FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 7 april 2001

Rotterdam beleeft zesde TMF Awards

Vanavond zijn in Ahoy' Rotterdam voor de zesde maal de TMF Awards uitgereikt. Het jaarlijkse spektakel, waarbij artiesten als Destiny's Child, Janet Jackson, Acda & de Munnik, Marco Borsato, Ronan Keating en de talenten van Starmaker een daverend optreden verzorgden, werd gepresenteerd door Erik de Zwart.

In de bomvolle Ahoy' werden awards uitgereikt aan onder andere Blof (Beste Popgroep), Robbie Williams (Beste Zanger, Beste Video voor Rock DJ, Beste Live Act), Anastacia (Meest Belovend), Krezip (Beste Album voor Nothing Less, Beste Single voor I Would Stay), Kane (Beste Live Act, Beste Video voor Can You Handle Me en Beste Rockgroep) en Anouk (Beste Zangeres).

Indrukwekkend was de uitreiking van de award voor Beste Zanger Nationaal, toen prijswinnaar Marco Borsato aan de 12.000 anwezigen een minuut stilte vroeg voor de overleden Blof-drummer Chris Götte, en kreeg.

Meer over de TMF Awards en een overzicht van alle winnaars vind je op TMFawards.nl

Linux wast witter !

PCD had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Speciale aanbieding
Het Duitse c't ontdekte een opmerkelijk aanbod bij supermarkt Plus:
Linux wasmiddel, 7 kilo voor DM 10,99. Een koopje!

Het is geen verlate 1 aprilgrap, zo schrijft c't, maar bittere ernst. Het Zwitserse Rösch AG, fabrikant van was- en reinigingsmiddelen is sinds vorig jaar eigenaar van het merk Linux, waar het de productgroep wasmiddel betreft.

Speciale Aanbieding!

Priesters in Belgie te huur

Petrovski had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rent-a-Priest
Commercie kent geen grenzen. In Belgie is er nu Rent-a-Priest voor uw doopsels, huwelijken en uitvaarten, als u eens wat anders wil dan een gewone mis.
De oprichter van het bedrijf is Rudy Borremans, vroeger priester. Maar sinds de kerk erachter kwam dat hij met een vriend samenwoont, is hij geschorst. Met enkele lotgenoten besloot Rudy het ambt weer op te vatten, maar dan op commerciele basis.
En met succes, steeds meer mensen huren een priester in voor een ceremonie-op-maat.
Tot ongenoegen van de Belgische kardinaal Danneels, die Borremans heeft gesommeerd onmiddellijk met zijn activiteiten te stoppen.

What's next? Rent-a-Pope?

Robbie Williams veilt zijn spullen

Robbie Williams-fans kunnen binnenkort zijn bezittingen kopen bij het prestigieuze veilinghuis Sotheby's in Londen. De zanger veilt op 10 april namelijk 44 persoonlijke voorwerpen, waaronder zijn bed.

De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan verscheidene liefdadigheidsorganisaties. Voor het bed moet zeker 2000 pond neergeteld worden. Dat is ruim 7000 gulden.

Andere aangeboden voorwerpen van Robbie zijn een gemotoriseerd toilet dat hij in zijn shows gebruikte, en handgeschreven songteksten.

De zanger kan wel op een goede opbrengst rekenen, want hij is nog altijd razend populair in Engeland. Dinsdag werd bekend dat hij voor het derde achtereenvolgende jaar de meest gedraaide artiest op de Britse radio is.

Daviscup: Nederland bereikt halve finale

Nederland heeft door een overtuigende 3-0 zege op Duitsland voor het eerst in de geschiedenis de halve finales van de Davis Cup bereikt.

Paul Haarhuis en Sjeng Schalken zorgden in Den Bosch voor een beslissende 3-0 voorsprong door in het dubbelspel met 6-3,6-4,4-6,6-2 te winnen van David Prinosil en Jens Knippschild. De eerste en tweede set leverden na vroege breaks weinig problemen op voor Haarhuis en Schalken. In de derde set boden de Duitsers meer weerstand en via een break in de tiende game ging de set naar onze oosterburen. In de vierde set begon Duitsland met een break, maar dat werd met een 'rebreak' rechtgezet.

Koerdische begrippen taboe op Turkse tv

De Turkse staatstelevisiezender TRT mag volgens een nieuwe richtlijn veel begrippen die een relatie hebben met Koerden, niet meer gebruiken. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een lijst met verboden woorden uitgebracht.
Begrippen als 'Koerdische opstand' en 'vrijheidsstrijd' moeten worden vervangen door 'terroristische activiteiten'. Koerden en Koerdische burgers moeten voortaan Turkse burgers worden genoemd. De medewerkers van TRT mogen het ook niet meer hebben over 'geruimde dorpen', maar moeten melding maken van 'verlaten dorpen'.

In de jarenlange strijd tussen de verboden Koerdische arbeiderspartij PKK en de Turkse militairen zijn talrijke mensen in het zuidoosten en oosten van het land uit hun dorpen verdreven of op de vlucht geslagen. De Europese Unie wil dat EU-kandidaat Turkije de rechten van de Koerdische minderheid meer gaat respecteren.

NOS houdt uitzendrechten eredivisie

De televisierechten voor wedstrijden in de Nederlandse eredivisie blijven ook in de toekomst in het bezit van de NOS.
De achttien clubs uit de hoogste klasse van het betaalde voetbal spraken zaterdagmiddag tijdens een vergadering van de Eredivisie NV (ENV) in Utrecht hun voorkeur uit voor een gezamenlijk bod van NOS (samenvattingen), Canal Plus (live-wedstrijden) en KPN (nieuwe media). De voetbalrechten gaan de achttien beste clubs van het land de drie jaar lang 120 miljoen gulden per seizoen opleveren. Dat is jaarlijks meer dan 40 miljoen gulden meer dan het huidige contract. De ENV hoopt het voorstel nog voor mei te hebben uitgewerkt.
Met de keuze voor de NOS legden de eredivisieclubs een bod van SBS 6 naast zich neer. Het commerciële tv-station verbaasde vrijdag met de mededeling dat het een megabod op de voetbalrechten van de eredivisie had gedaan.

Geen discotheek bij Auschwitz

Er komt geen discotheek bij het voormalige concentratiekamp Auschwitz. De prefect van de Zuid-Poolse regio Krakov heeft vrijdag de inrichting van de uitgaansgelegenheid in een loods waar in de Tweede Wereldoorlog gevangenen werkten verboden.
Het stadsbestuur van Oswiecim, de Poolse naam voor Auschwitz, had vorig jaar het groene licht gegeven voor de vestiging van een discotheek. Dat leidde tot vele protesten van de internationale joodse gemeenschap, overlevenden van het kamp en nabestaanden van slachtoffers.

De Poolse regering dwong het stadsbestuur de plannen voor de discotheek uit te stellen. De gemeentelijke autoriteiten waren echter van mening dat er geen wettelijke gronden waren waarop de bouw van de discotheek langer kon worden tegengehouden. Nu heeft de prefect de plannen doorkruist, meldde de krant Rzeczpospolita zaterdag.

In Auschwitz zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog ongeveer 1,3 miljoen mensen omgebracht, voornamelijk joden.

Film Review: Enemy at the Gates

Enemy at the Gates speelt zich af tijdens de slag om Stalingrad. In 1942 vatte Hitler het plan op om deze stad en daarmee de Sovjet-Unie te veroveren. Menig historicus is van mening dat deze slag cruciaal was voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog: mocht Stalingrad in Hitlers handen zijn gevallen, dan was het Derde Rijk tot onoverwinnelijke proporties uitgegroeid.
Uiteindelijk betekende deze historische veldslag de ommekeer in de oorlog tegen nazi-Duitsland en is daarom ook voor ons land van erg groot belang geweest.
Enemy at the Gates was de openingsfilm van het Festival van Berlijn en was niet goedkoop; met een budget waarvan de schattingen uiteen lopen van 20 tot 95 miljoen dollar geldt de in Duitsland opgenomen film als duurste Europese productie ooit. De film is geregisseerd door de Fransman Jean-Jacques Annaud, die bekendheid verwierf met Seven Years in Tibet en In the Name of the Rose. Enemy is gebaseerd op het boek van William Craig die de slag om Stalingrad analyseerde door met overlevenden van beide zijde te spreken.


DetailsFrankrijk, Engeland, Verenigde Staten, 130 min.
GenreOorlogsdrama
ProductieJean-Jacques Annaud
ScenarioJean-Jacques Annaud, Alain Godard
CameraRobert Fraisse
MontageNoelle Boisson, Humphrey Dixon
MuziekJames Horner
Cast Jude Law, Rachel Weisz, Bob Hoskins, Ed Harris

Koers keldert door boze email

Johan / LWaS had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Neal Patterson, CEO van Cerner Corporation in Kansas City, was allerminst tevreden over de prestaties van zijn medewerkers. Het management had de zaken in zijn ogen flink laten verslappen. Dat moest maar eens afgelopen zijn, aldus de directeur, en hij besloot een gepeperd e-mailtje aan de managers te sturen.

"Op de parkeerplaats staat om acht uur 's ochtends en om vijf uur 's avonds bijna geen auto. Het merendeel van het personeel werkt minder dan 40 uur. Ik heb nog nooit toegestaan dat een team dat voor mij werkt, denkt dat het een 40-urige werkweek heeft. Die parkeerplaats moet om half acht 's ochtends al bijna vol staan, en in het weekend halfvol", aldus de manager.

Hij vervolgde in zijn allesbehalve subtiele stijl: "Jullie weten niet wat je werknemers uitvoeren of het interesseert jullie niet. Jullie hebben twee weken om de zaken recht te zetten. Tik, tok."

De managers in kwestie waren waarschijnlijk niet erg te spreken over het mailtje en een van hen moet het bericht hebben gelekt. Een week later stond het in ieder geval op een van de financiële messageboards van Yahoo. Al snel belden verontruste aandeelhouders naar Wall Street-analisten met vragen over het moreel onder het personeel van Cerner.

De koers van het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf zette een duikvlucht in. Het aandeel verloor in drie dagen 22 procent van haar waarde.

De directeur wijt zijn wat ruwe managementstijl aan zijn jeugd op een boerderij in Oklahoma. 'Je kan de jongen wel van de boerderij afhalen, maar de boerderij gaat nooit helemaal uit de jongen", zo zei Patterson tegen de New York Times.

Film Review: The Gift

De telepathische Annie Wilson (Cate Blanchett) verdient in Brixton, in het zuiden van de Verenigde Staten, een centje bij met haar bijzondere gave. De ene helft van de kleine gemeenschap leunt op haar. De andere helft vindt haar een heidense heks. De plaatselijke politie roept haar hulp in bij de verdwijning van de flirterige Jessica King (Katie Holmes). De politieagenten zijn bijzonder sceptisch, maar op aanwijzing van Annie vinden ze het lichaam van Jessica terug. De explosieve Donnie Barksdale (Keanu Reeves) wordt aangewezen als schuldige. Jessica`s visioenen houden echter niet op na de opsluiting van Barksdale. Annie raakt ervan overtuigd dat de echte dader nog rondloopt. Niemand gelooft Annie. Ze moet zelf op zoek naar de dader voor hij haar voorgoed de mond snoert.
GenreThriller
LandAmerika
Lengte112 minuten
Keuring16 jaar

Montage:
Arthur Coburn

Regie:
Sam Raimi


Scenario:

Tom Epperson, Billy Bob Thornton


Muziek:

Danny Elfman


Productie:

Gregory Goodman, James Jacks, Richard Wright, Sean Daniel


Met:

Cate Blanchett, Keanu Reeves, Katie Holmes, Hilary Swanks, Gregg Kinear, Giovanni Ribisi


Met dank aan Kris / KingShakur

Robbie Williams een drankprobleem?

De koning van de Britse popmuziek heeft toegegeven dat hij een drankprobleem heeft.

Robbie Williams, 27 jaar oud, vertelde dit in een interview, want vanwege het succes dat hij heeft, en waar hij naar eigen zeggen moeilijk mee om kan gaan, heeft hij zijn toevlucht tot sterke drank genomen.

"De afgelopen vier jaar heb ik geprobeerd nuchter te blijven, maar het lukt voor een korte tijd en daarna val ik weer terug." Verteld Robbie Williams in een interview wat vandaag zal worden uitgezonden op de Amerikaanse tv.

Robbie Williams kreeg internationale bekendheid met de jongensband Take That. Van deze groep was hij de eerste en tot nu toe meest succesvolle die zich aan een solocarriere waagde.

In het Tv interview reageert hij niet echt op de geruchten van de relatie die hij zou hebben met ex-Spice Girl Geri Halliwell.

Deze twee zijn de laatste tijd zeer vaak samen gezien, en maken er geen gehiem van dat ze wat voor elkaar voelen.

Het enige wat Robbie los wilde laten was dat ze erg veel van elkaar houden, en de pers lekker laten raden naar de verdere ontwikkelingen.

Verder verteld Robbie Williams in het interview dat hij de laatste tijd een aantal aanbiedingen heeft gehad om in een film te gaan spelen, dus de kans is groot dat we hem binnenkort op het witte doek kunnen verwachten...

MKZ vervoersverbod wordt versoepeld

De versoepeling van het vervoersverbod voor vee die minister Brinkhorst van landbouw heeft afgekondigd, lan ervoor zorgen dat het aantal gevallen van Mond en Klauw Zeer weer toeneemt, aldus een reactie van veetransporteurs, verenigd in hun organisatie Saveetra, op de maatregel van de minister.

Minister Brinkhorst heeft het rechtstreekse vervoer van varkens naar slachterijen weer toegestaan buiten het crisisgebied Noord-Veluwe. Hoewel de transporteurs een deel van hun handel dus weer kunnen oppakken, meldden ze gisteren teleurgesteld te zijn dat de minister niet naar hun aanbevelingen heeft geluisterd.

Saveetra had de minister juist aangeraden om het vervoer van varkens nog een tijdje te beperken. Zo zouden alleen veetransporteurs met een speciaal certificaat vee moeten kunnen rijden en zou ziek of zwak vee van transport moeten worden uitgesloten.

De vaccinatie van dieren tegen het mkz-virus op de Noord-Veluwe verloopt voorspoedig. Het ministerie van landbouw verwacht volgens plan morgen klaar te zijn met de inenting van alle runderen, varkens, schapen en geiten in het gebied.

De 160 inentingsteams hebben donderdag 270 bedrijven behandeld. Dat zijn er iets meer dan gepland.

Minister Brinkhorst beslist waarschijnlijk volgende week of hij een uitzondering maakt voor de 54000 runderen die zich in het crisisgebied bevinden.

Kok boos op NS en vakbonden

Premier Kok heeft gisteren in een interview met zeer duidelijke taal kenbaar gemaakt het absoluut niet eens te zijn met de manier van handelen over het zogenaamde 'rondje om de kerk' tussen de vakbonden en de NS-top.

Uit de bewoordingen van de minister-president was duidelijk op te maken dat hij zeer kwaad is over de de ruzie op het spoor, die ervoor zorgt dat er waarschijnlijk volgende week woensdag en donderdag weer treinstakingen zullen volgen.

"Op deze manier worden de mensen echt letterlijk de trein uitgejaagd en dat mag niet gebeuren", zo brieste de premier na afloop van de ministerraad

De tweedaagse treinstaking van FNV Bondgenoten heeft de bond, op een claim van drie miljoen gulden na, helemaal niets opgeleverd. Wel werd Nederland twee dagen bijna volledig ontwricht, omdat net als donderdag gisteren tachtig procent van de treinen niet reden.

Sjello zet parodie op Chello voort

Een nieuwe naam en een nieuw uiterlijk: kortom de makers van Sjello.nl werken momenteel aan een geheel nieuwe parodiesite. Chello mag het kort geding dan hebben gewonnen, Sjello laat zich niet geheel uit de weg slaan.

Op 4 april heeft de rechter besloten dat de eigenaren van parodiesite Sjello.nl binnen zeven dagen elke inbreuk op het handelsnaam en merk- en auteursrecht van Chello moeten staken. Ook de domeinnaam www.sjello.nl moet aan de kabelgigant worden overgedragen.

Moerstaal, het bedrijf achter de paradiesite, heeft de afgelopen dagen zoveel verzoeken ontvangen om de parodie voort te zetten, dat ze heeft besloten dit te gaan doen. De naam van de parodiesite zal 11 april bekend worden gemaakt. Momenteel maken ze gebruik van de werktitel Yourworstnightmare.nl. Deze Engelse naam past niet goed binnen Moerstaal en zal dus niet de definitieve naam zijn van de Chello parodie. Naam en uiterlijk blijven dus nog even onbekend. De inhoud valt enigszins te voorspellen. De makers zullen de activiteiten van Chello immers kritisch blijven volgen.

Hillary Clinton wil geen president worden

Hillary Rodham Clinton, vrouw van voormalig president Bill Clinton, heeft tegen de krant The New York Post gezegd dat ze volstrekt niet van plan is ooit een gooi te doen naar het presidentschap van de Verenigde Staten. Ze zei dit als reactie op vragen naar aanleiding van een opmerking die ze donderdag had gemaakt. Toen had de voormalige first lady, die nu senator is van de staat New York, al gezegd dat het presidentschap niet iets is wat ze gaat doen.

Toen daarop de New York Post haar vroeg of ze uitsloot dat ze in 2004, in 2008 of later ooit presidentskandidaat zou willen worden, bevestigde Clinton dat ze dit inderdaad uitsloot.

Er werd en wordt in de VS vaak gespeculeerd op de vermeende presidentiële ambities van de echtgenote van Bill Clinton. Tijdens de campagne die Hillary vorig jaar voerde voor een senaatszetel gaf ze zelf al regelmatig aan dat ze haar senaatstermijn hoe dan ook zou uitzitten. De ambtstermijn van een senator duurt zes jaar, waarmee dus eventuele deelname aan de presidentsverkiezingen van 2004 al bij voorbaat uitgesloten lijkt.
©FOK.nl e.a.