Jongeren slaags met Britse politie

De Britse oproerpolitie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag slag geleverd met bendes jongeren die in de armoedige buitenwijk Harehills van Leeds huis hielden.

Volgens de politie ging het om zo'n driehonderd Bengaalse jongeren die brandende barricades opwierpen en ten minste 25 gekaapte auto's in brand staken. Ook ging een winkel in vlammen op.

Volgens de politie wierpen de raddraaiers brandbommen en andere voorwerpen naar agenten. Ten minste twee politiemensen raakten licht gewond. Ook twee journalisten en een omstander liepen verwondingen op. Een relschopper werd aangehouden. Na zeven uur van strijd keerde de rust in de wijk terug.

Waarom de jongeren de straat zijn opgegaan is niet zeker, maar volgens sommige berichten ging het om een protest tegen de behandeling van een Aziatische inwoner uit de buurt. De politie zou hardhandig zijn opgetreden tegen de man die was aangehouden voor een kleine verkeersovertreding. Een vooraanstaand lid van de Bengaalse gemeenschap zei dat de man was geslagen en besproeid met CS-gas, dat normaal alleen wordt gebruikt om zeer gewelddadige figuren onder controle te krijgen.