Straf na sturen Eminem-nummer

Een 31-jarige Brit is veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf omdat hij aan zijn ex-vriendin een opname van de muziek van de omstreden rapper Eminem had gestuurd. Ook mag hij geen contact meer met zijn ex opnemen.

Adam Dougen uit het Britse Norfolk stuurde het bandje aan zijn vriendin Lynn Coleman, twee maanden nadat hun relatie op de klippen was gelopen. Op het bandje staat onder meer het nummer 'Kim' waarin een man vertelt hoe hij op gewelddadige wijze zijn vriendin vermoordt, nadat hij heeft ontdekt dat zij een verhouding heeft met een ander.

Bij de opname voegde Dougen een briefje, waarin hij schreef dat de naam van de vrouw in het liedje, Kim, vervangen zou moeten worden door Lynn, de naam van zijn ex. Eerder had de man zijn voormalige vriendin met een mes bedreigd, en over de telefoon gedreigd haar te vermoorden. De dader was op dat moment al veroordeeld wegens een 'incident met een mes' en was voorwaardelijk vrij, meldt de krant The Times.

De 28-jarige rapper Eminem is al herhaaldelijk in opspraak gekomen door zijn teksten, die zouden oproepen tot geweld. Deze week werd de Amerikaan veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf wegens het heimelijk dragen van een wapen.