VS: Bloedige aanslag scholieren verijdeld

Een plan van drie scholieren om een bloedbad aan te richten in hun middelbare school, in de Amerikaanse staat Massachusetts, is door de politie verijdeld. Volgens de politie waren de scholieren uitdrukkelijk van plan Columbine te overtreffen. (In april 1999 schoten twee jongens op de Columbine middelbare school in Littleton (Colorado) dertien medescholieren dood. De twee daders pleegden daarna zelfmoord).

De drie scholieren uit Massachusetts zijn een jongen van zeventien jaar en twee van vijftien jaar oud. Hun aanhouding kwam volgens de politie binnen twee dagen vóór de samenzweerders hun plan wilden uitvoeren. Er zijn arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen twee andere jongeren. De 17-jarige hoofdverdachte zou in de war zijn sinds zijn vader in september overleed. Hij kleedde zich plotseling in het zwart en vormde een 'Trenchcoat Maffia', een duister clubje in regenjassen gehulde jongeren, gelijk de daders uit Littleton.

De verdachten wilden in de school een grote bom tot ontploffing brengen en vervolgens met vuurwapens schieten op in paniek vluchtende medescholieren en leraren. Daarna zouden ze zelfmoord plegen naar het voorbeeld van de daders uit Littleton.