Bin Laden, spil in geloofsvervolging

jopiek had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat Osama Bin Laden een minder aardig persoon is, is nog vrij zacht omschreven, maar dat hij zich ook schuldig maakt aan christenvervolgingen was tot nu toe nog vrij onbekend. Jaarlijks sterven er ongeveer 150.000 christenen een marteldood door toedoen van extremistische moslimgroeperingen die zich in Afrika en Azië tegen christenen richten. Zeer dikwijls hebben de groeperingen nauwe banden met het al-Qaida netwerk van Bin Laden.

Bin Laden zou nauw hebben samengewerkt met het radicaal-islamitische militaire regime in Sudan. Sinds 1998 zijn in dat land rond de 2 miljoen mensen omgebracht – vooral christenen en aanhangers van natuurgodsdiensten. Ook de islamitische extremisten in Indonesië zouden in direct contact staan met Bin Laden. Strijders op de Molukken hebben de afgelopen 2 jaar ruim 10.000 mensen gedood en ze zijn verantwoordelijk voor 30.000 vluchtelingen.

De officiële naam al-Qaida staat voor een "wereldwijd islamitisch front voor een heilige oorlog tegen Joden en kruisridders", zegt Paul Marshall, een Canadese mensenrechtendeskundige. Deze aanduiding is gekozen in 1999, toen de organisatie zich aansloot bij de Egyptische Islamitische Jihad. Bin Laden ziet Joden als bondgenoten van het "christelijke" Westen, dat door de VS wordt beheerst. Hij haat ook de gematigde islamitische staten die zich aan de VS hebben „verkocht”, zoals Egypte, Jordanië, Maleisië en zijn vaderland Saudi-Arabië. De regering van Saudi-Arabië heeft Amerikaanse troepen toegelaten, en volgens Bin Laden daarmee toegestaan dat "ongelovigen" de "heilige grond" van de islam betreden.