Kritiek op UEFA na doorgaan van CL

De Europese voetbalbond UEFA heeft vanaf verschillende kanten kritiek gekregen op het besluit de voor dinsdag geplande wedstrijden in de Champions League en de UEFA Cup ondanks de aanslagen in de Verenigde Staten door te laten gaan.

De Europese voetbalbond besloot uiteindelijk dat de duels vooraf werden gegaan door een minuut stilte. Veel betrokkenen hadden liever helemaal niet gespeeld.

Zo beweerde voorzitter Van Raaij van PSV dat hij de wedstrijd niet had laten doorgaan als zijn club thuis had gespeeld. ,,We zijn echter te gast en moeten een standpunt van Nantes respecteren. Nantes wist zich geen raad met de situatie en heeft de Franse regering om een standpunt gevraagd. Er kwam geen reactie. De UEFA liet wel weten zich neer te leggen bij een standpunt van de Franse regering. Nantes vindt dat het niet doorgaan van de wedstrijd te veel gevolgen zou hebben voor hun club. Ik zou het krankzinnig vinden als er woensdag, bij het tweede deel van de Champions League, alsnog wedstrijden worden afgelast.''

Van Raaij kreeg steun van zijn collega bij Borussia Dortmund. ,,We hadden liever niet tegen Dinamo Kiev gespeeld'', aldus voorzitter Niebaum. ,,Volgens mij is voetbal nu een bijzaak. DE UEFA denkt daar kennelijk anders over.''

Ook in Rome gingen stemmen op het duel in de Champions League tussen AS Roma en Real Madrid uit te stellen. ,,We moeten ons solidair verklaren met de slachtoffers van de aanslagen in het Pentagon en World Trade Center'', vond politicus Napoli van regeringspartij Forza Italia.