Hillary Clinton wil geen president worden

Hillary Rodham Clinton, vrouw van voormalig president Bill Clinton, heeft tegen de krant The New York Post gezegd dat ze volstrekt niet van plan is ooit een gooi te doen naar het presidentschap van de Verenigde Staten. Ze zei dit als reactie op vragen naar aanleiding van een opmerking die ze donderdag had gemaakt. Toen had de voormalige first lady, die nu senator is van de staat New York, al gezegd dat het presidentschap niet iets is wat ze gaat doen.

Toen daarop de New York Post haar vroeg of ze uitsloot dat ze in 2004, in 2008 of later ooit presidentskandidaat zou willen worden, bevestigde Clinton dat ze dit inderdaad uitsloot.

Er werd en wordt in de VS vaak gespeculeerd op de vermeende presidentiële ambities van de echtgenote van Bill Clinton. Tijdens de campagne die Hillary vorig jaar voerde voor een senaatszetel gaf ze zelf al regelmatig aan dat ze haar senaatstermijn hoe dan ook zou uitzitten. De ambtstermijn van een senator duurt zes jaar, waarmee dus eventuele deelname aan de presidentsverkiezingen van 2004 al bij voorbaat uitgesloten lijkt.