FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 29 september 2001

5000 man bij stille tocht Noordwijk

Naar schatting vijfduizend mensen hebben gisteravond deelgenomen aan een stille tocht in Noordwijk. Zij herdachten hiermee de 16 jarige scholier Stephan Hendrixe uit Katwijk die een week geleden door messteken om het leven kwam.

Een stoet van ruim twee kilometer trok vanaf het Northgocollege naar De Grent, de plek waar het tragische gebeurtenis plaatsvond. De optocht was georganiseerd door de leerlingen van de school uit protest tegen het zinloos geweld.

De twee jeugdige daders (broers van 15 en 17) van de dodelijke steekpartij hebben inmiddels bekend. De oudste zou het mes van zijn broer hebben afgepakt en hierbij het slachtoffer dodelijk hebben geraakt.

Glastuinbouw gebruikt veel illegalen

Bij glastuinders in het Westland zijn dit eerste half jaar 383 mensen zonder werkvergunning aangetroffen. Over heel 2000 waren dat er 372.

Dat blijkt uit cijfers van het zogenoemde Westland Interventie Team, WIT. Daarin werken de Arbeidsinspectie, de Belastingdienst, het Openbaar Ministerie en uitvoeringsinstellingen samen.

Het WIT probeert zo illegale tewerkstelling en belasting-en premiefraude aan te pakken. De ministers Vermeend van Sociale Zaken en De Vries van Binnenlandse Zaken denken dat gerichter onderzoek betere resultaten oplevert.

Premier Kok: 'Pas op met vooroordelen'

Premier Kok vindt dat Nederlanders moeten oppassen om niet te snel in vooroordelen te vervallen en mogelijk zelfs discriminatie naar aanleiding van de terroristische aanslagen in de VS.

Volgens hem is het risico groot dat ,,we met de ruggen naar elkaar gaan staan en gaan denken in termen van hullie en zullie''.
Tijdens een bezoek aan de Haagse achterstandswijk Transvaal zei de premier zaterdag het bemoedigend te vinden dat de bewoners met elkaar praten over de manier waarop hun wijk het best kan worden opgeknapt en veiliger gemaakt. ,,Natuurlijk is er vaak sprake van overlast en ongemak en natuurlijk heeft niet iedereen dezelfde cultuur. Maar voor je het weet ontstaat onbegrip, gaan we elkaar veroordelen en volgt er discriminatie. En dan verspreidt zich zo het beeld dat iemand niet deugt omdat hij ergens anders vandaan komt. Dat kan niet.''

begrip

Ook onder allochtonen kunnen ideeën gaan leven die slecht zijn voor de integratie, meende de premier. ,,Er wordt een steen door de ruit van een moskee gegooid en dan kan snel worden gedacht: Zie je wel, die Nederlanders lusten ons niet langer. We zijn niet langer welkom.'' Kok zei begrip te hebben voor de soms machteloze gevoelens onder burgers. Maar als dat leidt tot geweld tegen bijvoorbeeld moskeeën of moslimscholen moet dat worden benoemd en moet daaraan iets worden gedaan. ,,Dat zijn zaken die niet deugen en die we moeten durven aanpakken. Dat geldt niet alleen voor de politie maar ook voor alle andere mensen.''

Pleegkind niet beter af bij bekenden

Een pleegkind is niet beter af in een hem bekend gezin, blijkt uit een onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen, afdeling orthopedagogie. Voor het welzijn van het kind maakt het niet uit of hij bij vreemden gaat wonen.

Deze conclusie is strijdig met de populaire formule van het netwerkgezin, waarbij kinderen worden gehuisvest bij verwanten of kennissen. De instellingen erkennen dan vaak de reeds bestaande, informele opvang van de kinderen.

De onderzoekers bekeken 120 gezinnen met 136 kinderen. Het was voor het eerst dat zo'n onderzoek zich uitstrekte over beide typen pleeggezinnen.

Russische tanks voor Afghaanse verzet

Dustar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Russische leger is volgens mediaberichten begonnen met de levering van pantserwagens aan de Noordelijke Alliantie in Afghanistan die vecht tegen het Talibanregime.

Pioniereenheden zouden bij het oversteken van de Tadzjikisch-Afghaanse grensrivier de Pandj door strijders van de Taliban beschoten zijn, aldus de Russische krant Nesavissimaja Gazeta zaterdag. Het agentschap Interfax meldde zware gevechten tussen Taliban en de Noordelijke Alliantie aan de grens met Tadzjikistan.

De op Tadzjikisch grondgebied gelegerde 201e Russische divisie pantsergrenadiers zou aangevuld worden met 1.500 soldaten. Tot nog toe zijn er naar schatting 10.000 Russische soldaten in de vroegere Sovjetrepubliek gestationeerd ter verdediging van de grens. De Russische minister van Defensie Sergej Ivanov sluit een inval van Russische troepen in Afghanistan ten stelligste uit.

Bommelding station Zutphen hindert treinen

_Administr8or_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het station in Zutphen is zaterdag ontruimd nadat bij de politie een bommelding was binnengekomen. Daardoor heeft de Railverkeersleiding het treinverkeer van en naar Zutphen stilgelegd.

De beller sprak volgens de politiewoordvoerder gebrekkig Nederlands. Omdat op een van de perrons inderdaad een verdacht pakketje werd aangetroffen, nam de politie de melding serieus. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is ingeschakeld en ontmantelde het pakketje rond half twee.

Door de vondst van het pakketje is het treinverkeer in de richtingen Deventer, Lochem, Vorden, Dieren en Apeldoorn stilgelegd. De NS heeft bussen besteld om reizigers te vervoeren.

Legionella bij A'damse meubelboulevard

Kookaburra had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de fontein van de meubelboulevard villa ArenA in Amsterdam is bij een controle door de Inspectie Milieuhygiene een besmetting van legionella geconstateerd. De fontein is onmiddellijk buiten werking gesteld. Op dit moment is er geen gevaar voor de volksgezondheid.

De besmetting kwam aan het licht nadat op 18 september legionella werd geconstateerd bij een bezoekster van Villa Arena. Daarop zijn door de Inspectie Milieuhygiene onmiddellijk monsters genomen uit de fontein van de meubelboulevard. Deze monsters bleken op 25 september positief.

Mensen die in de afgelopen twee weken een bezoek hebben gebracht aan Villa ArenA en sindsdien ernstige klachten aan de luchtwegen hebben, wordt aangeraden contact op te nemen met de huisarts om te vragen of hun klachten mogelijk verklaard kunnen worden door legionella.

Albers dan toch de Formule-1 in ?

The FoXman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gaan we dan toch echt eindelijk een heel Nederlands team krijgen in de Formule-1? Dat is wat veel mensen zich nu ineens afvragen. Het laatste gerucht in de paddock van Indianapolis is dat Christijan Albers volgende week voor het OrangeArrows Asiatech team zal testen. Albers is op dit moment testcoureur voor het European-Minardi team.

Naast Jos Verstappen, een oranje Arrows en Nederlandse sponsoren, zal het met de komst van Albers nog meer een Nederlands team worden. Waarvoor Albers gaat testen is niet bekend. Maar waarschijnlijk zal teambaas Tom Walkinshaw willen zien hoe snel de jonge Hollander is die op dit moment in het Duitse DTM rijdt.

Dus wie weet Albers volgend jaar tweede rijder naast Jos Verstappen bij het (Dutch) OrangeArrows team

India gaat piemels meten

India gaat de precieze penismaten van de verschillende bevolkingsgroepen opmeten om condooms daaraan aan te passen. Dat heeft de raad van medisch onderzoek van het land meegedeeld, zo meldde een Indiase krant zaterdag.

Doel is om falen van het voorbehoedsmiddel door scheuren of lekkage te voorkomen en zo de aanwas van de bevolking te drukken. Die dreigt op termijn die van de 1,3 miljard zielen in China voorbij te schieten. Indertijd had India een programma waarmee mensen een transistorradio kregen als zij zich lieten steriliseren.


---
Zal wel een thread worden met een hoop (grote) maten

Taliban ontkent arrestatie militairen

Er zijn geen enkele Amerikaanse of Britse speciale troepen in het gebied van de Taliban, dus daarvan kunnen ook geen leden gevangen zijn genomen." Aldus een Talibanminister zaterdag.
Hij weersprak daarmee een bericht van een tv-zender in de Golfstaat Qatar dat Afghanistan drie Amerikaanse soldaten en twee Afghanen met de Amerikaanse nationaliteit zaterdag gevangen zou hebben genomen.

Volgens de onafhankelijke zender Al-Jazeera had een militaire bron van de terroristengroep van Osama bin Laden de aanhoudingen per telefoon gemeld aan de correspondent van Al-Jazeera in het Pakistaanse Islamabad.

Volgens dat bericht werden de mannen bij de grens met Iran aangehouden. Het zouden drie Amerikaanse elitecommando's zijn, die speciale wapens bij zich hadden en kaarten van Al-Qaeda-locaties. "Zij voerden een missie uit om het gebied van Al-Qaeda te verkennen", aldus de correspondent.

Al dagen zijn er berichten geweest dat zich al Britse en Amerikaanse commando's in Afghanistan bevinden

HMG overweegt schadeclaim tegen WE

Mediabedrijf de Holland Media Groep (HMG) overweegt een schadeclaim tegen modeketen WE, nu het hof in Amsterdam heeft besloten dat de naam ME toch had mogen worden gebruikt.

Het hof vernietigt daarmee het vonnis waarin de rechtbank in Utrecht op 23 maart bepaalde dat de merknaam ME te veel lijkt op die van de kledingketen. HMG stelde zich op het standpunt dat een bedrijf gangbare voornaamwoorden niet kan claimen voor verschillende bedrijfstakken. HMG wilde de opvolger van Veronica aanvankelijk Me dopen, maar koos na de Utrechtse uitspraak voor Yorin.

HMG is overigens niet van plan de inmiddels ingeburgerde naam Yorin alsnog te wijzigen in ME.

Dode-hoek-spiegels voor vrachtwagens

Vrachtwagens worden vanaf aanstaande maandag standaard uitgerust met een zogenoemd 'zichtveldsysteem', waarmee de bekende dode hoek grotendeels wordt weggenomen. Dat zijn minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) en de branchevereniging RAI overeengekomen.

De afspraak is onderdeel van een actieplan dat de minister en achttien organisaties vorig jaar hebben opgesteld. Het plan beoogt zoveel mogelijk vrachtwagens uit te rusten met een systeem waardoor hetzicht schuin achter en naast de wagen wordt verbeterd. Onder meer Bovag, RAI, ANWB, 3VO en Transport en Logistiek Nederland werken mee aan de campagne.

Jaarlijks vallen er ongeveer dertig dodelijke verkeersslachtoffers doordat vrachtwagenchauffeurs andere weggebruikers niet zien.

Inmiddels is een kwart van de vrachtwagens uitgerust met extra spiegels of camera's. Een woordvoerder van het ministerie meldt dat er 30.000 van deze systemen zijn verkocht. "Dat betekent wel dat er nog 100.000 vrachtwagens in Nederland rondrijden zonder zichtveldsysteem.'' Waarschijnlijk wordt het vanaf 2003 vanuit de Europese Unie wettelijk verplicht vrachtwagens uit te rusten met een systeem voor beter zicht in de dode hoek.

Nynke beste speelfilm van 2001

De Nederlandse speelfilm Nynke sleepte gisteravond tijdens het slotgala van het Nederlands filmfestival twee maal een Gouden Kalf in de wacht. De jury gaf de film van regisseur Pieter Verhoef een Nederlandse Oscar in de categorie Beste lange speelfilm.

Het Tweede Gouden Kalf ging naar hoofdrolspeelster Monic Hendrickx voor haar acteerprestaties. Fedja van Huet werd voor zijn dubbelrol in AmnesiA door de jury verkozen tot beste acteur.

Voor de makers van de film Qui Vive liep het slotbal van het 21e Nederlandse Filmfestival in Utrecht uit op een teleurstelling. De film van regisseur Frans Weisz was met drie nominaties de gedoodverfde concurrent van Nynke die een keer meer was genomineerd. De film won echter geen enkele prijs. De prijs voor Beste Regie ging namelijk naar Martin Koolhoven voor zijn film De Grot. De laatste Gouden Kalf voor het beste scenario ging naar Lodewijk Crijns en Kim van Kooten voor de film Met grote blijdschap.

Bioscoopsucces
Grote afwezige gisteravond was de film Costa!. Deze productie haalde geen enkele nominatie, maar was in de bioscoop een groot succes. Regisseur Johan Nijenhuis moest zich in Utrecht tevreden stellen met de prijs Platina Film voor de ruim 640.000 verkochte kaartjes. De tweede prijs, de Gouden Film, werd uitgereikt aan de film Ik ook van jou voor het verkopen van 150.000 kaarten.

Dit jaar maakten ook televisieproducties voor het eerst kans op een Gouden Kalf. De jury verkoos het tv-drama Familie van regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen tot de beste. Piere Bokma bleek de beste acteur voor zijn rol in Belager en Joan Nederlof kreeg het Gouden Kalf voor haar rol in de serie Hertenkamp.

Bemiddelingspoging Pakistan is mislukt

EelCoV had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een delegatie van islamistische geestelijken en diplomaten uit Pakistan is er niet in geslaagd de regerende Taliban in Afghanistan over te halen terroristenleider Osama bin Laden uit te leveren. Dat meldt CNN op gezag van functionarissen van de Taliban. De delegatie zou inmiddels in Pakistan zijn teruggekeerd.

De delegatie sprak met leiders van de Taliban in de stad Kandahar in het zuiden van Afghanistan. Het gesprek werd beschouwd als laatste kans op een verandering in de houding van de streng-fundamentalistische Afghaanse heersers. Pakistan is het enige land dat nog diplomatieke betrekkingen met Afghanistan onderhoudt.

Vorige week slaagde een Pakistaanse delegatie er evenmin in hen ertoe over te halen Bin Laden, de hoofdverdachte van de aanslagen in New York en Washington, uit te leveren. De Taliban hebben toen eveneens geweigerd acht westerse hulpverleners op humanitaire gronden vrij te laten. De acht, medewerkers van een christelijke hulporganisatie, worden ervan beschuldigd dat zij Afghanen tot het christendom hebben willen bekeren.

ICQ-dieven actief per e-mail

ICQ-bezitters die te goedgelovig zijn kunnen de komende dagen het slachtoffer worden van ICQ-diefstal. DuchessX meldde ons via de newssubmit dat ICQ-gebruikers een dezer dagen een e-mail ontvangen, die afkomstig lijkt van ICQ. De ontvanger wordt gevraagd e-mailadres, ICQ-nummer en password af te staan voor "controle". Terugsturen van deze gegevens leidt ze vervolgens niet naar ICQ, maar naar een adres bij gratis e-maildienst Hotmail. Het is pure misleiding, bedoeld om ICQ-accounts te ontvreemden.
Planet Internet meldt: Het bericht is ogenschijnlijk afkomstig van "ICQ Admin" en het e-mailadres "Admin@icq.com". Het onderwerp van het mailtje is "RE REGISTER(Update)" en de inhoud bevat geen tekst, alleen een bijlage in HTML. Wie dat opent, krijgt dit scherm te zien.
Het gaat hier dus om een poging je ICQ-account te 'stelen'. Hotmail en Mirabilis zijn op de hoogte gesteld, maar hebben nog niet officieel gereageerd.

Gouden Televizierring 2001

Kopspijkers (VARA), Spoorloos (KRO) en Wie is..de mol? (AVRO) maken dit jaar kans op de Gouden Televizierring. Door deze nominaties is het in ieder geval zeker dat de 36e Televizierring naar de publieke omroep gaat. De uitreiking is 12 oktober en wordt door de AVRO uitgezonden. Dat meldde EelCoV ons via de newssubmit.

De Nederlandse TV-kijker kan vanaf 2 oktober per telefoon stemmen. De lijnen sluiten tijdens de uitzending van het Gouden Televizierring Gala. Wie de ring uitreikt houdt de AVRO nog even geheim.

Ter gelegenheid an het 50-jarig bestaan van de Nederlandse televisie, aanstaande dinsdag, wordt tijdens het gala ook een eenmalige prijs uitgereikt voor het beste televisieprogramma uit de Nederlandse televisiehistorie. De genomineerden voor Signaal zijn Dagboek van een Herdershond, Goede Tijden, Slechte Tijden en Swiebertje.

Angela Groothuizen, Linda de Mol en Caroline Tensen strijden om de titel vrouwelijke tv-persoonlijkheid van het jaar. De Zilveren Televizierster voor de mannen wordt verdeeld onder Carlo Boszhard, Jack Spijkerman en Paul Witteman.

De Gouden Stuiver is de prijs voor het beste jeugdprogramma en gaat naar Het Klokhuis, Sesamstraat of Zaai.

Kabinet wil geen nieuwe gastarbeiders

Het kabinet wil het toenemende personeelstekort in Nederland niet compenseren door het aantrekken van meer buitenlandse gastarbeiders. Migratie wordt ook niet als oplossing gezien voor de toenemende vergrijzing.

Het kabinet wil wel dat méér mensen betaald werk gaan verrichten, en biedt daarom meer mogelijkheden voor studie en bijscholing. De VVD-fractie in de Tweede Kamer is er steeds op tegen geweest het personeelstekort op te vangen door méér migratie. De PvdA maakt een uitzondering voor landen die over een paar jaar lid worden van de Europese Unie. Mensen uit die landen in Midden- en Oost-Europa zouden nu al wel in Nederland aan het werk mogen.

Afghanistan meldt arrestatie 3 VS militairen

In Afghanistan zijn bij de grens met Iran drie Amerikaanse militairen gearresteerd, heeft een tv-station in Qatar gemeld. De zwaar bewapende leden van een speciale eenheid werden samen met twee Afghanen opgepakt.

De laatsten zouden ook in de VS zijn getraind. De zender zegt de informatie te hebben gekregen van een militaire bron binnen al-Qaeda, de groepering van Bin Laden. De Amerikanen hadden kaarten op zak waarop kampen staan aangegeven van al-Qaeda. Uit Afghanistan is gemeld dat de Britse journaliste Ridley is ondervraagd die gisteren werd opgepakt in dat land. Ze was illegaal Afghanistan binnengekomen.

Egypte: 11 mummies uit 30 v chr. gevonden

Archeologen hebben in de Egyptische oase el Charga een graf met elf mummies uit de Romeinse tijd gevonden.

Het graf, dat door de Egyptische dienst voor oudheidkunde gedateerd is omstreeks 30 jaar voor Christus, bestaat uit twee vertrekken. De oostelijk gelegen kamer was leeg, maar in de westelijke kamer troffen de onderzoekers twee sarcofagen aan met de mummies van een man en zijn vrouw. De lichamen waren omwikkeld met katoen en droegen gezichtsmaskers en borstbedekkingen uit papyrys.

Behalve de man en de vrouw, kennelijk de bezitters van de grafkamer, werden nog negen andere mummies gevonden. Mogelijk gaat het om familieleden. In de grafkamer lag ook een 64 cm groot beeld van de Egyptische god Osiris. Op de houten sokkel van het beeld stond een plan van de grafkamer getekend. De oudheidkundigen vonden voorts vijf kleinere beeldjes van de god Horus.

Recherche rolt 2 XTC labs op in N-Holland

De recherche van de politie Noord-Holland Noord heeft de afgelopen dagen twee XTC-laboratoria ontmanteld in Callantsoog en Groote Keeten. Daarbij werd tevens een netwerk van vermoedelijke producenten en handelaren achter de laboratoria opgerold.

In Callantsoog en Hoorn werden in totaal vijf mensen aangehouden. Naast een partij van 150 kilo amfetamine werden zes auto’s, een speedboot, vuurwapens en een bedrag van enkele duizenden guldens in beslag genomen.

De politie deed onder leiding van de officier van justitie en de rechter-commissaris huiszoeking op verschillende adressen. In de nacht van dinsdag op woensdag werden invallen gedaan bij een pand aan de Helmweg in Callantsoog en in een pand aan de Scheidingsvliet in Groote Keeten.

Mobiel lab

Op het adres aan de Scheidingsvliet werd een compleet mobiel laboratorium, in een truck met oplegger, aangetroffen en in beslag genomen. Hier werd ook de 150 kilo amfetamine en een hoeveelheid grondstoffen en afgewerkte chemische stoffen gevonden. Daarnaast werd bij de huiszoeking een vuurwapen in beslag genomen.
Op de locatie aan de Helmweg trof de politie een deels ontmanteld drugslaboratorium aan. Behalve apparatuur voor de vervaardiging van de synthetische drugs werd hier ook een flinke hoeveelheid chemische (afgewerkte) middelen en grondstoffen gevonden.
De vijf verdachten zijn donderdag en vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijven voorlopig in bewaring.

Flevoland: Jongeren houden huis in trein

De politie in Flevoland heeft zaterdagochtend enkele jongeren aangehouden die in een trein vernielingen hebben aangebracht. Volgens een politiewoordvoerster gaat het om ongeveer tien aanhoudingen.

In totaal zaten ongeveer vijftig jongeren in de trein. Waarschijnlijk zijn zij uit geweest in Lelystad. Het is volgens de woordvoerster nog niet duidelijk of de groep uiteindelijk naar Almere of naar Amsterdam moet. Rond zeven uur vervolgde de trein zijn weg, met politieagenten aan boord.

De trein was nog maar enkele minuten onderweg vanuit Lelystad, toen de machinist besloot terug te keren naar het station. De jongeren moesten in de trein blijven zitten tot de politie arriveerde.

Het is nog onduidelijk wat de aard van de vernielingen precies is.

Turkije wil Taliban weghebben

NAVO-lidstaat Turkije vindt dat eventuele (Amerikaanse) vergeldingsacties tegen Afghanistan er ook op gericht moeten zijn de Taliban-machthebbers in Afghanistan af te zetten. Dat heeft de Turkse premier Ecevit vrijdag verklaard, aldus het persbureau Anatolië.

Volgens de eerste minister van Turkije vormen de extremistische Taliban een grote bedreiging voor de stabiliteit in Centraal-Azië, een regio waarmee Turkije nauwe historische en culturele banden heeft.

Ankara zegde de VS eerder al alle steun toe. Het land herbergt al veel Amerikaanse soldaten die vanaf Turkse luchtmachtbases het vliegverbod boven Noord-Irak handhaven.

De VS hebben zich tot dusver niet duidelijk uitgelaten over de mogelijke afzetting van de Taliban-heersers in Afghanistan.

Sexverbod tieners geldt niet voor Koning

Niet had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tieners in Swaziland mogen van hun koning Mswati III vijf jaar geen seks bedrijven. Maar zijn woorden waren nog niet koud of de 33-jarige koning kondigde vrijdag aan een 17-jarig schoolmeisje als zijn achtste bruid te nemen.

Jonge vrouwen zijn woedend. Zij zeggen dat hun vriendjes geen vijf jaar zullen wachten. In de strijd tegen aids besloot koning Mswati III van Swaziland onlangs de oude ,,umchwasho'' of kuisheidsrite weer in te voeren. Volgens dit gebruik moeten jonge maagden een donkere wollen sjaal dragen om te laten zien dat ze geen seks mogen bedrijven. Ook mogen jonge vrouwen geen man de hand schudden en geen broek dragen. Mswati kwam vorig jaar ook met een controversieel idee. Toen verbood hij schoolmeisjes minirokjes te dragen.

Traditionele dorpshoofden, die nog erg veel invloed hebben, zullen erop toezien dat het seksverbod wordt nageleefd. Jongeren die de kuisheidsregel overtreden moeten als boete een koe of 152 Amerikaanse dollars betalen.

Nationaal feest

Dat Mswati zelf nu voor de achtste maal trouwt steekt nog eens extra. Vorig jaar, na zijn zevende bruid, had hij beloofd geen vrouwen meer te huwen. Volgens traditie mag de koning van Swaziland elk jaar een vrouw uitzoeken bij de ,,rietendans'' die deze week plaatsvond. Tijdens dit nationale feest dansen zo'n 20.000 schaarsgeklede meisjes voor hun koning.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
©FOK.nl e.a.