Demonstratie tegen Grijze Wolven-bijeenkomst

Syco had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Diverse Turkse, Koerdische en Nederlandse antifascistische organisaties gaan op 5 januari in het centrum van Den Bosch en bij de Brabanthallen demonstreren tegen een bijeenkomst van de Turkse extreemrechtse Grijze Wolven.

Enkele duizenden Grijze Wolven komen in de Brabanthallen bijeen voor het vierde jaarcongres van de Turkse Federatie Nederland (TFN), een mantelorganisatie van de extreemrechtse Nationalistische Actiepartij MHP uit Turkije.

Devlet Bahçeli, de Turkse vice-premier en leider van de MHP, zal het congres toespreken. De MHP bemoeide zich tijdens het laatste TFN-congres in Nederland met de verkiezing van bestuursleden.

De organisaties hebben ook een brief geschreven aan het college van burgemeester en wethouders van Den Bosch. Daarin vragen zij een aanpak voor de Grijze Wolven: "Zolang Turken en Koerden zich niet beschermd voelen door de overheid tegen de fysieke en psychische terreur van de Grijze Wolven, zal de neiging om zich terug te trekken in de eigen gemeenschap des te groter worden, met alle gevolgen van dien voor het integratieproces".