geen goed woord over voor de hypocriete houding van de distributeurs, "Is het wel goed spelletjes te maken over de Tweede Wereldoorlog, waar miljoenen mensen in stierven?".

In een vrolijke reactie meld hij vandaag: "Ik ben verheugd dat het Nederlandse publiek en het gezonde verstand van iedereen die betrokken was bij de realisatie van dit project de doorslag hebben gegeven, zodat wij in staat zijn de titel te releasen.

Het heeft ontzettend lang geduurd voor iedereen die betrokken was en vooral erg frustrerend om een 'af' product te hebben dat een groot aantal consumenten willen hebben en te moeten wachten op officiele instanties die het goed moeten keuren.

Gelukkig is dat nu allemaal geregeld en kunnen we deze titel met succes in de markt zetten en dit project afronden!
Ik zou zeggen; het team drinkt er hier een biertje op!"

Volgende week maandag begint de distributie van het spel. 'Hooligans' gaat zo'n 35 euro kosten.

Bolkje tipte ons via de newssubmit.