FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 26 november 2001

KNVB wil Van Basten tegemoet komen

De KNVB wil Marco van Basten graag tegemoet komen als hij de verkorte curcus coach betaald voetbal wil volgen.
Deze verkorte cursus is alleen beschikbaar voor internationals die dan 40 interlands hebben gespeeld voor het Nederlands Elftal.
Directeur Henk Kesler heeft geruchten gehoord dat de oud-speler interesse heeft in deze opleiding.

,,Het is voor het eerst dat we zulke serieuze signalen van Van Basten ontvangen en willen graag iets voor hem doen'', zei Kesler. ,,Teammanager Hans Jorritsma heeft contact met hem gezocht en heeft gevraagd wat zijn wensen zijn. Dinsdag zal ik horen wat daar uit is gekomen. We zullen zelf moeten inventariseren wat de mogelijkheden zijn.''

Eerder maakten van deze verkorte cursus al gebruik: Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Ruud Krol, Johan Neeskens en Ronald Koeman.

32 minderjarige fraudeurs in A'dam gepakt

Vandaag zijn in Amsterdam 32 minderjarigen aangehouden door de politie in verband met fraude van overschrijvingskaarten. De jongeren, in de leeftijd van veertien tot achttien jaar, worden verdacht van medepleging van een fraudedelict

Volwassen fraudeurs ronselden de minderjarigen om tegen betaling hun pinpas en pincode af te geven, zodat de fraudeurs de beschikking kregen over hun banknummers.

Hierna werd op deze bankrekeningen geld gezet dat door vervalsingen van gestolen overschrijvingskaarten verkregen was. De fraudeurs haalden vervolgens het geld van de rekeningen af en gaven de pin en pas weer terug aan de jongeren. Die kregen voor deze gunst enkele honderden guldens. In totaal is op deze manier f. 420.000,- weggezet.

Voor de jongeren kan het nog onvoorziene gevolgen hebben omdat ze waarschijnlijk op een zwartelijst terecht komen. Hierdoor kunnen ze in de toekomst geweigerd worden voor allerlei betalingsvormen, zoals een simpele bankrekening maar ook leningen en hypotheken.

Steekpartij om drinken blikje fris

In Amsterdam is afgelopen zaterdagmiddag een jongen gewond geraakt tijdens een steekpartij in de Bestevaerstraat.

Het slachtoffer liep gezellig met een vriendin over straat en dronk een blikje fris. Plotseling werd hij door drie mannen aangesproken, omdat een blikje fris drinken tijdens de ramadan niet zou mogen. Het slachtoffer kreeg hierover ruzie met de mannen waarop een van de drie mannen het slachtoffer een aantal keren stak. De jongen is opgenomen in het ziekenhuis

Poederbrief grap eindigt als duur geintje

Het versturen van een zogenaamde poederbrief als ''Anthrax-geintje'' is een duur grapje geworden voor drie inwoners van het Limburgse Meijel. Vandaag werden ze door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot veertig uur dienstverlening en 9700 gulden schadevergoeding.

De schadevergoeding komt ten goede aan de Rabobank waarnaar het trio op 16 oktober een brief had verzonden waarin de antrax-bacterie zou zitten. De brief ging vergezeld van een dreigbrief. De 20-jarige A.B. en de 18-jarige D.V kwamen er nog genadig vanaf, want het OM had maar liefst 21.000 gulden schadevergoeding geëist. Dit omdat naast de bank ook de gemeente Meijel en de regionale brandweer een claim hadden ingediend. De rechter verwierp de twee laatste claims.

De 16-jarige K.M. werd wegens haar leeftijd achter gesloten deuren veroordeeld tot veertig uur taakstraf, tevens werd het meisje hoofdelijk aansprakelijk gesteld voor de geleden schade door de bank.

Chaos rond Dance Valley 'voorspelbaar'

De chaos na afloop van het dance-festival Dance Valley is veroorzaakt door een slechte voorbereiding. Zowel de organisator als de gemeente Velsen en de betrokken hulpverleningsdiensten hebben de omvang en de organisatie van het evenement onderschat.

Dit is de uitkomst van de evaluatie die is gemaakt in opdracht van de gemeente Velsen. Het feest in recreatiegebied Spaarnewoude trok op 4 augustus 90.000 bezoekers uit binnen en buitenland. Al voor het evenement begon ontstonden er problemen met het vervoer. Op Amsterdam Sloterdijk stonden duizenden mensen tevergeefs op een bus te wachten en sommige bezoekers zijn toen al gaan lopen.

Na afloop liep de situatie geheel uit de hand doordat er niet genoeg bussen waren om de bezoekers naar Amsterdam te brengen. Vele buschauffeurs weigerden te rijden, en duizenden mensen vertrokken te voet, in de stromende regen, naar hun bestemming. Enkele tientallen feestbeesten moesten met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis.

Volgens de onderzoekers was de chaos te voorkomen geweest. De problemen waren voorspelbaar, maar ontstonden door een slechte voorbereiding. De organisatoren hadden onvoldoende kennis en capaciteit om een evenement van dergelijke omvang te kunnen realiseren. Ook de gemeente Velsen en de politie schoten te kort bij het verlenen van de vergunning. Ze hadden onvoldoende inzicht om de vervoersproblemen aan te zien komen. Was dat inzicht er wel geweest dan hadden gemeente en politie de organisator maatregelen kunnen opleggen.

In de complete chaos ontbrak ook een centrale regie-post. De loco-burgemeester werd om 23.00 uur naar huis gestuurd. Pas de volgende ochtend werd burgemeester Hertog om 06.00 uur uit bed gebeld en ingeschakeld. "Een grote misser", aldus Hertog. Volgens de onderzoekers treffen ook de bezoekers van het evenement blaam. "Honderden mensen kwamen in de problemen omdat zij schaars waren gekleed, pillen en alcohol hadden gebruikt en niet wisten waar ze precies waren."

De onderzoekers raden de gemeente Velsen aan bij een volgende editie, op 3 augustus volgend jaar, minder bezoekers toe te laten. De burgemeester denk aan halvering van het aantal.

Voorlopig rijbewijs nieuwe automobilisten

Dexter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanaf 1 januari 2002, krijgen alle beginnende automobilisten een tijdelijk rijbewijs voor 5 jaar. Maakt de bestuurder binnen deze 5 jaar drie verkeersovertredingen dan wordt het rijbewijs ingevorderd en moet opnieuw examen gedaan worden.

Het systeem draait om strafpunten, deze worden uitgedeeld bij meer dan 30 km te hard rijden, bumperkleven en het veroorzaken van ongelukken. Ook met alcohol achter het stuur plaats nemen is uit den boze.

Niet kunnen tellen reden voor doodslag

Puntenjager had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat niet kunnen tellen bij kinderen soms tot ergenis kan leiden bij ouders is niet geheel vreemd, zeker als je uren met je kind hierop heb zitten oefenen. Maar in China is het helaas verder gekomen dan ergenissen bij de ouders. Eerst was er een zesjarig meisje dat haar moeder razend maakte omdat ze niet tot tien kon tellen doodgeslagen, na deze schokkende gebeurtenis is een vijfjarige jongen vermoord door zijn vader omdat tellen tot honderd te veel voor hem was.

Chinezen hebben vaak te hoog gespannen verwachtingen van hun enige kind. Er is een nieuwe bevolkingsgroep van 'kleine keizers' ontstaan, kinderen die door hun ouders schandalig worden verwend en meestal te dik zijn. Als dan het vermeende genie de verwachtingen niet waar maakt, is de teleurstelling groot.

De ouders van de vijfjarige Dongdong zijn gescheiden. Toen Dongdong een dag doorbracht bij zijn vader, vroeg deze hem om tot honderd te tellen, zo bericht de krant Chinees Vrouwennieuws. Dongdong zei dat hij op school nog niet verder was gekomen dan twintig. Toen het ventje bleef weigeren, kreeg hij van zijn vader de volle laag met klappen en schoppen op hoofd, buik en rug. De man zette zich voor de tv en kwam er na uren achter dat er iets mis was. Het jongetje stierf in het ziekenhuis, zijn vader is beschuldigd van moord.

Huidallergie door euromunten

De invoering van de euro brengt niet alleen maar voordelen met zich mee, in twee van de acht euromunten zit zoveel nikkel dat mensen die allergisch zijn voor het metaal er eczeem en huidklachten van kunnen krijgen.

In de munten van één en twee euro zit 25 procent nikkel, volgens een Zweedse dermatoloog en een Britse wetenschapper is een contact van vijftien minuten met de munt genoeg om een allergische reactie te krijgen. Nikkelallergie is de meest voorkomende contactallergie ter wereld.

Al eerder was aangetoond dat Franse, Britse en Zweedse munten ook allergische reacties veroorzaken door het hoge percentage nikkel wat in de munten zit.

De allergie komt meer bij vrouwen voor dan bij mannen. De allergie kan zich op elke leeftijd ontwikkelen. Dermatologen zijn bang dat door de invoering van de euro de gevallen van nikkelallergie verder zullen toenemen.


Met dank aan Rubbertje die dit bericht in de newssubmit gooide.

Overvallers verjaagd met frituurvet

Norush, Dr.Death, BaggettMan, The BOSschenaar, praatjesmaker en Yesper hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Voorschoten heeft een eigenaar van een snackbar met frituurvet een overval op zijn zaak kunnen voorkomen. Jullie voelen hem misschien al aankomen, de overvallers zijn door de eigenaar met frituurvet overgoten.

De eigenaar van de snackbar bedacht zich geen moment toen de overvallers net na sluitingstijd, gewapend met vuurwapens, de snackbar binnendrongen en geld eisten. Na enkele scheppen frituurvet kozen de overvallers eieren voor hun geld.

Dit nieuws werd vandaag door de politie gemeld. Het is niet bekend of de daders zich bij een instantie voor eerste hulp hebben gemeld.

Pascal opnieuw captain

Nadat gisteravond Andries voor de tweede maal captain van zijn team is geworden, is het vandaag de beurt aan Pascal. Hij dient in de dagboekkamer een verzoek tot een motie van uitdaging in tegen captain Sandy, met als argumenten dat hij zo zijn positie in het huis zou kunnen verbeteren en dat hij er alles aan wil doen om in het BB-huis te kunnen blijven.

Big Brother keurt de motie goed. Zoals altijd is er een tweede bewoner nodig om de captain te kunnen uitdagen, en net als de vorige keer bij de uitdaging van Pascal door Sandy werpt Kelly zich op om als tweede persoon te fungeren.

Na het gebruikelijke rondje van argumenten voor en tegen de captain wordt Pascal unaniem voor de tweede maal tot captain gekozen en draagt Sandy het captainschap aan hem over. Zal het hem helpen de exit van aanstaande donderdag te overleven?

Zie ook het Fok! Big Brother The Battle Forum

Auteur Harry Potter wordt miljardair

Seef had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Joanne K. Rowling, de schrijfster van de Harry Potter-boeken, zal mogelijk de eerste auteur worden die meer dan een miljard aan haar schrijfsterschap gaat overhouden. Filmmaatschappij Warner Bros schat namelijk de inkomsten uit de licenties van Harry Potter nu al hoger in dan de licenties van Batman. Deze film bracht indertijd 1,16 miljard euro in het laatje.

Overigens verdient Rowling aanzienlijk meer aan de handel in allerlei Harry Potter-artikelen en snuisterijen dan aan de verkoop van haar boeken. Al zijn er wereldwijd inmiddels al wel 124 miljoen Harry Potter-boeken verkocht.

Philip Beresford, de samensteller van de lijst van rijkaards in de Sunday Times zegt hierover: 'Als dit zo doorgaat met alle zeven boeken die zij plant te schrijven en de bijhorende films, dan is zij hard op weg de eerste auteur ter wereld te worden die met schrijven miljardair wordt. Joanne Rowling is de grootste merknaam in de literatuur sinds Shakespeare'.

Salpeterzuur in Rijn geloosd

michelos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Duitse autoriteiten laten bij Krefeld het salpeterzuur uit de gestrande Nederlandse tanker langzaam in de Rijn stromen, omdat overpompen in een ander schip onmogelijk is. De vijf tanks in de tanker zijn nu zeer instabiel geworden en dreigen lek te raken.

Vorige week raakte een van de tanks van het schip lek, waardoor zo'n 500 ton giftig salpeterzuur in de Rijn terecht kwam. De brandweer laat de resterende 1300 ton salpeterzuur nu in twee dagen in de rivier wegvloeien. Dat zou zo geleidelijk gaan dat er nooit een hoge concentratie wordt bereikt en gevaar voor de omgeving dus uitgesloten is.

Groepsverkrachting: allochtonenprobleem?

Volgens onderzoeker Jan Hendriks, psycholoog en pedagoog, zijn het niet voor het merendeel allochtone jongens die met elkaar een meisje grijpen en haar om de beurt verkrachten. Hendriks doet deze uitspraak in het NRC van afgelopen weekend om duidelijkheid te scheppen over de achtergrond bij de groepsverkrachting in de Amsterdamse wijk Westerpark door allochtone jongeren van een meisje van dertien.

Vijf jaar geleden dacht Hendriks nog dat Marokkaanse en andere allochtone jongens een 'verwrongen beeld' hebben van Nederlandse meisjes. Die zijn, vinden ze, 'niet netjes' en daarom kunnen ze hun gang gaan. Nu komt Hendriks daar op terug: "Het zijn net zo vaak Nederlandse jongens die het doen en het is een 'delict van alle tijden', iets dat vooral in de grote stad gebeurt. En in oorlogen. Men laat zich meeslepen."

Samen met anderen deed Jan Hendriks, die hoofd behandeling jeugd bij een TBS-polikliniek is, onderzoek naar de verschillen tussen jongens die in hun eentje verkrachten en jongens die het in een groep doen. De groepsplegers, stelt hij vast, zijn bijna nooit ernstig gestoord. Het zijn meestal vrij normale jongens, die misschien alleen wat 'grenzelozer' zijn en zich slecht kunnen inleven in een ander. ,,Ze laten zich meeslepen door de omstandigheden.'' En dat is voor Marokkanen niet anders dan voor Nederlanders of Surinamers of Turken. Vaak zijn er maar twee hoofddaders. De rest zegt dat ze hebben meegedaan.

Volgens Hendriks recidiveren na behandeling minder dan 10% van de daders van groepsverkrachtingen. Vaak is alleen de angst voor de straf al genoeg. We leggen ze uit: "Nu ben je er nog genadig van afgekomen. Maar de volgende keer? Als je volwassen bent? Hoe denk je dat ze in de gevangenis met je zullen omgaan?". Soms komt een veroordeelde verkrachter langs om de daders te vertellen hoe erg de pesterijen in een gevangenis voor volwassenen zijn.

Voor de geïnteresseerden, het hele artikel over groepsverkrachtingen.

De nacht van Andries

Zondagavond dienen Ed en Andries een motie van uitdaging in tegen captain Leo. Deze wordt aangenomen en met vier stemmen (alleen Ed stemde op zichzelf) is Andries nu voor de tweede maal captain. Hoe lang zal hij het dit keer volhouden?

Wat later op de avond besluiten de bewoners aan de rijke kant om een drinkspelletje te doen. Vooral Diane en Danielle raken flink dronken en moeten overgeven.
Op een gegeven moment kruipt Diane in bed, al snel gevolgd door Andries. Onder de ruisende dekens bedrijven zij vervolgens de liefde.

's Ochtends ligt iedereen weer in zijn eigen bed. Diane zegt nooit meer te zullen drinken en Danielle schaamt zich voor haar overgeven.

Kijk voor meer informatie op het Fok! Big Brother The Battle Forum

Europese deelname Afghanistan komt op gang

De Europese deelname in Afghanistan gaat concrete vormen aannemen. Engeland gaat 100 miljoen extra uitgeven voor de strijd tegen terreur. Maandag begint de Duitse bijdrage aan Afghanistan en Frankrijk gaat vliegtuigen stationeren in Tadzjikistan.

De Britse minister van Financiën Gordon Brown wil 100 miljoen pond (ongeveer 350 miljoen gulden) extra vrijmaken voor de strijd tegen terreur. Dat heeft de Britse krant The Times maandag gemeld.

Brown maakt de extra uitgave volgens de krant dinsdag bekend. Een vijfde deel van het geld zou naar de bestrijding van financiering van het terorisme gaan.

Duitse bijdrage

Drie Duitse militaire transportvliegtuigen vertrekken maandag vanuit het Amerikaanse militaire vliegveld in het Duitse Ramstein naar een militaire basis in Turkije. Daarmee begint de Duitse bijdrage aan de operatie 'Enduring Freedom' (Duurzame Vrijheid) in en rond Afghanistan.
De toestellen vervoeren dekens, medicijnen en andere goederen. Die worden vanuit de Amerikaanse basis in het Turkse Incirlik door de Amerikaanse luchtmacht verder vervoerd naar Afghanistan.

Mirage-vliegtuigen

Tadzjikistan heeft Frankrijk toestemming gegeven voor de stationering van Franse Mirage-gevechtsvliegtuigen. De toestellen moeten meedoen aan de militaire operatie in Afghanistan.

Dat melden regeringsbronnen in de hoofdstad Dusjanbe. Kirgizië overweegt de Fransen een soortgelijke toestemming te verlenen, aldus het Russische persbureau Interfax. Parijs stuurde eerder al para's naar Oezbekistan. Deze militairen moesten verder naar de Afghaanse stad Mazar-i-Sharif, maar de Noordelijke Alliantie hield dat tot dusver tegen.

Rusland

Rusland heeft maandag via een luchtbrug hulpgoederen en apparatuur naar Kabul gevlogen. Twaalf Iljoesjins-76 landden op de luchthaven Bagram nabij de Afghaanse hoofdstad, werden gelost en vlogen weer terug naar Rusland. Dat hebben Russische militaire bronnen in Tadzjiekistan gemeld.

Met de goederen wordt een centrum voor humanitaire hulp ingericht, aldus het Russische persbureau Interfax. Ook moet de Russische ambassade in Kabul weer operationeel worden gemaakt. De luchtbrug naar Kabul was de grootste Russische vliegoperatie boven Afghanistan sinds de gedwongen aftocht van Sovjet-troepen in 1989.

Scholen willen geen leerlingen met stoornissen

Ruim de helft van de scholen in het voortgezet onderwijs denkt dat zij straks niet goed in staat is leerlingen op te vangen met allerlei leer- en gedragsstoornissen.

Dat blijkt uit een representatief onderzoek van het adviesbureau KPC Groep in Den Bosch onder 126 van de 700 scholen. Zeker 53 procent verwacht problemen, met name doordat het personeel niet voldoende geschoold is en er niet genoeg geld is om deskundigheid in te kopen. De resultaten worden woensdag op een congres gepresenteerd. Vanaf augustus 2002 moeten ook gewone scholen steeds vaker kinderen met stoornissen als autisme, ADHD, dyslexie aannemen. Zij krijgen daar extra geld voor.

VS: Bloedige aanslag scholieren verijdeld

Een plan van drie scholieren om een bloedbad aan te richten in hun middelbare school, in de Amerikaanse staat Massachusetts, is door de politie verijdeld. Volgens de politie waren de scholieren uitdrukkelijk van plan Columbine te overtreffen. (In april 1999 schoten twee jongens op de Columbine middelbare school in Littleton (Colorado) dertien medescholieren dood. De twee daders pleegden daarna zelfmoord).

De drie scholieren uit Massachusetts zijn een jongen van zeventien jaar en twee van vijftien jaar oud. Hun aanhouding kwam volgens de politie binnen twee dagen vóór de samenzweerders hun plan wilden uitvoeren. Er zijn arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen twee andere jongeren. De 17-jarige hoofdverdachte zou in de war zijn sinds zijn vader in september overleed. Hij kleedde zich plotseling in het zwart en vormde een 'Trenchcoat Maffia', een duister clubje in regenjassen gehulde jongeren, gelijk de daders uit Littleton.

De verdachten wilden in de school een grote bom tot ontploffing brengen en vervolgens met vuurwapens schieten op in paniek vluchtende medescholieren en leraren. Daarna zouden ze zelfmoord plegen naar het voorbeeld van de daders uit Littleton.

Peres mag niet met Amerikanen praten

De Israelische premier Sharon wil niet dat minister van Buitenlandse Zaken Peres met de Amerikaanse bemiddelaars praat. Volgens de Israelische krant Haaretz was Peres dat wel van plan. Maar Sharon heeft veiligheidsexperts zonder politiek mandaat aangewezen. Op verzoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Powell zijn de afgezanten Bruns en Zinni in Jeruzalem. Die moeten proberen de Israelis en de Palestijnen tot een staakt-het-vuren te bewegen.

Ondertussen zet het geweld van afgelopen weekend in het Midden-Oosten zich voort. Bij de grenspost Erez in de Gazastrook heeft een Palestijn zichzelf opgeblazen. Twee militairen zijn bij de aanslag gewond geraakt.

Jongen uit sloot dankzij mobiele telefoon

Een 17-jarige jongen uit Medemblik dankt zijn leven waarschijnlijk aan het feit dat hij zijn mobieltje bij zich had.

Afgelopen zaterdagnacht was hij als gevolg van de striemende regen en verblindende autolichten een sloot in Middenmeer ingereden. Doordat de slootkanten stijl en glad waren kon hij niet zelf op het droge komen, maar gelukkig deed zijn mobiele telefoon het nog wel zodat hij via 112 hulp kon inroepen.

Politieagenten troffen de jongen doorweekt en koud aan, en hebben hem naar huis gebracht.

Update - Bin Laden en mullah Omar in de val

Zowel terroristenleider Osama bin Laden als Talibanvoornam mullah Omar zijn omsingeld door oppositiestrijders. Volgens de Noordelijke Alliantie zitten de twee in hetzelfde gedeelte van Afghanistan. Ze zouden geen kant meer op kunnen en ook niet meer vrijelijk kunnen opereren.

Amerikaanse mariniers hebben in het zuiden van Afghanistan een vliegveld ingenomen. Dat heeft een generaal ter plaatste gezegd. De luchthaven ligt vlak bij Kandahar, het laatste bolwerk van de Taliban. Het vliegveld zal worden gebruikt om zo snel mogelijk meer grondtroepen aan te voeren. Volgens de generaal heeft deze operatie de naam Swift Freedom, snelle vrijheid dus. Vannacht zijn al honderden grondtroepen en materieel ingevlogen. Kandahar wordt ondertussen ook nog steeds vanuit de lucht gebombardeerd.

De Noordelijke Alliantie heeft laten weten geen troepen naar de stad te sturen. Minister van Buitenlandse Zaken Abdullah heeft de Amerikanen wel een paar commandanten beloofd.

UPDATE 15:09
De Amerikaanse mariniers die in het zuiden van Afghanistan een kleine luchthaven hebben ingenomen, lijken zich op te maken voor een wat langer verblijf. Inmiddels zijn al enkele honderden mariniers met transporthelikopters aan de grond gezet.

Het vliegveld, wat voorheen gebruikt werd door Osama bin Laden, viel zonder strijd in Amerikaanse handen. Volgens Amerikaanse zegslieden moet het aantal mariniers de komende uren worden opgevoerd tot tussen de 1200 en 1500 manschappen. Zij zijn afkomstig van marineschepen in de Arabische Zee.

Martinair ondersteunt burgeroorlog

Tidaku had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Martinair ondersteunt, zij het indirect, de burgeroorlog in Kongo, zo stelt een zojuist verschenen rapport van de Verenigde Naties. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vandaag.

Martinair zou helpen bij het vervoeren van dure grondstoffen uit Kongo, waardoor de strijdende partijen in dat land hun strijd kunnen financieren. De luchtvaartmaatschappij zou zich hebben toegelegd op het vervoer van coltan, een uiterst zeldzaam metaal dat ook wel bekend staat als tantalum. Een kilo erts hiervan, waaruit nog geen gram van het metaal kan worden gewonnen, kostte vorig jaar al ruim 1500 gulden. Het metaal werkt als supergeleider en wordt toegepast in de high-tech en vliegtuigindustrie.

Martinair zegt het rapport te kennen. "We zitten morgen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken om erover te praten", zegt E. van Doeselaar van dat bedrijf in het Algemeen Dagblad. "We vliegen op Kigali voor tal van goederen. Het lijkt allemaal erg gevoelig te liggen, maar volgens ons is er niets aan de hand. Wij willen graag weten waar het rapport op is gebaseerd", vervolgt hij. "We zullen onze laadlijsten graag ter beschikking stellen."
Volgens het rapport vliegen tweemaal per week toestellen van Martinair met partijen erts van Kigali naar Amsterdam.

Amerikanen droppen commando's

Expert had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amerikaanse helikopters hebben gisteren commando's gedropt in de buurt van de Afghaanse stad Kandahar, het laatste bolwerk van de Taliban. Het zou gaan om een paar honderd mariniers. Het Pentagon wil niets zeggen. Kandahar wordt overigens ook vanuit de lucht aangevallen.

Vandaag vertrekken drie Duitse militaire transportvliegtuigen naar Turkije. Daarmee begint de Duitse bijdrage aan de operatie Enduring Freedom. De Amerikaanse basis in Turkije is een knooppunt voor goederenvervoer naar Afghanistan.

Groot-Brittanië wil 350 miljoen gulden extra vrijmaken voor de strijd tegen terreur. Dat meldt The Times. Volgens de Britse krant maakt minister van Financiën Brown de extra uitgave morgen bekend.

De Amerikaan die gisteren in Mazar-i-Sharif zou zijn gedood, werkte voor de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. Dat meldt de zender ABC. De berichten zijn nog niet officieel bevestigd. De man zou de eerste gesneuvelde Amerikaanse staatsburger zijn

Verdachten aangehouden van schietpartij

Gisteravond was er melding van een nogal moordlustig weekend. Nu is bekend dat de politie twee mannen heeft aangehouden naar aanleiding van de drie-voudige moord in Dordrecht afgelopen vrijdagavond. Het motief voor de moord is nog steeds onbekend. In het belang van het onderzoek wil de politie geen mededelingen doen. Vrijdagavond werden een moeder, haar dochter en het vriendje van het meisje neergeschoten. Twee andere familieleden konden vluchten en bleven ongedeerd.

Melkert verbaasd over waarschuwing Dijkstal

PvdA-leider Melkert is verbaasd over de waarschuwing van VVD-fractievoorzitter Dijkstal. Die zei dit weekend dat Melkert de schikking van de fraude bij de Schipholtunnel moet laten rusten. De PvdA wil dat minister Korthals van Justitie uitzoekt waarom het Openbaar Ministerie de betrokkenen niet vervolgt. Volgens Melkert brengt Dijkstal de zaak terug tot een Haagse kwestie en maakt de VVD-leider zich niet druk over de miljoenen guldens belastinggeld die zijn verspild.

El Guerrouj en Dragila atleten van het jaar

De Marokkaan Hicham El Guerrouj en de Amerikaanse Stacy Dragila zijn door de Internationale Atletiek Bond uitgeroepen tot atleet en atlete van het jaar. El Guerrouj verdedigde in Edmonto in Canada met succes zijn wereldtitel op de 1.500 meter en won alle dertien wedstrijden waarin hij meeliep. Dragila behield haar wereldtitel met de polsstok en stelde zeven keer het wereldrecord scherper.

Wandelaars vinden lijken Belgische kinderen

Pierre_Smirnoff had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het zuidoosten van Tsjechië hebben wanderlaars de lijken gevonden van twee Belgische kinderen. Het gaat om een dertienjarig meisje en een elfjarig jongetje. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend.

De kinderen waren familie van een vriendin van de Belg die afgelopen juli bij Brno dood in zijn auto was gevonden. Het had er alle schijn van dat hij zelfmoord had gepleegd. De man had de twee kinderen afgelopen zomer meegenomen voor een reisje door Moravië. Vlak na hun vertrek verdwenen de drie. Het lichaam van de man werd enkele dagen na zijn verdwijning gevonden. De Tsjechische politie heeft nog geen idee wat met het drietal is gebeurd, meldde het persbureau CTK in Praag zondag.

Film Review: The Others

Are you sitting comfortably? Then I'll begin....
Nicole Kidman spreekt deze woorden aan het begin van haar nieuwste film. En het is maar goed dat ze het even opmerkt, want voor deze film kan ik je aanraden even te gaan zitten. Want wat je voor je neus krijgt is niet zomaar een spookhuis-verhaal zoals we er al velen van kennen. Maar eentje waar een, wat ik maar 'The Sixth Sense formule' zal noemen, aan toegevoegd is. Een originaliteit en onverwachtheid die zijn weerga niet kent. Iets wat steeds moeilijker lijkt te worden in deze tijd van voorspelbaarheid. Maar het is deze keer toch zeker gelukt. Net zoals The Sixth Sense komt een onbekende buitenlandse regisseur met een moeilijke naam aan met zijn eerste internationale film met in de hoofdrol een zeer bekende acteur (actrice in dit geval) en dreigt de film een grote hit te worden.

DetailsSpanje/Frankrijk/Verenigde Staten, 101 minuten
GenreHorror/Thriller
RegieAlejandro Amenábar
ScenarioAlejandro Amenábar
CastNicole Kidman, Fionnula Flanagan, Alakina Mann, James Bentley, Eric Sykes en Elaine Cassidy
MuziekAlejandro Amenábar
Premieredonderdag 29 november 2001

Radio 538 website gekraakt

De website van Radio 538 is zondagavond ongeveer anderhalf uur gekraakt geweest. Op de site waren tijdelijk teksten te lezen in een Flashfilmpje.

Er viel onder andere te lezen dat de hond van de hacker, Steed, had gedreigd met fysiek geweld als hij de site niet zou de-facen. Verder spreekt hij zijn steun uit voor 'Anti DMCA' en doet nog enkele mensen de groeten.

Raikane maakte voor ons dit(1), dit(2), dit(3) en dit(4) screenshot.

Zo zag de site eruit met flash animatie. (mda DJSmiley)

Meer dan 26 FOK-helden hebben dit gesubmit, allemaal bedankt!
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.