FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 12 oktober 2001

Ibrahimovic vijf duels geschorst

De tuchtcommissie van het betaald voetbal heeft Zlatan Ibrahimovic met onmiddellijke ingang voor vijf duels geschorst. De spits van Ajax tekent mogelijk beroep aan tegen het vonnis.
Ibrahimovic werd tot deze straf veroordeeld omdat hij een elleboogstoot uitdeelde aan een tegenstander in de uitwedstrijd tegen FC Groningen op 30 september. De aanklager stelde een vooronderzoek in, omdat het incident de scheidsrechter was ontgaan.

Op grond van de televisiebeelden en de binnengekomen verklaringen kwam de aanklager tot een schikkingsvoorstel van vijf wedstrijden uitsluiting. Ibrahimovic weigerde dit voorstel en liet de zaak bij de tuchtcommissie voorkomen. Die hield het donderdagavond bij vijf duels, hoewel de aanklager tijdens de zitting zes wedstrijden eiste.

3 Doden in Zwolle door Salmonella

In het verpleegcentrum van de Isala Klinieken in Zwolle zijn drie mensen overleden. Twee afgelopen donderdag, een ander vrijdag, allen aan de gevolgen van een salmonella besmetting.
Dat hebben de Isala Klinieken vrijdagavond bekendgemaakt.

De bacterie heerst momenteel zowel in het verpleeg- en reactiveringscentrum als op de ziekenhuislocatie Weezenlanden van de Isala Klinieken. Zo'n veertig bewoners van het verpleegcentrum hebben diarree, sommigen met koorts. In het ziekenhuis zijn 32 patiënten en verschillende medewerkers met het ziektebeeld. Niemand is op dit moment in levensgevaar.

De bron van de bacterie wordt gezocht in de centrale keuken van de locatie Weezenlanden van de Isala Klinieken. Daar maakt ook het verpleegcentrum gebruik van.

China wil nu ook het WK voetbal

De toewijzing van de Olympische Spelen 2008 heeft China op het idee gebracht zich ook kandidaat te stellen voor het wereldkampioenschap voetbal. De vice-voorzitter van de nationale bond, Zhang Jilong, noemde nog geen jaartal.

Hij zei wel : ,,We zijn bereid de eindronde van een WK op ons te nemen als de FIFA dat vraagt. China heeft alles wat de organisatie van zo'n toernooi nodig heeft.'' Onlangs plaatste het land zich voor het eerst voor het WK, onder leiding van bondscoach Bora Milutinovic. Het WK van 2006 is toegewezen aan Duitsland. Voor 2010 denkt de FIFA aan Afrika.

Internetbom explodeert in schooltas

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als je op internet goed zoekt, zul je sites aantreffen die precies vertellen hoe je bommen en ander 'speelgoed' maakt. Dat is natuurlijk heel gevaarlijk, wat een Chinese scholier heeft gemerkt. Hij werd gearresteerd nadat zijn doe-het-zelf-bom per ongeluk explodeerde in zijn schooltas.

De jongen jongen had de bom meegenomen naar school, om indruk te maken op zijn klasgenoten. Toen het ding ontplofte, veroorzaakte dat veel onrust. Zeker met de aanslagen op de VS in het geheugen, nam de politie de ontploffing erg serieus. Vijftig agenten meldden zich bij de school. Onder hen medewerkers van de explosieven opruimingsdienst.

De bom bestond uit een fles gevuld met pistoolkruit en ijzeren kogeltjes. De 15-jarige scholier is op borgtocht vrijgelaten, de politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Tekst 'Leve Bin Laden' in vrachtruim vliegtuig

DiRadical had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een vliegtuig dat van Lyon op weg was naar Londen is vandaag tijdens de vlucht teruggekeerd, nadat in het vrachtruim de woorden 'Leve Bin Laden' waren gevonden. Het toestel van de Franse maatschappij Air France keerde naar Lyon terug, om daar te worden gecontroleerd.

De woorden werden tijdens de vlucht ontdekt. Ze waren op de wanden gespoten door een medewerker van de luchthaven van Lyon. Die is vervolgens meteen ontslagen.

Bert is Evil-pagina opgeheven

Dino Ignacio, de vader van Bert is Evil, is gestopt met de site van Bert is Evil.

De aanleiding hiervan is het opduiken van Bert op posters van aanhangers van Bin Laden. De laatste dagen is de hype rond "kwade Bert" alleen maar gegroeid en hij is groter dan dat die vroeger was. Het is zelfs mainstream geworden, aldus Ignacio met in het hart. De man vreest dat dit alles tot gevolg heeft dat Bert zijn geloofwaardigheid bij kinderen zal verliezen. "Dat kan ik niet toestaan. Ik groeide zelf op met Sesamstraat; het was een deel van mijn kindertijd."

4e geval Anthrax is een feit

CaPS_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een medewerker van NBC News is positief getest op miltvuur na het behandelen van een verdachte brief, welke gestuurd was naar het NBC hoofdkantoor in New York. De vorm van miltvuur die je via de huid oploopt in plaats van inademen wordt momenteel onderzocht door de FBI.

Dit is het eerste geval van anthrax buiten Florida, waar het eerste geval van miltvuur is begonnen. Er is tot nu toe nog geen bewijs dat de anthrax bacterie gestolen is uit een laboratorium.

Pascal en Frank in aanraking geweest met politie

Deelnemers aan Big Brother worden zeer grondig en uitgebreid gescreend.
Of toch niet?
De site BekendeNederlanders.nl beweert dat Pascal en Frank in het verleden nogal eens in aanraking zijn geweest met politie en justitie.

Pascal zou zich in 1997 schuldig hebben gemaakt aan joyriding, waarbij hij een ongeluk veroorzaakte en een 37-jarige vrouw in het ziekenhuis deed belanden. In datzelfde jaar zou hij een 25-jarige vrouw hebben beroofd en mishandeld.

Frank schijnt in het verleden een leuk zakcentje hebben verdiend door in drugs te handelen.

Wat hiervan waar is, is niet geheel bekend. Wel is het zo dat als het waar is, de screening van Big Brother blijkbaar niet zo grondig is als altijd wordt beweerd...

Zie ook:
Met dank aan - voor het melden.

Wielaert per direct van PSV naar NEC

nexhil had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rob Wielaert (22) keerde aan het begin van het seizoen terug naar PSV, na twee seizoenen FC Den Bosch. Na een seizoen met invalbeurten bij PSV speelde Wielaert twee seizoenen op huurbasis voor FC Den Bosch. Dit seizoen haalde Erik Gerets de verdediger weer terug naar PSV, waar hij niet altijd een basisplaats had.

Wielaert: "Ik denk dat het het beste voor mij is om deze stap te nemen. Na een gesprek met Johan Neeskens wist ik zeker dat een overstap naar Nijmegen goed voor mij is. Ik heb bij Den Bosch twee jaar in de basis gestaan en dan wordt het moeilijk om terug te schakelen naar een plaats op de bank. PSV is en blijft mijn club, maar op dit moment is de concurrentie voor mijn positie erg groot. NEC komt dus op het juiste moment voor mij."

Terreur-contract voor zwemploeg

Door de aanslagen van vorige maand moeten de Australische zwemmers ineens een heel bizar contract tekenen. In dit contract staat dat zij de nationale zwembond niet aansprakelijk stellen, wanneer zij door een onverhoopte terroristische actie gewond raken of om het leven komen.

Het is de eerste dat een sportbond een dergelijk contract heeft opgesteld. De Australische zwembond heeft tot dit contract besloten omdat het onmogelijk was om een verzekering af te sluiten voor de zwemploeg na de aanvallen van 11 september. De overeenkomst is met name gericht op 27 en 28 november wanneer er wereldbekerwedstrijden zijn in New York.

Ian Thorpe ontsnapte vorige maand op het nippertje aan de dood. De Olympisch kampioen wilde het WTC bezoeken, maar keerde terug naar zijn hotel omdat hij zijn camera had vergeten.

Stuntwerk van Alesi op Suzuka

Slayher had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jean Alesi wil schijnbaar bewijzen dat hij toch nog tot de besten behoort tijdens zijn afscheidsrace. De 38-jarige Fransman was vrijdag op het circuit van Suzuka de snelste tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Japan. In de Jordan was Alesi sneller dan de het hele seizoen heersende bolides van Ferrari en McLaren. Hij kwam in de tweede sessie uit op 1 minuut en 35,454 seconden, gemiddeld 220,969 km/u.

Jos Verstappen verbeterde in de Arrows eveneens zijn eerste tijd maar zakte met 1.39,511 in het klassement wel naar de 19e plaats op 22 deelnemers.

Oekraïne geeft neerhalen Toepolev toe

De Oekraïne heeft voor het eerst toegegeven verantwoordelijk te zijn voor de ramp met een vliegtuig, vorige week donderdag. De Toepolev stortte neer in de Zwarte Zee.

Meteen na de ramp gingen er geruchten dat het toestel zou zijn geraakt door een afgedwaalde luchtdoelraket, die afgeschoten was tijdens een legeroefening van de Oekraïne. Nadat Russisch onderzoek aanwees dat een raket inderdaad de oorzaak van de ramp is geweest, is de fout toegegeven.

Bij de ramp kwamen alle 78 inzittenden om het leven.

Amerikaans geduld met Sharon raakt op

Ettepet had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het geduld van de Amerikanen met de Israelische premier Sharon is zo goed als op. De VS gaan samen met Groot-Brittannië en Duitsland een nieuwe poging wagen om de onderhandelingen tussen de Israeli's en de Palestijnen nieuw leven in te blazen.

Reden voor het initiatief is de angst voor een kloof in de Arabische wereld. Destabilisatie zou de coalitie tegen terreur kunnen ontwrichten. President George Bush komt over enkele weken met een nieuw plan. Hij sprak donderdag in een persconferentie weer over de noodzaak aan een eigen Palestijnse staat, die door Israel moet worden erkend.

WK voetbal 2002 weer onverzekerd

Het wereldkampioenschap voetbal, dat volgend jaar in Zuid-Korea en Japan wordt gehouden, moet op zoek naar een nieuwe verzekeraar. Een consortium van verzekeraars vindt de risico's na de aanslagen in de VS te groot en heeft de opdracht teruggegeven.

De FIFA was voor 2,1 miljard gulden bij het consortium verzekerd. Dat bedrag zou moeten worden uitbetaald als het WK afgelast zou moeten worden wegens onvoorziene gebeurtenissen.

Komende maand zal de FIFA opnieuw in onderhandeling gaan met het consortium. FIFA-president Blatter is kwaad over de houding van de verzekeraars. Er is volgens hem geen waarschuwing gegeven. Zonder verzekering zal het wereldkampioenschap moeten worden afgelast.

Man doodt vriendin om impotentie

Een man in Libanon heeft bekend zijn vriendin te hebben gedood om te verbergen dat hij lijdt aan impotentie. Hij doodde het 16-jarige meisje opdat ze niet kon ontdekken dat hij niet kan presteren.

De 25-jarige man was al eerder gescheiden door zijn impotentie, waarop hij een nieuwe relatie kreeg. Hij schoot het meisje dood. Haar lichaam werd na een zoektocht gevonden. De dader loopt de kans op een doodvonnis.

Oprollen hennepkwekerij is routineklus

Gr8w8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie in Zuidoost-Brabant rolt steeds meer hennepkwekerijen op. Vorig jaar werden 134 plantages ontdaan van in totaal 70.000 plantjes. Deze vertegenwoordigden een waarde van 7,7 miljoen gulden. Dit jaar verwacht de politie meer dan 200 kwekerijen op te rollen.

Het merendeel van de vondsten werden bij toeval gedaan, een feit dat de politie behoorlijk verontrust. Ook worden de kwekerijen veel professioneler. Het opzetten van een kwekerij is ook veel gemakkelijker geworden, omdat in zogenaamde growshops alle apparatuur is te krijgen. En de boetes die volgen op een ontdekking zijn doorgaans veel te laag.

Vliegvakanties na aanslagen spotgoedkoop

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als je tijd hebt voor een korte vakantie en niet bang bent voor eventuele aanslagen, is het nu de tijd om een last-minute vliegvakantie te boeken. Na de aanslagen zijn de prijzen zo sterk gedaald, dat ze met appartement voor 300 gulden worden aangeboden. Acht dagen Kos, Costa Brava, Mallorca of Portugal is al voor die prijs te boeken.

Voor iets verdere bestemmingen als Tunesië of Turkije, is een week al voor 395 gulden te krijgen. Verder kun je voor 299 gulden veertien dagen naar de Egyptische badplaats Hurghada, een reis waarvoor eerder 1200 gulden opgehoest moest worden. En voor 619 gulden kan je 21 dagen naar Arrecife op de Canarische Eilanden.

Volgens een woordvoerder van een reisbureau wordt er op de vakanties geld verloren. Er zit echter wel een ondergrens aan de prijs, soms is het beter een reis en een hotel af te boeken, dan die wel door te laten gaan.

Winkelstraten zijn te saai

Strolie75 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Winkelstraten en winkelcentra zijn te saai. Startende en kleine ondernemers moeten in de toekomst zich gemakkelijker op populaire plekken kunnen vestigen. Dat vindt de tweede kamer.

Grote winkelketens bepalen grotendeels het beeld in winkelcentra. Kleine ondernemers hebben nauwelijks kans op de populaire plaatsen, omdat ze de gemeente meestal niet kunnen overtuigen van een redelijke bestaanskans.

Volgens een kamerlid moet er een garantiefonds komen die kleine en startende ondernemers een steuntje in de rug moet geven. Ook de PvdA en het CDA voelen daar wel iets voor.

Giuliani weigert gift Saudische prins

Kayuk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De burgemeester van New York heeft een gift van $10 miljoen afgewezen voor de slachtoffers van de aanslag op het WTC, nadat was gebleken dat de gulle gever, een Saoedische prins, kritisch stond tegenover de Amerikaanse politiek in het Midden-Oosten. "We accepteren de cheque niet, punt uit!" zei zijn woordvoerster Sunny Mindel.

Prins Alaweed bin Talal, een miljardair, bezocht gisteren de plaats van de ramp en bood de $10 miljoen ter plekke aan. Maar hoewel hij expliciet afstand nam van terrorisme, zei hij onder meer ook dat de Amerikaanse regering "haar politiek in het Midden-Oosten zou moeten herzien en een wat evenwichtiger houding zou moeten aannemen tegenover de Palestijnse zaak."

Toen Giuliani op de hoogte werd gebracht, was de maat vol voor de burgemeester van New York. "Die uitlatingen zijn niet alleen onjuist, ze zijn deel van het hele probleem," zei hij op een persconferentie. "Er is geen moreel equivalent van deze aanval, er is geen enkele rechtvaardiging voor. Degenen die de aanslag pleegden hebben elk recht op rechtvaardiging verspeeld. Suggereren dat er toch een rechtvaardiging voor is, staat gelijk met een uitnodiging voor nieuwe aanslagen."

Goede Doel heel even terug

Het is een beetje zoals bij Doe Maar: een vooral in de jaren '80 succesvolle band komt na een aantal jaren weer voor heel even bij elkaar. We hebben het hier over Het Goede Doel, een band die in 1991 stopte en waarvan alleen Henk Westbroek nog bij het gros van de Nederlanders bekend zal zijn. De band geeft onder het motto 'Tien jaar gelukkig uit elkaar' in december nog twee reünieconcerten in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Radio-DJ, kroegbaas en politcus Henk Westbroek, die samen met Henk Temming de stuwende kracht achter de Utrechtse formatie was, maakte het nieuws gisteren bekend. Aan de optredens op 20 en 22 december doen muzikanten mee die ook in het verleden in de band gespeeld hebben. De in totaal 10.000 kaarten gaan vanaf 19 november in de verkoop.
Westbroek en Temming kwamen op het idee voor de concerten toen ze oud materiaal aan het beluisteren waren voor het samenstellen van twee cd-boxen, waarop een totaaloverzicht van het werk van het Goede Doel komt.

De band ging in 1991 uit elkaar toen de frontmannen Henk & Henk ruzie kregen. Ondanks dat zij het inmiddels weer redelijk met elkaar kunnen vinden, kwamen ze tot de conclusie dat ze toch tien jaar gelukkig uit elkaar waren.

De twee cd-boxen, waarvan één met vier en één met twee cd's, verschijnen in november onder de titel 'Geef de mensen wat ze willen'. De 4-cd-box is een overzicht van de carrière van het Goede Doel en bevat in totaal 76 nummers, waarvan er 25 niet eerder werden uitgebracht. Op de 2-cd-box staan alle hits, inclusief solowerk van Henk Westbroek. Beide boxen bevatten ook de twee nieuwe singles, waarvan de eerste op 5 november wordt uitgebracht.

Editfunctie op frontpage

Naar aanleiding van de enorme vraag naar een edit knop is deze vandaag ingevoerd.
Je vindt het knopje bij elk bericht direct naast het icoontje voor je profiel. Er zijn wel een aantal regeltjes verbonden aan de edit functie.

Eigen berichten
Logischerwijze is het enkel mogelijk je eigen berichten te wijzigen. Berichten van anderen kun je niet wijzigen, en al kon het wel, daar dien je gewoon met je tengels vanaf te blijven

Ingelogd
Het is noodzakelijk dat je ingelogd bent als je je berichten wil wijzigen.

2 uurs restrictie
Je kunt je berichten wijzigen tot maximaal 2 uur na plaatsing. Dit om te voorkomen dat topics van weken geleden nergens meer op slaan omdat mensen hun bericht alsnog besluiten te wijzigen.

Modpunten
Modpunten die je VOOR je wijziging krijgt blijven gewoon staan, ook NADAT je je bericht gewijzigd hebt. Dit om te voorkomen dat de mods omkomen in het werk.
Het hoort gewoon bij de verantwoordelijkheid die je zelf neemt voor hetgeen je plaatst.

Door moderators gewijzigde reacties
Is je bericht gewijzigd door een moderator, dan kun je niet ZELF je bericht nog eens wijzigen.

2x regel
Je kunt je eigen bericht maar 2x wijzigen. Dit om grappenmakerij te voorkomen.

Backup
Van elke gewijzigde reactie wordt het origineel bewaard. In sommige gevallen kan de crew besluiten de originele post terug te plaatsen.

Danny

Nicole Kidman durft niet live te zingen

Actrice Nicole Kidman durft niet live te zingen. Dat is er ook de reden van dat ze een optreden met Robbie Williams heeft afgezegd. Het was de bedoeling om tijdens een show in Engeland het duet Somethin' Stupid van Frank en Nancy Sinatra te zingen.

Robbie Williams is bezig met een nieuw album, Swing when you're winning, en voor dat album hebben Nicole en Robbie al in de studio gestaan om het nummer op te nemen. Het nummer wordt ook op single uitgebracht, en Robbie wilde het een keer live gezongen hebben voordat die single op de markt verschijnt.

Kidman haakte op het laatste moment af, omdat ze bang was dat haar stem niet sterk genoeg zou zijn om voor zo'n 3500 fans live te zingen - terwijl ze in de film 'Moulin Rouge' wel continu zingt. Williams heeft het nummer nu - tegen zijn zin - uit het optreden geschrapt.

De nieuwe Nokia

Nokia openbaarde vandaag een nieuw type mobiele telefoon, de 5510. Het toestel, bedoeld voor jongeren, is voor het eerst geheel 'horizontaal vormgegeven'.

Behalve voor telefonie is het toestel ook geschikt om MP3-bestanden af te spelen en is het voorzien van FM-radio. Een groot toetsenbord moet het typen van SMS-berichten vergemakkelijken. Het toestel moet voor de kerst in de Nederlandse winkels liggen.

Het nieuwe toestel van Nokia is niet voorbereid voor GPRS.UPDATE: Plaatje toegevoegd

FBI: Nieuwe aanslagen op komst

Tuurr en E_Cartman meldden ons het volgende:

Er dreigen de komende dagen nog meer terroristische aanslagen in de VS en tegen Amerikaanse doelen in het buitenland. Dat zegt de FBI. Amerikaanse burgers wordt opgeroepen om op te passen.

De FBI weet niet waar eventuele aanslagen plaats zullen vinden, maar vroeg beveiligheidsdiensten en politiekorpsen extra op te letten.

Na de aanslagen heeft het ministerie van Defensie in de VS al vijf keer een waarschuwing gekregen van de FBI. Daarvan werd eentje ook aan het publiek meegedeeld: over aanslagen met gif waarbij gebruik wordt gemaakt van sproeivliegtuigjes.

Goudvissen zwemmen niet meer in bierpullen

Ze zwemmen niet meer in bierbullen, de vissen in het Venlose café Piet Pollux. Een bedreiging, negatieve reacties en aandacht in de media heeft ze een betere plaats opgeleverd. Een aquarium van zeventig liter.

Op dierendag werden er tien bierpullen neergezet met een vis erin. Bezoekers konden de vis adopteren en hem verzorgen. Er werd een wedstrijd uitgeschreven welke vis het langst zou blijven leven. De Dierenbescherming vond het vreselijk, zeker nadat bekend was geworden dat een klant de inhoud van zijn pul inclusief goudvis achterover had geslagen.

Het café heeft andere ludieke acties aangekondigd, maar daar zullen vrijwel zeker geen dieren meer aan te pas komen.

Met dank aan Zwitser voor de tip!

Hardrijder lacht om 11.000 gulden aan boetes

Alki en Hector hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man moet 11.000 gulden aan boetes betalen, nadat hij gepoogd had de samenleving een dienst te bewijzen. De man zag dat een flitspaal voor zijn huis de overheid goud geld opleverde, aangezien iedereen er te hard ging. Hij bedacht een plan.

Op zijn motor reed hij regelmatig langs de flitspaal. Hij dacht bij elke flits de film voller te maken, wat dus weer een bekeuring voor een ander scheelde. Daarbij dekte hij zijn nummerbord af met zijn hand, zodat hij ook nog eens onherkenbaar was.

Agenten herkenden hem echter toch van de flitsfoto's. Hij moest op het bureau verschijnen en bekende daar zijn acties. De boete betaalt hij zonder morren.

Ed + Leo erbij, Audrey weg

azaroth had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteren zijn er weer nieuwe bewoners gearriveerd in het Big Brother huis. Dit keer zijn het 2 mannen: Ed en Leo.
Leo is gekozen door het team van Andries en Ed zit dus bij het team van Pascal.
Daarna werd bekend gemaakt wie er weg moest. Eerst werd het team van Pascal naar het battlefield geroepen en werd er bekend gemaakt dat ze allemaal konden blijven om morgen de verjaardag van Pascal te vieren. Daarna moest het team van Andries naar de battlefield en werd bekend gemaakt dat Audrey naar huis kon. Audrey had slechts 3,4 % van de stemmen.

Microsoft klantenbestand open

thaduck had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een maand lang heeft iedereen een database met het klantenbestand en de online transacties van Microsoft in kunnen zien. Pas na een tip van een hacker werd het lek gedicht.

De fout volgt op de vele beveiligingsfouten die het bedrijf al eerder maakte. Het is ook de grootste in de rij. Namen, adressen, aankopen en facturering van de Customer Service Tools waren in te zien via een gewone browser.

Canadees doodgeschoten in Koeweit

Ettepet had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen woensdagavond is een Canadees doodgeschoten terwijl hij met zijn vrouw over straat liep, zijn vrouw is hierbij ernstig gewond geraakt.

De Canadese ambassadeur Richard Mann zei dat het motief voor de moord nog niet bekend was, maar de Amerikaanse ambassade sloot niet uit dat het om een terroristische aanslag ging. De Amerikaanse ambassade heeft haar staatsburgers in Koeweit gevraagd zich zo gewoon mogelijk te gedragen en vooral alert te blijven.

Bert was niet gephotoshopt

Bert van Sesamstraat is opgedoken op Poster van Bin Laden Aanhangers. De makers van Sesamstraat zijn geschokt zij vermoeden dat de makers van de posters Bert gewoon van het web hebben geplukt zonder te beseffen wat Bert eigenlijk is en dit klopt bijna.

Op deze site http://www.lindqvist.com/bert.php zijn verscheidene foto's te zien van mensen met dezelfde poster met Bert er op.Op Yahoo News valt overigens te lezen dat de makers van de poster (Azad Products) de poster had samengesteld uit toegemailde foto's. Er was weinig aandacht besteed aan wat er eigenlijk precies op de foto's stond.

Met dank aan: Raptor2096, Overgeefdave, DazzL en Rewimo

Bin Laden, spil in geloofsvervolging

jopiek had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat Osama Bin Laden een minder aardig persoon is, is nog vrij zacht omschreven, maar dat hij zich ook schuldig maakt aan christenvervolgingen was tot nu toe nog vrij onbekend. Jaarlijks sterven er ongeveer 150.000 christenen een marteldood door toedoen van extremistische moslimgroeperingen die zich in Afrika en Azië tegen christenen richten. Zeer dikwijls hebben de groeperingen nauwe banden met het al-Qaida netwerk van Bin Laden.

Bin Laden zou nauw hebben samengewerkt met het radicaal-islamitische militaire regime in Sudan. Sinds 1998 zijn in dat land rond de 2 miljoen mensen omgebracht – vooral christenen en aanhangers van natuurgodsdiensten. Ook de islamitische extremisten in Indonesië zouden in direct contact staan met Bin Laden. Strijders op de Molukken hebben de afgelopen 2 jaar ruim 10.000 mensen gedood en ze zijn verantwoordelijk voor 30.000 vluchtelingen.

De officiële naam al-Qaida staat voor een "wereldwijd islamitisch front voor een heilige oorlog tegen Joden en kruisridders", zegt Paul Marshall, een Canadese mensenrechtendeskundige. Deze aanduiding is gekozen in 1999, toen de organisatie zich aansloot bij de Egyptische Islamitische Jihad. Bin Laden ziet Joden als bondgenoten van het "christelijke" Westen, dat door de VS wordt beheerst. Hij haat ook de gematigde islamitische staten die zich aan de VS hebben „verkocht”, zoals Egypte, Jordanië, Maleisië en zijn vaderland Saudi-Arabië. De regering van Saudi-Arabië heeft Amerikaanse troepen toegelaten, en volgens Bin Laden daarmee toegestaan dat "ongelovigen" de "heilige grond" van de islam betreden.

Cappuccino maakt borsten groter

milldennium had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Naar de plastische chirurg gaan is passé, want een 19-jarige serveerster in Groot-Brittanië beweert dat ze grotere borsten heeft gekregen door veel cappucino te drinken. Ze dronk zo'n twaalf koppen cappuccino per dag om maar niet aan eten te hoeven denken tijdens haar dieet.

De jonge dame is inderdaad een paar kilo afgevallen, maar ze beweet ook dat haar borsten gegroeid zijn van cup A naar cup D (!). "Mijn lichaam heeft een totaal andere vorm gekregen. Sommige mensen maken de grap dat ik geen Nescafé, maar Borstcafé moet hebben gedronken. Ik snap echt niet wat er is gebeurd. Het lijkt alsof de overtollige kilo's naar mijn borsten zijn verplaatst. Het enige wat ik meer heb gehad, is cappuccino," aldus de inmiddels volslanke Britse.

Deze ontwikkeling voorkomt wrevel over golfballen in ieder geval

Londen: in totaal 40 doelen geraakt

Kogando had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sir Boyce, de Britse stafchef, heeft verklaard dat er sinds zondag 40 doelen zijn geraakt in Afghanistan, ook verklaarde hij dat het einde van de acties nog niet in zich is. De Britse minister van Defensie zei dat diverse Taliban-strijders naar de Noordelijke Alliantie beginnen over te lopen, tevens meldde hij dat wordt onderzocht of er in Kadam vannacht 100 tot 200 burgers zijn omgekomen, zoals de Taliban beweert.

Techbedrijven schieten FBI te hulp

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het IFCC (Internet Fraud Complaint Center) van de FBI is, mede dankzij extra apparatuur geschonken door diverse techbedrijven, omgetoverd in een informatiecentrum voor e-mailtips. Dankzij deze apparatuur is de FBI in staat om duizenden tips af te handelen.

Het IFCC was voor de aanslagen van 11 september uitgerust met een normaal data netwerk welke goed genoeg was om de dagelijkse werkzaamheden uit te voeren. Alleen op de stroom tips die na 11 september op gang kwam, was het netwerk niet berekend. Tijd voor het bestellen van aanvullende apparatuur was er niet. De FBI riep daarom de hulp in van het lokale bedrijfsleven die hieraan massaal gehoor gaven.

Eén bedrijf schonk zelfs een stuk hardware ter waarde van $2,5 miljoen. In het totaal gaat het om een schenking van vele miljoenen dollars.

Film Review: Osmosis Jones

Van de Farelly broertjes weet je dat ze films maken die op zijn zachtst gezegd omstreden zijn.
De broertjes hebben een grof, soms onsmakelijk, gevoel voor humor, die ze eerder lieten zien in films als Dumb and Dumber, Me, Myself and Irene en There's something about Mary.

Dan verwacht je dus geen kinderfilm van deze heren. Toch hebben ze met Osmosis Jones precies dat willen doen. Geheel tegen hun traditie in, nu eens niet een film met alleen maar shockerende humor, maar zowaar een verhaal dat tegelijkertijd leuk is, maar ook een educatief tintje in zich draagt.
Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
review
Blu-ray: Spider-Man: Far From Home
review
The Irishman
review
Een avond lang kippenvel bij The World of Hans Zimmer in de Ziggo Dome
©FOK.nl e.a.