4 NL-ers op vakantie op Curacao omgekomen

PhoneCallPaul had ons via de newssubmit het volgende te melden:
Ooggetuige verslag

Hier vlakbij mij huis op zo'n 300 meter afstand is zondagavond laat (maandagochtend voor de meesten van jullie) een zwaar ongeluk gebeurd. 4 Nederlandse vakantiegangers zijn in een Lada volledig van de weg gevaagd door een vrachtwagen. Alle 4 waren op slag dood.

Kleine troost: ik kan jullie vertellen dat de slachtoffers allemaal extreem kort of zelfs totaal niet geleden hebben, het was een gigantische ravage.


Het bericht zoals bekend in de Nederlandse pers
Vier Nederlanders zijn in de nacht van zondag op maandag omgekomen door een verkeersongeluk op Curacao. Het gaat om drie mannen en een vrouw, allen in de leeftijd van dertig tot veertig jaar.

De vier waren sinds zaterdag op het eiland voor een vakantie. De identiteit van de slachtoffers is nog niet vrijgegeven.

Het ongeluk gebeurde op een kruising in een buitenwijk van Willemstad. De voorlopige bevindingen van het Openbaar Ministerie wijzen erop dat de Nederlanders geen voorrang gaven aan een zware vrachtwagen die op een voorrangsweg reed.

De vier Nederlandse toeristen waren vrijwel op slag dood. De chauffeur van de vrachtwagen kwam er zonder verwondingen vanaf."

Vervolg verslag op locatie
Ik ken de situatie uiteraard vrij goed (het is vlakbij), maar toen ik hier net op het eiland was ben ik ook weleens in volle vaart over die voorrangsweg geschoten zonder dat ik het doorhad. Je komt met een vrolijk vaartje een heuveltje over en dan is daar ineens die voorrangsweg. Ik had bijzonder veel mazzel, er was op dat moment geen verkeer op die voorrangsweg te bekennen.
Er zijn hier echt veel levensgevaarlijke kruisingen, mede door soms heuvelachtige wegen en het ontbreken van signalering.

Daarnaast zijn de vrachtwagens hier veelal Amerikaans en dus nogal groot en sterk, en rijden ze harder dan de meeste personenauto's hier. Personenauto's gaan hier doorgaans het hardst als ze kapot zijn, want dan staan ze achterop een vrachtwagen.
Het feit dat de slachtoffers in een Lada zaten is ze niet extra nadelig geweest, in een Volvo hadden ze de klap ook niet overleefd, daar ben ik van overtuigd.