Gouden Televizierring 2001

Kopspijkers (VARA), Spoorloos (KRO) en Wie is..de mol? (AVRO) maken dit jaar kans op de Gouden Televizierring. Door deze nominaties is het in ieder geval zeker dat de 36e Televizierring naar de publieke omroep gaat. De uitreiking is 12 oktober en wordt door de AVRO uitgezonden. Dat meldde EelCoV ons via de newssubmit.

De Nederlandse TV-kijker kan vanaf 2 oktober per telefoon stemmen. De lijnen sluiten tijdens de uitzending van het Gouden Televizierring Gala. Wie de ring uitreikt houdt de AVRO nog even geheim.

Ter gelegenheid an het 50-jarig bestaan van de Nederlandse televisie, aanstaande dinsdag, wordt tijdens het gala ook een eenmalige prijs uitgereikt voor het beste televisieprogramma uit de Nederlandse televisiehistorie. De genomineerden voor Signaal zijn Dagboek van een Herdershond, Goede Tijden, Slechte Tijden en Swiebertje.

Angela Groothuizen, Linda de Mol en Caroline Tensen strijden om de titel vrouwelijke tv-persoonlijkheid van het jaar. De Zilveren Televizierster voor de mannen wordt verdeeld onder Carlo Boszhard, Jack Spijkerman en Paul Witteman.

De Gouden Stuiver is de prijs voor het beste jeugdprogramma en gaat naar Het Klokhuis, Sesamstraat of Zaai.